Mi az "ideális" korkülönbség a testvérek között?
Kinek mi az ideális.
A fiam most 4 éves, esetleg el tudnám képzelni, h most legyen-de nem lesz. Előtte semmiképpen, nem akarnék kettészakadni.
Szerintem 1,5 év, nagyon jók együtt, de az eleje nehéz volt nekem kb. 2 hónapig, ameddig a kisebb nem aludt éjjel.
Aztán a civakodós időszakban hiába vannak külön napközben, este, hétvégén akkor is "szórakoztatják" egymás - ez is elég zajos. Ugyan akkor kb. mint az ovistársak, nagyon jó ez a korkülönbség és később még inkább úgy gondolom. Ha le vannak foglalva, akkor kitűnő társak már egymásnak, együtt szerelnek, kirándulnak, dacolnak :) Szerintem így utólag 1-1,5 év nagyon jó különbség nekik, szülőknek is később az lesz megterhelőbb, hogy egyszerre jönnek a nagyobb kiadások is.
Két gyerek esetén mnimum 2 év, maximum 6. A testvéreim 10, 12 évvel idősebbek nálam. Olyan, mintha egyke lettem volna. Több gyereknél arányosan kell elosztani.
Tehát ne legyen két hasonló korú, meg egy jóval fiatalabb. 2 évnél kisebbet csak ikrek esetén vállalnék be. Jó okom van ezt mondani. Nagytesónak lehetőleg lányt szeretnék. Ezt sem véletlen.
Az kicsit érdekes a válaszokban, hogy akinek nincs 2 évnél kisebb, 1,5 év különbséggel két gyereke, az azt képzeli, hogy borzasztó nehéz és 3 év már sokkal másabb. Miért? AZ ovi miatt? Az ovi után a szülők még a játszótéren vezetik le a srácok energiáit oviból hazafelé nálunk és amúgy panaszkodnak ők is a 4 éves+1 éves mellett eléggé.
Nekem 18 hónap van és teljesen jó. Nem vagyok sem túl türelmes, sem itthon ülő, viszem mind a kettőt mindenfelé magammal és két kicsivel is teljesen jól megoldható a helyzet, de sok függ persze a nagyobb gyerektől. Az enyém nagyon eleven, nyüzsgő, szerelő érdeklődő nagyfiú iszonyú sok energiával DE jó alvó és kiszámítható.
A kicsi pedig nagyon alkalmazkodó, szintén remek alvó és bárhol el van, nem kell kézben tartani sem, röhögnek egymáson órákon át, pedig még csak 6 hónapos a kicsi.
Nem csinálnám másképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!