Visszamenjek dolgozni vagy ne a következő gyerek előtt?
Ha az idő nem sürget (tehát nem 40-hez vagy közel), akkor én a munkát tenném előbbre.
Főleg, ha az "x százezer" nincs meg a férjed jóvoltából, mindenképpen biztosítsátok be magatokat anyagilag.
Tudom, hogy sokan mondják, hogy 3. gyerekre milyen magas a támogatás, ezek nagy része egy tollvonással megszüntethető. Én a biztosra mennék, de dönteni helyetted nem tudunk, csak tanácsot adni.
Hát attól függ mennyit keres a férjed és te szeretnél-e visszamenni.
Amúgy 2-3 év még nem nagy korkülönbség szerintem.
Őszintén szólva én biztos nem vállalnék gyesre gyereket. És a többszázezer bevétel teljesen reális, ha belegondolsz:
- valahol lakni kell, tehát albérlet vagy hitel
- rezsi, általában 50-100.000 a legtöbb háztartásban
- étel/fő szegényesen is 30.000 ft (persze kisbabáknál nem, de nem maradnak mindig kicsik...) - 5 főre ez már 150.000 ft akkor is, ha nagyon spóroltok
- autó, üzemanyag vagy bérlet
- gyógyszerek
- szórakozás, ruhák
- spórolás, nyaralás
Hát akárhogy is számolom, egy 3 gyerekes családnak ha lakbért nem is kell fizetni min. 300.000 összbevétel kell minderre, és még az is nagyon szűkös.
igen, a támogatásokkal én sem számolok.
a kicsi most lesz 2. ha visszamegyek, akkor min 2-3 év múlva jöhet a következő, tehát min 5 év lesz a korkülönbség.
a férjem 400 körül keres, szerencsére hitelünk nincs, saját házban lakunk. amíg itthon lennék, addig kapnám a max gyedet. nekem a gondot az okozza, hogy nem tudom milyen munkát találnék milyen fizetéssel 3 gyerek mellett. biztonságosabbnak érezném, ha most keresnék munkát és akkor tudnám hogy mennyi bevételünk lesz.
Én ilyen feltételek mellett minden további nélkül bevállalnám a harmadikat, hiszen a férjednek kimondottan jó fizetése van, és te sem gyes-t kapnál, hiszen írod lejjebb, hogy gyed-en lehetsz a harmadikkal is, ha most bevállaljátok. És szerintem nem nehezebb három gyerekkel munkát találni, mint kettővel.
Inkább az a kérdés, hogy te akarod-e a harmadik gyereket most. Mert szerintem tök érthető, ha két gyerek után már visszamennél egy kicsit a munkaerőpiacra, neked kell érezned, hogy (nem anyagilag) belefér-e neked még x év parkolópálya.
Ha megvan még a munkaviszonyod (pont ezért is kérdeztem rá), akkor a kicsire ugyanúgy kapnád a csedet, gyedet, szóval nem csak gyest, ahogy a kérdésedben írtad.
Így szerintem érdemes lenne bevállalni a 3-at. Utána meg tudsz menni gyet-re, amíg munkát találsz.
Arra sincs semmi garancia, hogy mondjuk most a 2. után találsz munkát, onnan mész újra gyedre, és oda vissza vesznek majd szülés után. Vagy olyan munkarend lesz amit 3 mellett is tudnál folytatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!