Miért nem viszi a gyerekét nyaralni akinek telne rá és akarna is menni?

50. Hát én pl nem voltam a Maldív-szigeteken. Az én családomban senki sem. Nem is leszünk. Szerinted a társadalom hány százaléka engedhet meg ilyet?
Én ezen már sokat gondolkoztam, hogy mások hogy csinálják, vágyni viszont nem vágyom oda (nem szeretem a vizet), és ugyan nyilván egy iskolás gyerek már élvez egy ilyen helyet, de teljesen jól meg is van nélküle.
Drága hobbi, ami nélkül teljesen boldog az, aki nem erre van rakattanva.

51es, abban igazad van, hogy ez nélkül is lehet boldog az ember. De gondolj bele, mit érez az a gyerek, aki azt látja, a szülei mennek ide-oda, óceánhoz, Amerikába hetekre, három havonta hosszú hétvégés wellnesre, neki meg jut évi 3 nap nyaralás a szüleivel a balatonon. Mindig ugyan ott.
A hosszú nyaralás alatt a gyerek a nagyszülőknél van, ahol szintén nem történik kb semmi érdekes, max a helyi játszótér, meg busszal átmennek a másik városba a plázába.
Teljesen más ott, ahol a szülő se megy, és más ahol megy, csak a gyereknek nem adja meg az élményt mert neki a szülőnek kényelmetlenebb lenne.

"Meg valljuk be,gyerekkel ,kicsivel nyaralni nem pihenes,csak mashol neveled,gondozod,mint otthon"
Ilyet is csak az mond, aki nem jár nyaralni.
Nyaralás alatt nem mi főzünk, nem kell bevásarolni, takarítanak ránk... Sokkal pihentetőbb így gyereket "nevelni, gondozni", mint otthon.
Igen, kisgyerekkel is.
Ráadásul ott az idegen szép táj, igazi feltöltődés.
Jaj, de jó lenne most rögtön menni ismét!
(Egy 8 éves autistám és egy 4 éves nt gyerekem van, 2020-as covidos évet leszámítva eddig mindig külföldön nyaraltunk velük, csodás élmény mind. Tény: Maldívig még nem mentünk, az valahogy nem vonz. Európán belül repkedünk, 2-3 órás utakat vállalunk be.)

58. De ezeket amúgy honnan tudod ilyen pontosan? A saját uramról nem tudom ennyire, hogy mennyit keres, rajta kívül meg senkiről a világon.
Kicsit furcsa barátság a Tiétek. Esetleg ha empatikusan kérdezed, nem mondja el, hogy mi bántja?
Ezek a célozgatások iszonyú idegesítőek, talán Te is célozgatsz, csak nem tudod.
Ajándékot muszáj vinni ha ennyire fáj neki elfogadni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!