Anyukák, akik nem az apával nevelitek a gyereket! A ti volt párotok elvitte nyaralni a gyereket az új barátnőjével/családjával?
Szerintem ebbe nehéz beleszólni. Annak a családnak is talán ez az évi egy alkalom, amikor együtt lehetnek. Nem tudom, mekkora a korkülönbség a gyerekek között, de az is nehezítés lehet.
Nálunk a páromnak van egy 13 éves fia, és van egy közös lányunk, aki 6 hónapos. Amióta együtt vagyunk, 5 éve, együtt nyaralunk a nagy fiúval, fel se merül, hogy kimaradjon.
De így kisbabával azért manőverezni kellet, hogy ne unja a nagy fiú, párommal sok neki való programot csináltak, így viszont én alig voltam a párommal. Nyilván evidens az is, hogy ilyenkor nem szexelünk, meg nem is szoktuk megpuszilni egymást a fiú előtt vagy megfogni egymás kezét. Es mivel nincs 2 nyaralás, még 1 èjszakára se utaztunk el ketten soha, így nekem sem volt olyan nyaralás, ahol pl tudtam volna mondjuk vacsoránál beszélgetni a saját párommal (nyilván és érthetően a gyereknek meg ez az ideje az apjával, vele akar lenni és beszélni).
Nálunk jó a viszony, a párom feleségét is kedvelem, a gyerek is jószándèkú, okos, szeretetre méltó, nekem ez belefér, de azért írtam le ezt, hogy láss más nézőpontot is. A Tied is érthető és emberi, hogy sajnálod, hofy kihagyták a gyereked.
#1! Hadd kérdezzem màr meg, mert nem hagy nyugodni...miért evidens hogy nem fogod meg a kezét, puszilod meg a párod a gyerek előtt? Ez nagyon nem kéne evidens legyen.
Bocsi az offért, hogy a kérdésre is válaszoljak:
Nálunk szokott menni velük minden nyáron.de valószínűleg ebben az is közrejátszik, hogy az évek alatt legjobb baràtnők lettek az exem “új” kislányával.
Szerintem nincs rendben ez a kiakadás..
Anyukával és apukával és egyik gyerekkel, másik gyerekkel is kell külön programoknak lennie.
Teljesen rendben van, hogy nem viszik mindenhova magukkal mindegyik gyereket, ha amúgy egálban vannak, tehát apuka elviszi csak a nagyobbat más programra.
Naná, hogy a gyerek menne velük, de mindegyik gyereknek tudnia kell, hogy vannak a másik gyerekkel kettesben is programjai a szülőknek.
Amúgy apuka sokat van a nagyobbal kettesben? második gyerek nélkül?
Én 1-es válaszolóként erre is csak azt tudom mondani, hogy nézd a másik szempontjait is, nem biztos hogy gonoszság vezeti.
Dolgozik a párod gondolom, az enyém is több àllásban, váltott műszakban, kb amit a gyerekére kikér hétvégét, azok a szabad hétvégéi. A mi babánk többemberes babának indult, 7 hónaposan is 3x kel minden éjjel, én kelek vele.
Nálunk nem volt arra példa, hogy ne hozta el volna a párom a fiát, és mindig ketten csináltak programot, mert mégis milyen programot csinálj februárban egy 2 hónapis letehetetlen cicidependens gyerekkel...
De azért jó szar volt, ha mondjuk egy hét váltott műszakos sorozata után elment a fiúért, hazajöttek, megették, amit főztem, aztàn elrohantak valahová, én meg maradtam. Este meg altattam vég nélkül, szóval este megint ők voltak ketten, filmeztek, társasoztak (régen ezekben én is részt vettem), aztán másnap megették sz ebédet, elvitte a párom, aztán vagy ment éjszakába vagy felborult a fáradtságtól.
Nyilván ez senki hibája, legkevésbé a 2 gyereké, de szerintem állj megértéssel ahhoz a családhoz, mert ezek nehéz dolgok.
A másik asszonynak a Te gyereked nem gyereke, ha törődik vele is, gondoskodik róla, az egyrészt elvárható, másrészt lehet neki is igénye csak a párjára és a gyerekére, főleh hofy a 9 és 3 év is olyan, hogy szinte csak párhuzamos programokkal oldható meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!