Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, akik nem az apával...

Anyukák, akik nem az apával nevelitek a gyereket! A ti volt párotok elvitte nyaralni a gyereket az új barátnőjével/családjával?

Figyelt kérdés
Az én volt párom nagyjából hetente viszi el a kislányunkat, nincs rá szabály, ami szerint működik ez. Telefonál és ha nincs előre megszabott programunk, akkor elviszi. Ma tudtam meg, hogy múlt csütörtöktől most péntekig nyaralni ment az új családjával (új élettársa plusz van egy 3 éves lányuk). Nekem picit rosszul esett, mert most mióta a kislányuk megszületett, nem voltak nyaralni, előtte viszont elvitte az akkor még jóval kisebb lányunkat mikor már külön éltünk, aki most 9 éves. Nem az a helyzet, hogy én amúgy nem tudom neki megmutatni a világot, mert voltunk Balatonon 2 hetet és Törökoroszágban, Görögországban, de mondta nekem most lefekvés előtt, hogy szívesen velük tartott volna. Nálatok ez hogy működik?
2019. aug. 21. 20:59
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem ebbe nehéz beleszólni. Annak a családnak is talán ez az évi egy alkalom, amikor együtt lehetnek. Nem tudom, mekkora a korkülönbség a gyerekek között, de az is nehezítés lehet.

Nálunk a páromnak van egy 13 éves fia, és van egy közös lányunk, aki 6 hónapos. Amióta együtt vagyunk, 5 éve, együtt nyaralunk a nagy fiúval, fel se merül, hogy kimaradjon.

De így kisbabával azért manőverezni kellet, hogy ne unja a nagy fiú, párommal sok neki való programot csináltak, így viszont én alig voltam a párommal. Nyilván evidens az is, hogy ilyenkor nem szexelünk, meg nem is szoktuk megpuszilni egymást a fiú előtt vagy megfogni egymás kezét. Es mivel nincs 2 nyaralás, még 1 èjszakára se utaztunk el ketten soha, így nekem sem volt olyan nyaralás, ahol pl tudtam volna mondjuk vacsoránál beszélgetni a saját párommal (nyilván és érthetően a gyereknek meg ez az ideje az apjával, vele akar lenni és beszélni).

Nálunk jó a viszony, a párom feleségét is kedvelem, a gyerek is jószándèkú, okos, szeretetre méltó, nekem ez belefér, de azért írtam le ezt, hogy láss más nézőpontot is. A Tied is érthető és emberi, hogy sajnálod, hofy kihagyták a gyereked.

2019. aug. 21. 21:14
 2/28 A kérdező kommentje:
6 év van köztük.
2019. aug. 21. 21:16
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

#1! Hadd kérdezzem màr meg, mert nem hagy nyugodni...miért evidens hogy nem fogod meg a kezét, puszilod meg a párod a gyerek előtt? Ez nagyon nem kéne evidens legyen.

Bocsi az offért, hogy a kérdésre is válaszoljak:

Nálunk szokott menni velük minden nyáron.de valószínűleg ebben az is közrejátszik, hogy az évek alatt legjobb baràtnők lettek az exem “új” kislányával.

2019. aug. 21. 21:31
 4/28 anonim ***** válasza:
72%
Mikor összejöttünk a férjemmel (akkor már 10 hónapja együtt voltunk) elmentünk 10 napra nyaralni a 4 éves kislánya nélkül. A volt feleségének elég rosszul esett ez, mire haza ertünk telebeszélte a kicsi fejét minden félével, holott meg sem tudta volna másképp. Addig is vittük minden hová magunkkal, azóta is minden hová visszük. Akkor az egyszer voltunk kettesben. Életem legszebb 10 napja volt.... Most is jó, mert együtt lehetünk, (azóta született 3 közös is) de az más volt.
2019. aug. 21. 21:31
 5/28 anonim ***** válasza:
66%
Hát mi sem pusziltuk meg egymást a férjemmel a lánya előtt. Nagyon jó volt a kapcsolatom a kislányával, de ha látta, hogy megölel az apja, vagy megpuszil, féltékeny lett, látszott rajta, hogy rosszul esik neki. Ezt én pl. Nagyon is tiszteletben tartottam. Ahogy nőtt, és már több éve együtt voltunk, már nem zavarta, természetessé vált neki. Mai napig nagyon jó a viszonyom a lányával, már 15 éves. Néha tudni kell a gyerek fejével gondolkodni. Nem sokkal ezelőtt még azt látták, hogy anya meg apa akiket a világon a legjobban szeretnek, szeretik egymást, puszilgaják egymást, aztán egyik hétről, hónapról a másikra 1 másik nőt puszilgat apa. Ez csak az én meglátásom. Én szerettem annyira a gyerekét, hogy ezt az igenyét figyelembe vettem.
2019. aug. 21. 21:40
 6/28 anonim ***** válasza:
95%
Én elvált szülők gyerekeként tudom mondani. Ha családi nyaralás volt azaz apám -féleségének a lánya is ment, akkor én is. Olyan persze volt hogy csak kettesben mentek. De olyan soha hogy csak az egyikük gyereket vittek volna. Akkor se ha tábor volt vagy ilyesmi. Olyan időpontot választottak, ami mindenkinek jó. De ugyanez a másik oldalon. Neveloapam fia is mindig jött velünk nyaralni.
2019. aug. 21. 21:47
 7/28 anonim ***** válasza:
38%
1. Vagyok. Nem tudom, mi amúgy sem vagyunk mások előtt puszilkodósak, és nekem a 13 éves fiú mégus csak egy "idegen" kiskamasz, vakahogy kényelmetlen előtte. De ez nem egy döntés vagy elvi kérdés, azt se mondom, hogy nem volt már rá példa, de nyilván nem olyan, mintha csak a közös babánk lenne ott.
2019. aug. 21. 21:48
 8/28 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem nincs rendben ez a kiakadás..

Anyukával és apukával és egyik gyerekkel, másik gyerekkel is kell külön programoknak lennie.

Teljesen rendben van, hogy nem viszik mindenhova magukkal mindegyik gyereket, ha amúgy egálban vannak, tehát apuka elviszi csak a nagyobbat más programra.

Naná, hogy a gyerek menne velük, de mindegyik gyereknek tudnia kell, hogy vannak a másik gyerekkel kettesben is programjai a szülőknek.

Amúgy apuka sokat van a nagyobbal kettesben? második gyerek nélkül?

2019. aug. 21. 21:51
 9/28 A kérdező kommentje:
Nincs vele kettesben. Ebből volt is annó egy nagy veszekedés köztünk. Mikor a párja megszülte a közös gyereküket, 1 évig alig vitte láthatás alatt ki a gyereket a lakásból. Pedig a lányom hozzászokott a programokhoz, mi sem töltünk itthon 1 hétvégét sem és hozzá van szokva a pörgéshez. Annyira sírt emiatt, mikor az apja elvitte, hogy egy nagy veszekedés után változtattak rajta, de akkor is csak négyesben.
2019. aug. 21. 22:05
 10/28 anonim ***** válasza:
59%

Én 1-es válaszolóként erre is csak azt tudom mondani, hogy nézd a másik szempontjait is, nem biztos hogy gonoszság vezeti.

Dolgozik a párod gondolom, az enyém is több àllásban, váltott műszakban, kb amit a gyerekére kikér hétvégét, azok a szabad hétvégéi. A mi babánk többemberes babának indult, 7 hónaposan is 3x kel minden éjjel, én kelek vele.

Nálunk nem volt arra példa, hogy ne hozta el volna a párom a fiát, és mindig ketten csináltak programot, mert mégis milyen programot csinálj februárban egy 2 hónapis letehetetlen cicidependens gyerekkel...

De azért jó szar volt, ha mondjuk egy hét váltott műszakos sorozata után elment a fiúért, hazajöttek, megették, amit főztem, aztàn elrohantak valahová, én meg maradtam. Este meg altattam vég nélkül, szóval este megint ők voltak ketten, filmeztek, társasoztak (régen ezekben én is részt vettem), aztán másnap megették sz ebédet, elvitte a párom, aztán vagy ment éjszakába vagy felborult a fáradtságtól.

Nyilván ez senki hibája, legkevésbé a 2 gyereké, de szerintem állj megértéssel ahhoz a családhoz, mert ezek nehéz dolgok.

A másik asszonynak a Te gyereked nem gyereke, ha törődik vele is, gondoskodik róla, az egyrészt elvárható, másrészt lehet neki is igénye csak a párjára és a gyerekére, főleh hofy a 9 és 3 év is olyan, hogy szinte csak párhuzamos programokkal oldható meg.

2019. aug. 21. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!