Van aki visszament dolgozni, és azért döntött úgy nem lesz második gyerek?
Az volt a terv dolgozok 1-2 évet a második baba előtt, vissza is mentem dolgozni és rájöttem hogy ez egy szívás, így egyre jobban hajlok afelé, hogy ne legyen második.
Állandóan rohanok, a munkahelyemen utálnak, mert mindig korábban el kell mennem, kések vagy táppénzen vagyok. A bölcsődében utálnak, mert mindig én vagyok az utolsó, aki megy a gyerekért. Természetesen már minden bezár mire elhozom, így elintézni se tudok semmit. A férjem másik városban dolgozik, így ő nem tudja hozni-vinni a gyereket, táppénzre is ritkán tud menni, mert nem tolerálja a munkahelye. Nagyszülői vagy bármi egyéb segítség nincs.
Azt érzem hogy állandóan rohanok, mégse tudok megcsinálni semmit, és én vagyok béna mindenki szemében. Gondolom ez később se lesz jobb, mert ugyanez lesz óvodában, iskolában is, vagy még rosszabb. Én ezt nem fogom tudni egyedül két gyerekkel csinálni. Anyagilag nem opció, hogy én ne dolgozzak.
Mondott más le emiatt a második gyerekről?

Igaz én a 2 gyerek közt nem mentem vissza, mert kis különbséget akartunk.
Gyerekek elött könyvelőirodában dolgoztam. Mikor terhes lettem, a főnököm gyakorlatilag ki akart rúgni, annyira utálta a gyerekeket. Így nem volt kérdés, hogy azonnal táppénz, és oda vissza se többet.
2 gyerek után kerestem egy új munkahelyet. 1hónap alatt találtam.
Férjem annyiban "segít", reggel ő viszi a gyerekeket oviba, így én 7re járok dolgozni. Fél4kor jövök el, 4re vagyok az oviba.
Mindig az enyémek az utolsók, mindig morog az óvónő. És?
Hivatalosan fél5ig van az ovi, addig szól a munkaideje. Had morogjon...
Csak én megyek tp-re ha betegek, férjem nem. Kollégák morognak. És?
Én is állandóan rohanok, magamra gyakorlatilag ritka ha van időm.
Ennek ellenére semmi pénzért nem adnám vissza a kicsit.
Én jobban bántam volna, ha 1 gyereknél megállok, mint ezt az életvitelt..

Én 6 órában mentem vissza emiatt, mert törvényileg elő is van írva hogy 4 éves koráig köteles a munkáltató biztosítani ezt.
De utána mi lesz? Fogalmam sincs. Felváltva futunk majd a férjemmel meg a mamával.
Bébiszitter segítsége nem opció esetleg csak annyira hogy hozza el?

A Munka Törvénykönyve 61. § (3) és (4) bekezdése szerint a munkáltató köteles a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság letelte után részmunkaidős foglalkoztatást biztosítani. Mt. 61. § 3) A munkáltató a munkavállaló ajánlatára a gyermek négyéves koráig – három vagy több gyermeket nevelő munkavállaló esetén a gyermek hatéves koráig – köteles a munkaszerződést az általános teljes napi munkaidő felének megfelelő tartamú részmunkaidőre módosítani. Mt. 61. § (4) A munkavállaló gyermeke nyolcéves koráig vagy a gondozást végző munkavállaló – a munkaviszony első hat hónapját kivéve – kérheti a) a munkavégzési helyének módosítását, b) a munkarendjének módosítását, c) távmunkavégzésben való foglalkoztatását, illetve d) részmunkaidőben való foglalkoztatását.
(5) * A munkavállaló a (2) vagy (4) bekezdés szerinti kérelmét írásban indokolja, továbbá megjelöli a változtatás időpontját. (6) * A munkavállaló kérelmére a munkáltató tizenöt napon belül írásban nyilatkozik. A kérelem elutasítása esetén a munkáltató nyilatkozatát a 64. § (2) bekezdése szerint megindokolja. A kérelem jogellenes elutasítása vagy a nyilatkozat elmulasztása esetén a bíróság a munkáltató hozzájáruló nyilatkozatát pótolja.

Én úgy éreztem, hogyha visszamennék dolgozni, utána nem akarnám előről kezdeni, így inkább előbb jött a második gyerek. Bár kicsit más megfontolásból. Én nem akartam újra felzárkózni, kialakítani az új, munkás léthez kapcsolódó család dinamikát, majd újra átalakítani otthon lévő anyukához igazodva, babával. Nem tudom, nekem ez túl "sok" lett volna kvázi feleslegesen és gondolom a munkáltatóm sem örült volna.
2 év van köztük, nekem ez így tök oké. Amíg 2 helyre kell őket vinni, picit nehezebb, de nálunk most pl. mindketten ovisok, totál mindegy, hogy egy gyerekért megyek, vagy kettőért. Reggel én intézem őket, délután a férjem.
Szerintem a legnagyobb baj, hogy mindennek te akarsz megfelelni és nekem rém fura, hogy itt is mindenki azt írja, hogy te válts. Én apukát próbálnám jobban bevonni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!