Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem viszi a gyerekét...

Miért nem viszi a gyerekét nyaralni akinek telne rá és akarna is menni?

Figyelt kérdés
Mi évente 3-4* is utazunk, 2 rövidebb, 2 hosszabb út, kicsi gyerekünkkel (6 éves) Mellette újítgatjuk a házunk, gyűjtünk új kocsira,haladunk ahogy tudunk, nyilván lehetne gyorsabban is, de a gyerek nem hiszem hogy arra fog visszaemlékezni, hogy 2022 szeptemberben új vakolat került a házra. Kettővel arrébb lakik az egyik ismerősöm, mondanám barátnőnek is, jó a viszonyunk, neki 8 éves gyereke van, még sose vitték nyaralni, max a Balatonon voltak 3 napot. Holott nálunk többet keresnek százezres nagyságrendekkel (mi 900e körül, ők kb 1.2 milliót), tehát futná nekik rá. És mindig elmondja, hogy ő is de szeretne menni, hú de irigyel minket, de jó nekünk, jó lenne nekik is menni. (De nekik most térkövezni kell, most nekik kerítést kell csinálni, nekik most épp új riasztó berendezés kell, mindig van valami, mintha nekünk nem kellene a házra költeni, xarabb házunk van,mint nekik, ha lehet így fogalmazni) Ha megyünk és mesélek direkt nem is reagál nagyon rá soha semmit, érezni hogy irigy ilyenkor. De miért nem opció, hogy egyik évben ne épp betonozzanak és elmenjenek? Csak én nem értem az ilyen hozzállást? Nem az élmények a fontosabbak? Felnő a gyerek mire elmennek.
2023. dec. 16. 12:24
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 A kérdező kommentje:
Amúgy engem nem érint most ez a része, mert max 3.5 órás repülőút volt a gyerekkel a legtöbb, ahol voltunk, messzire még nem mentünk, az mondjuk kevesebb, mint ide a Balaton egyes része nekünk (Gyömrőn lakunk) Szóval mi előbb odaértünk Rodoszra, mint érnénk Nagykanizsára.
2023. dec. 16. 15:03
 32/65 Derjaderja ***** válasza:
87%

Szerintem két része van a kérdésnek, az egyik, hogy mért szól bele az un barátnő, és ebben teljesen igazad van.

Talán azért mert szeretne menni, de nincs pénz a házfelújítás miatt (és egy kerítés az simán lehet 3 millió sajnos ha nem saját kézzel csinálják)

Egy embernek lehet két vágya is, vagy lehet hogy ő meg a férje másképp szeretnék.

Így döntöttek hogy inkább megpörgetik a ház ügyeit, aztán majd "élnek". Ez néha biztos frusztrálja.

Az a baj hogy az anyák között én gyakran ezt a kommunikációt látom, hogy senki nem őszinte, mindenki szégyelli a hiányát, elnézést feltételez ezért kicsit felvág aztán egymást generálják.

Mi nem látjuk a metakommunijációtokat.

Másrészt nem csak erre kérdeztél, hanem arra hogy mért nem viszi nyaralni és most arról írogatsz, hogy a Balaton egy pocsolya.

Erre azt tudom mondani hogy én még életemben nem voltam a tengernél, sőt a Balatonnál is nagyon rég. Hotelben sem igazán tudunk nyaralni. Mi is olyan típusok vagyunk, hogy ha gyűjtünk valamire akkor nem nyaralgatunk el százezreket. Márpedig mindig gyűjtünk.

Mi a házát azért turbózzuk hogy eladjuk majd ha felnőnek és kìjöjjön belőle nekik a lakás. Én úgy érzem hogy amit a házba beleteszel az továbbra is a pénzed marad csak kerítés formátumban.

Az élmény kidobott pénz, miközben mi nagyon jól érezzük magunkat itt a környéken meg a céges vendégházban a Duna mentén baráti társaságban. Erre tény hogy szerintem is szüksége van a gyereknek, de tengerpartra szerintem sincs, nekünk sem volt életünk eddigi 37/47 évében.

A gyerek majd mehet egzotikus helyekre ha nagy lesz

Nekem olyan visszás is és nem hiszem hogy a 7 évesnek uncsi lenne a Balaton. Ha igen annak is van oka. Ekkora gyerekek szinte bármilyen vízben el tudnak játszani.

De azzal sincs gond ha Ti másképp látjátok, egyszerűen az emberek különbözők. Ezt csak a kérdés másik felére írtam szempontként, a barátnőt én leépíteném mert egy célozgató ember és azoktól meg szoktam szabadítani magam.

2023. dec. 16. 15:11
 33/65 A kérdező kommentje:
De te tök jól látod és tök jól érveltél is az állaspontod mellett, ez a különbség. Ezzel semmi gond sincs kedves 32. Ez így teljesen korrekt.
2023. dec. 16. 15:17
 34/65 anonim ***** válasza:
64%

"7 eves, épp elsős. Neki víz a Balaton is."

Lányunk vesebeteg volt. A nepfrológusa kifejezetten kikötötte, hogy csak a Balatonba (meg bármilyen medencés strandra) ne.

Úgyhogy neki aztán véletlenül se volt mindegy már 1 évesen se, hogy hol fürdünk. ;)

De egyébként nekem se.

Hideg vízű, zavaros, kiszámíthatatlan időjárású, túlzsúfolt, túlárazott, retró érzetű Balaton, vagy a kristálytiszta tenger tökéletes időjárással.

"Ugye nem 2-3? Nahát. Érdekes, ugye, miért is viszik inkább a Balatonra????"

Maldívon ugyan még nem jártunk, de nekünk a Balaton pl: kétszer annyi időben (K-Mo-ról), mint repülővel bármi Európán belül. És még árban is jobb.

2023. dec. 16. 15:20
 35/65 Derjaderja ***** válasza:
84%

Meg annyi hogy én utálok turista lenni. Biztos ez hülyeség, de zavar az idegen nyelv, meg egy ilyen művilágnak érzem, személytelen stb.

Én munka miatt voltam hotelekben illetve voltam kétszer 2-6 hónapot Németországban és mindkétszer belebetegedtem, depressziós voltam, nem tudtam enni. Zavar ha nem magyarul beszélnek az emberek (németül oktatom a szakmámat 12 éve szóval nem azért mert nyelvi analfabéta vagyok). Vágyom is egy kicsit utazni de közben meg úgy érzem, nem akarok olyan helyre menni ahonnan el kell jönni.

Magyarországon egy kicsit minden az enyém. Ott jogom van lenni nem utálnak stb.

2023. dec. 16. 15:21
 36/65 anonim ***** válasza:
82%
Pofám leszakad amúgy némelyik válaszon. Honnan tudja mikor kell eltűnni? Milyen barátaitok vannak nektek? Nem mondhatja el, hogy mennek nyaralni? Tartsa titokban vagy mi? Vagy ti miről beszéltek a barátaitokkal, az időjárásról? Ő üti más dolgába az orrát? Mégis mivel? A barátnő viselkedése a gáz, nekem a barátaim ha mennek nyaralni velük örülök, jó utat kívánok, és faggatom őket mizu, miket esznek és hasonlók. Nem eltűnök hetekre. Elég rosszindulatú egy nő már bocsánat, nem tud más örömének örülni. Ha menni akar ő is akkor menjen, a kerítés jövőre is elkészülhet, ha meg nem akar menni, akkor meg pofa be és ne sajnáltassa magát meg másban keltse már a bűntudatot. Teljesen átérzem, én írtam hogy 12 éves gyerekemmel mindig megyünk, nekem is van ilyen ismerősöm baráti társaságban, aki állandóan húzza rajta a száját látványosan, ha megyünk és elmesélem pár szóban milyen volt, aztán direkt azonnal rávágja, hogy ők meg kocsit vettek. Mintha kompenzálni akarna. Én meg rá is vágtam, hogy az jó, tavasszal mi is veszünk kocsit is pont. De nekem is 5-6 barátnő közül egy ilyen. Szánalmas gyerekes viselkedés.
2023. dec. 16. 15:25
 37/65 A kérdező kommentje:
Hát igen, a Balatont megfizetni sem lehet lassan, pedig én nem vagyok Magyarország fikázó, Budapestet is imádom, a Bükk hegységet is, Mátrát is, Gyulát meg egész Békés megyét.. de a Balaton megfizethetetlen. 2024-ben speciel Szicília a célunk, 13 éjszakára foglaltunk reggelivel part közeli korrekt szállást 240 ezer forintért pár hete (lemondható, nem előre fizetős) Repjegy kb 180e 3 főre. Idén voltunk a Balatonon 3 éjszakát baráti társasággal (gyerekek is) Alsóörsön, hát majdnem 150 volt a 3 éjszaka. Most megyünk wellnesselni is Egerbe karácsony után, az is 160e lesz a 2 éj. Szóval maradjunk annyiban hogy külföldre menni sokszor olcsóbb. És legalább tényleg jó az idő, Balatonon sokszor volt már régebben, hogy 4 napból 4-ben szakadt az eső és ültünk a szálláson. Az meg hogy Pl Rodoszon milyen kedvesek össze se lehet hasonlítani egy bunkó balatoni kiszolgálással meg attitűddel, egy más világba csökken az ember, itt vagyunk egész évben, elmenni mondjuk a Balatonra és enni a lángost a rántott hússal nem kiszakadás a mókuskerékből. De nem akarok meggyőzni senkit, nem erről szól a kérdés, mindenki oda megy vagy oda nem megy ahova akar, ha neki úgy jó.
2023. dec. 16. 15:39
 38/65 anonim ***** válasza:
27%

Most neked igazán mi is a bajod?

Hogy eltűnik hetekre míg te nyaralsz és nem tudod eldicsekedni?

Eltűnik helyett,meg irigység helyett lehet, hogy van benne némi tapintatosság, és nem akar zavarni míg nyaralsz és kikapcsolsz. Ez eszedbe jutott e már?

Én ezt is olyan undorítónak tartom, hogy ide böfögöd ki mennyit keres.. milyen már, hogy más zsebében turkálsz, akarod megmondani mire költsenek, mi legyen nekik a prioritás?

Nem attól leszel te sem jó szülő, hogy évente 3-4* viszed a gyereket nyaralni..

2023. dec. 16. 15:40
 39/65 anonim ***** válasza:
58%

Tipikus gazdag picsa vagy aki itt dicsekszik

Magas lóról nagyot lehet esni

2023. dec. 16. 15:43
 40/65 A kérdező kommentje:

Gazdag picsa?

400 ezerrel többet keres nálunk a kérdésben említett barátnő meg a férje, ha nem tűnne fel, ami nem kevés különbség, évi 5 millió Ft. Amúgy meg 900 ezres bevétellel havonta mai árak mellett lakáshitellel, gyerekkel, maradjunk annyiban, távol állok a gazdag picsától. Kicsit el vagy tájolva szerintem mi az a gazdagság..

2023. dec. 16. 15:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!