Mennyi az ideális korkülönbség két testvér között?
És miért gondolod így vagy úgy? Pro és kontrákat kérnék, mi jó és mi nem jó ebben vagy abban a korkülönbségben.
Illetve nemcsak a gyerekek szempontjából kérdezném (pl. testvérféltékenység), hanem az anya szempontjából is, milyen idős gyerekeket egyszerűbb összehangolni?
Én úgy gondolom, hogy ideális korkülönbség 1,5-2 év és a 3-6 év is.
Mindkettőnek vannak előnyi és hátrányai is, minden anyának magának kell "eldöntenie", hogy neki melyik az ideálisabb.
Szerintem minél kisebb a korkülönbség, annál könnyebb összehangolni a gyerekeket, a programokat, főzést, stb.
De fontos szempont lehet az is, hogy anyagilag mennyit engedhet meg magának a család. Hiába maradna még otthon anyuka megszülni a második babát, ha nem elég a gyes/gyed extra, és inkább visszamegy 2-3 évet dolgozni, hogy újra a gyerekvállalás előtti anyagi színvonal körül tudjanak élni, nyaralni,stb. Ilyenkor a nagyobb korkülönbség előnyeit kell kihasználni!:) Pl. a nagyobb tesó tud segíteni a kicsi körüli teendőkben, vagy el tudja foglalni magát, míg a kisebbet etetni, fürdetni, altatni, stb kell.
Nincs olyan szerintem, hogy ideális korkülönbség. Nálunk a másfél év, és 20 hónap van a gyerekek között.
Az első fél év nehézségeit leszámítva számunkra nagyon jó, hogy így alakult. Hamar összenőttek, nincs gond a napirenddel. Azonos az érdeklődés, így könnyű a programszervezés is (egyneműek). A testvérféltékenység nem jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!