Tapasztalatok, vélemények,10+ év korkülönbség a gyerekek között?
14 év van köztem és a bátyám között. Soha nem volt testvéri a viszony, a mai napig hallgatom, hogy bulizás helyett a sz..os pelenkámat kellett kézzel mosnia és tologatnia kellett, oviba vinni........
Nem szeretjük egymást, folyton keresztbe tett nekem, nem segített soha semmibe, üldözött egész gyerekkoromba.
Énmeg hallgathattam 6 évesen az Eddától a "kölyköm voltát", mert még 20 évesen is anyut hibáztatta, hogy minek szült engem.
Szóval nálunk ez a helyzet
Pedig kereken 50 éves már.
6 és 9 év van a nagyok és a kicsi között
teljesen jól megvannak egymással sokat segítenek a kicsi körül és amennyire lehet szívesen játszanak is vele
mondjuk nekem 2 nagy mellé jött a kicsi azért ez más
Két nővérem van. Az egyik 34 éves, a másik 36. Én 21 éves vagyok :)
Vagyis 13 és 15 év a korkülönbség. Imádjuk egymást, jobb testvéri viszonyt el sem tudnék képzelni. Míg kicsi voltam pesztráltak, persze anyu nem eröltette, de ők szívesen vigyáztak rám. Aztán mikor nagyobb lettem már elmondtak nekem titkokat, imádtam, hogy én is nagylány lehetek köztük.
Most mindkettőnek már van gyereke, és én is 22 hetes kismama vagyok.
Ők a mindeneim :)
Úgyhogy az a véleményem, hogy jó testvérek lesznek, szerintem vállald be :) az egyik nővéremnek 13 éves a kisfia és a napokban születik a 2. kisfia :) Várja már nagyon a nagytesó a kistesót :)
Szerintem ez teljesen gyerek függő. Mondjuk esélyesebb, hogy két egyke gyereked lesz, mert teljesen más korosztály.
De üljetek le vele beszélni.
A bátyám 10 évvel, a nővérem 11 évvel idősebb tőlem. Én anyukám második házasságából születtem, ők az elsőből, ezért a nagy korkülönbség.
Gyerekkorban nem igazán tudnék előnyt mondani. Nagyon sok ennyi év. A nővérem volt a pótanyukám szinte, nem igazán testvéri volt a viszonyunk. De mondjuk ez őt nem zavarta sosem, mert nagy lelke van.:) A bátyám sajnos nagyon korán elment tőlünk az én apám miatt.:(
Viszont, ahogy 13-14 éves lettem, megszülettek a nővéremnek a gyerekei, akiket ugyanúgy pesztráltam, mint a nővérem engem. Aztán ahogy értem, úgy még jobb lett a viszonyunk, felnőttként pedig mind a bátyámmal, mind pedig a nővéremmel nagyon jól kijövök, most már én is anyuka vagyok, így van bőven miről beszélnünk a nővéremmel.:)
De ha mi mégis vállalnánk még egy babát, én ekkora korkülönbséggel nem szülnék. Én ideálisabbnak tartok kisebb korkülönbséget. De ha olyan helyzetbe kerülnék, mint ti, hogy szeretnék még egyet, de az anyagiak vagy az egészségügyi állapot miatt addig nem lehetett, nem biztos, hogy gondot jelentene. Csak másként kell szemlélni őket, el kell fogadni, ha nem fognak úgy kijönni egymással, ahogy kisebb korkülönbségnél.
Rokonságban 9 év van a tesók közt. (Jó, ez nem 10+, de majdnem)
A nagyfiú most 12, ő az "óvóbácsi". Egész nap a húgával játszik, rohangál utána, mert "ha nagyobb lesz, neki kell majd megvédeni, és vigyázni rá". :) Imádni valóak, mindketten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!