Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem viszi a gyerekét...

Miért nem viszi a gyerekét nyaralni akinek telne rá és akarna is menni?

Figyelt kérdés
Mi évente 3-4* is utazunk, 2 rövidebb, 2 hosszabb út, kicsi gyerekünkkel (6 éves) Mellette újítgatjuk a házunk, gyűjtünk új kocsira,haladunk ahogy tudunk, nyilván lehetne gyorsabban is, de a gyerek nem hiszem hogy arra fog visszaemlékezni, hogy 2022 szeptemberben új vakolat került a házra. Kettővel arrébb lakik az egyik ismerősöm, mondanám barátnőnek is, jó a viszonyunk, neki 8 éves gyereke van, még sose vitték nyaralni, max a Balatonon voltak 3 napot. Holott nálunk többet keresnek százezres nagyságrendekkel (mi 900e körül, ők kb 1.2 milliót), tehát futná nekik rá. És mindig elmondja, hogy ő is de szeretne menni, hú de irigyel minket, de jó nekünk, jó lenne nekik is menni. (De nekik most térkövezni kell, most nekik kerítést kell csinálni, nekik most épp új riasztó berendezés kell, mindig van valami, mintha nekünk nem kellene a házra költeni, xarabb házunk van,mint nekik, ha lehet így fogalmazni) Ha megyünk és mesélek direkt nem is reagál nagyon rá soha semmit, érezni hogy irigy ilyenkor. De miért nem opció, hogy egyik évben ne épp betonozzanak és elmenjenek? Csak én nem értem az ilyen hozzállást? Nem az élmények a fontosabbak? Felnő a gyerek mire elmennek.
2023. dec. 16. 12:24
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
100%
Mert valójában nem akar menni, csak ezt nem szeretné neked elmondani. Nem mindenki szeret utazni.
2023. dec. 16. 12:52
 12/65 anonim ***** válasza:
100%

"Direkt nem ír stb, nehogy meg kelljen kérdezni milyen a nyaralás, holott máskor 0-24 kb éjjel nappal ír. "

Vagy épp q töke tele van azzal, hogy állandóan a nyaralasodrol beszélsz meg irsz

2023. dec. 16. 13:02
 13/65 anonim ***** válasza:
44%

"és ezt szerintem engedd el, hogy a gyereked ezekre fog emlékezni"

Az én gyerekeim bizony emlékeznek és jó emlék.

Nem megyünk évi sokszor, csak egyszer két hétre, mert ennyi fér bele, de értékelik.

Mondjuk milyen barátnő az, akivel nem lehet ez megbeszélni? Semmilyen.

Valódi barátnőnek el lehet mondani, hogy "figyelj Gizi, ne nekem sírj, hogy nem mentek sehova, amikor több a bevételetek, jobb a házatok. Ha akarnál mennél, elég legyen!"

2023. dec. 16. 13:25
 14/65 A kérdező kommentje:
Vagy nem...sose szoktam egy szót se, nem tudom hogy ezt honnan veszed. Ha kérdezné írnám, de mivel nem kérdezi nem írok egy szót se, magamtól sose beszéltem róla. De én is végighallgatom amúgy mikor századjára beszél a 3 milliós kerítésről vagy akarmiröl, azt gondolnám barátokat érdekli a másik élete.
2023. dec. 16. 13:26
 15/65 A kérdező kommentje:
#13 én mondtam már neki ezt, az a válasz, hogy de hát nekik muszáj haladni a házzal..
2023. dec. 16. 13:27
 16/65 anonim ***** válasza:
40%

Ez még a kisebb gáz, hisz ő se megy. Szerintem a szánalmas az az, aki a gyerek nélkül megy nyaralni, és megtehetné hogy viszi, ezáltal elveszi tőlük a közös nyaralást.

Sógornőmék ilyenek, évente egyszer mennek 10 nap-2 hét között hol Amerika, Hol Maldív, hol óceáni hajóút kettesben, negyed évente wellness hétvégekettesben, mert nekik az kell és jár, meg ne szóljunk bele, a gyereket is viszik nyaralni. a, évi 3 napra, a balatonra. egy 10 évesnek már unalmas, hiszen kb mióta megszületett ugyanott töltik ezt a 3 napot. Idén már sírt is hogy ő is menni szeretne az anyjáékkal, annyira sajnáltam.

2023. dec. 16. 13:28
 17/65 A kérdező kommentje:
Van egy ilyen ismerősöm nekem is, csak ott 7 éves a gyerek, idén pont a Maldív szigeteken voltak 2 hetet nélküle, gyereket mindig elviszik nyáron a Balatonra..na hát igen, ez se semmi amúgy.
2023. dec. 16. 13:30
 18/65 anonim ***** válasza:
75%
Mondjuk ha több energiát fecsérelnél a párizsi módszer szerint a saját dolgodba, abból még előrelépés is lenne. Boldogabb lennél. Sajnállak.
2023. dec. 16. 13:37
 19/65 anonim ***** válasza:
80%

"Van egy ilyen ismerősöm nekem is, csak ott 7 éves a gyerek, idén pont a Maldív szigeteken voltak 2 hetet nélküle, gyereket mindig elviszik nyáron a Balatonra..na hát igen, ez se semmi amúgy."

A 7 évesnek mondjuk oylan mindegy, hogy a Balatonon van, vagy a Maldív szigeteken. A szülőknek miert ne járna egy kis idő kettesben?

2023. dec. 16. 13:48
 20/65 anonim ***** válasza:
70%
19, ilyet csak az mond, aki csak oda viszi a gyerekét.
2023. dec. 16. 14:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!