3 gyerek közt mi az "ideális" korkülönbség? Háromgyerekesek! Tapasztalatok?
Én inkább 3-4 évet mondok bár igaz akkor jól elnyúlik ez a gyerekezés időszak főképp ha nem is olyan fiatalok a szülők az első születésénél sem, akkor aláírom, nem lehet 9-12 évet várni.
Nekem 2 év van köztük 6-4-2 jelenleg. Hát egyenlőre azt tudom mondani hogy nehéz. Sok függ mondjuk a gyerekek habitusától, nekem a legkisebb nagyjából nyugis türelmes, ő húzza a rövidebbet mindig ha olyan van vagy hogy mondjam, ő az aki visszavonul egy konfliktusnhelyzetben.
Na de a 2 nagyobb...azok egymást nyúzzák évek óta egész nap. Folyamatosan megy köztük a harc, a rivalizálás, ha szépen "eljátszanak" együtt és egyetértenek akkor az azért van mert vmi bődületes rosszaságot készülnek együtt elkövetni épp. Abban nagyon egyetértenek.
Amúgy meg az egész nap a köztük való rendcsinálás jegyében tellik, pedig egész komolyan mondom, nem hagyom rájuk hogy egymást gyepálják (fizikai erőszak az tiltott is, komoly bünti jár érte) de ha nem fizikailag akkor szóban idegesítik egymást.
A legnagyobbal mondjuk már jó a helyzet de a középső egy ördög felfelé is bánt, lefelé is szóval neki jobb lett volna nagyobb különbség szerintem.
Lehet később jól összenőnek de valahogy nem ezt látom nálunk nem jött be ez a kis korkülönbség és majd milyen jól eljátszanak-téma.
A másik oldal a segítség, azért 3 kicsi gyereket fizikailag is ellátni sem olyan egyszerű hiszen még a legnagyobb is sok dologban segítségre szorul- persze az önállóságnak vannak különböző fokozatai azonos korú gyerekeknél ez is igaz- és a középsőt meg a kicsit is el kell látni. Ha nincs néha segítség (nagyszülő akárki) akkor is mindenképp a nagyobb különbséget választanám. Én.
De kinek mi jön be ugye. Azért 3-3.5 év még nem olyan állati sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!