Kinek mennyi az ideális korkülönbség a gyerekek között?
Ameddig nem volt gyerekem, úgy gondoltam, hogy az én gyerekeim között bizony nem lesz nagy korkülönbség max. 1-2év. Én is elég késői gyerek vagyok(két bátyám van az egyik 9, a másik 10évvel idősebb tőlem). Viszont most hogy a lányom már nemsokára 1 éves lesz, úgy érzem várnom kell még a második babával.
Számotokra mennyi az ideális korkülönbség?
Nincs ideális. Mindenkinek más jön be, és mindegyiknek van előnye és hátránya.
Nálam a gyerekek között 1,5 év van.
Az eleje iszonyatosan nehéz és kiborító, most, hogy nagyobbak viszont szuper. Egy szinten van a két gyerek a programokhoz, a társasokhoz, játékhoz.
A barátnőméknél van kicsi és nagy korkülönbség is a 3 gyerek között.
Ő is azt mondta, hogy a kicsi korkülönbség azért jó, mert a gyerekek már nagyon jól eljátszanak. Nálam is sokkal nyugodtabbak, mert mindig van játszópajtás, egy gyerekes szülőktől sokszor hallom a panaszt, hogy a gyereket (még a 10 évest is) nehéz magukról levakarni pár percre is, sokszor unatkozik. Na nálunk ilyen nincs.
A nagy korkülönbségnél hátrány az együtt játszás, nehéz a nagyobbnak tanulni ha ott nyüzsög a kicsi, a cuccaikat tönkreteheti és emiatt sok az összezördülés. Más az életritmusuk, stb.
Előny viszont, hogy az elején könnyebb közlekedni (békávézni egy 2,5 és egy 1 évessel rémálom!), a nagy nem jelent veszélyt a kicsire, hogy odacsapna, sőt inkább segítség. Egyszer a váróteremben mesélte egy anyuka, hogy ő a fél éves babáját egy hete nem tette tisztába, mert a 7 éves lánya azonnal ugrik (iskolaszünetben volt ez persze) és tökéletesen megcsinálja.
Szóval tökéletes "recept" nincs, ami mindenkinek egyformán jó.
3 év után már nem igazán tudtam újra rávenni magam, hogy éjszaka keljek, pelenkázzak, 24 órás készenlétben legyek...
Most már 6 éves a lányom, új kapcsolatom lett, a páromnak nincs még gyereke és nagyon szeretne sajátot, így be fogom vállalni - bár most már tudom, hogy mire számítsak, szóval nem olyan nagy a lelkesedés részemről, mint a lányomnál volt. :)
Szia!
Én elképzelhetetlennek tartottam/tartom a kis korkülönbséget. Holnap lesz a kislányom 4 éves, nálunk most jött el az az idő, hogy nagyon vágyunk kistesóra, mostmár a kislányunk is sokat emlegeti, hogy szeretne kistesót. Most hagytam abba a gyógyszert, néhány hónap - múlva próbálkozunk :) - remélem hamar összejön :):):) - így, ha minden jól megy 5 év lesz köztük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!