Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem viszi a gyerekét...

Miért nem viszi a gyerekét nyaralni akinek telne rá és akarna is menni?

Figyelt kérdés
Mi évente 3-4* is utazunk, 2 rövidebb, 2 hosszabb út, kicsi gyerekünkkel (6 éves) Mellette újítgatjuk a házunk, gyűjtünk új kocsira,haladunk ahogy tudunk, nyilván lehetne gyorsabban is, de a gyerek nem hiszem hogy arra fog visszaemlékezni, hogy 2022 szeptemberben új vakolat került a házra. Kettővel arrébb lakik az egyik ismerősöm, mondanám barátnőnek is, jó a viszonyunk, neki 8 éves gyereke van, még sose vitték nyaralni, max a Balatonon voltak 3 napot. Holott nálunk többet keresnek százezres nagyságrendekkel (mi 900e körül, ők kb 1.2 milliót), tehát futná nekik rá. És mindig elmondja, hogy ő is de szeretne menni, hú de irigyel minket, de jó nekünk, jó lenne nekik is menni. (De nekik most térkövezni kell, most nekik kerítést kell csinálni, nekik most épp új riasztó berendezés kell, mindig van valami, mintha nekünk nem kellene a házra költeni, xarabb házunk van,mint nekik, ha lehet így fogalmazni) Ha megyünk és mesélek direkt nem is reagál nagyon rá soha semmit, érezni hogy irigy ilyenkor. De miért nem opció, hogy egyik évben ne épp betonozzanak és elmenjenek? Csak én nem értem az ilyen hozzállást? Nem az élmények a fontosabbak? Felnő a gyerek mire elmennek.
2023. dec. 16. 12:24
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
21%

50. Hát én pl nem voltam a Maldív-szigeteken. Az én családomban senki sem. Nem is leszünk. Szerinted a társadalom hány százaléka engedhet meg ilyet?

Én ezen már sokat gondolkoztam, hogy mások hogy csinálják, vágyni viszont nem vágyom oda (nem szeretem a vizet), és ugyan nyilván egy iskolás gyerek már élvez egy ilyen helyet, de teljesen jól meg is van nélküle.

Drága hobbi, ami nélkül teljesen boldog az, aki nem erre van rakattanva.

2023. dec. 17. 11:34
 52/65 anonim ***** válasza:
100%
Gyereket nem hagynék ki soha utazásból, abban egyetértek.
2023. dec. 17. 11:36
 53/65 anonim ***** válasza:
100%

51es, abban igazad van, hogy ez nélkül is lehet boldog az ember. De gondolj bele, mit érez az a gyerek, aki azt látja, a szülei mennek ide-oda, óceánhoz, Amerikába hetekre, három havonta hosszú hétvégés wellnesre, neki meg jut évi 3 nap nyaralás a szüleivel a balatonon. Mindig ugyan ott.

A hosszú nyaralás alatt a gyerek a nagyszülőknél van, ahol szintén nem történik kb semmi érdekes, max a helyi játszótér, meg busszal átmennek a másik városba a plázába.

Teljesen más ott, ahol a szülő se megy, és más ahol megy, csak a gyereknek nem adja meg az élményt mert neki a szülőnek kényelmetlenebb lenne.

2023. dec. 17. 11:38
 54/65 anonim ***** válasza:
72%
Persze ez teljesen gáz amit írsz, én nem ismerek ugyan amúgy ilyet, de biztos van.
2023. dec. 17. 11:42
 55/65 anonim ***** válasza:
77%
En 6-7ev alattival kulfoldi utra biztos nem megyek, mert tuti akkor lesz lazas,beteg,fosik,hany vagy kint megcsipi vmi egzotikus bogar. Meg valljuk be,gyerekkel ,kicsivel nyaralni nem pihenes,csak mashol neveled,gondozod,mint otthon. Nah ezert meg nem adok ki fel milliokat.
2023. dec. 17. 12:46
 56/65 anonim ***** válasza:
100%
Lehet azért mondja mert a férje keresi a több lóvét, vagy egyszerüen csak túl makacs, és hiába menne szegény ha a másik nem. Lehet nem nektek szól csak rajtad csapódik a keserűsége. Ilyenkor azt látja hogy ti meg tudtok egyezni, és élvezitek az életet. Ők meg nem, és minden alkalommal " pofáncsapja" a helyzet.
2023. dec. 17. 12:55
 57/65 anonim ***** válasza:
62%

"Meg valljuk be,gyerekkel ,kicsivel nyaralni nem pihenes,csak mashol neveled,gondozod,mint otthon"

Ilyet is csak az mond, aki nem jár nyaralni.

Nyaralás alatt nem mi főzünk, nem kell bevásarolni, takarítanak ránk... Sokkal pihentetőbb így gyereket "nevelni, gondozni", mint otthon.

Igen, kisgyerekkel is.

Ráadásul ott az idegen szép táj, igazi feltöltődés.

Jaj, de jó lenne most rögtön menni ismét!

(Egy 8 éves autistám és egy 4 éves nt gyerekem van, 2020-as covidos évet leszámítva eddig mindig külföldön nyaraltunk velük, csodás élmény mind. Tény: Maldívig még nem mentünk, az valahogy nem vonz. Európán belül repkedünk, 2-3 órás utakat vállalunk be.)

2023. dec. 17. 13:35
 58/65 A kérdező kommentje:
#56 Amúgy erre gondoltam már én is, pedig normális férje van, de bennem is felmerült ez, de nem mondja. Kb 70-30ban keresnek a férfi javára, szóval erre már én is gondoltam, hogy egyszerűen ő "nem engedi"
2023. dec. 17. 13:46
 59/65 A kérdező kommentje:
#57 Igen ez igaz. Nincs 2 hétig mosogatás, hajtogatás, főzés stb isteni, tényleg csak a gyerekkel "kell" foglalkozni, felbecsülhetetlen. Utána is hetekig érezni a pozitív hatásait egy egy útnak.
2023. dec. 17. 13:49
 60/65 anonim ***** válasza:
56%

58. De ezeket amúgy honnan tudod ilyen pontosan? A saját uramról nem tudom ennyire, hogy mennyit keres, rajta kívül meg senkiről a világon.

Kicsit furcsa barátság a Tiétek. Esetleg ha empatikusan kérdezed, nem mondja el, hogy mi bántja?

Ezek a célozgatások iszonyú idegesítőek, talán Te is célozgatsz, csak nem tudod.

Ajándékot muszáj vinni ha ennyire fáj neki elfogadni?

2023. dec. 17. 13:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!