Anyukák, akik nem az apával nevelitek a gyereket! A ti volt párotok elvitte nyaralni a gyereket az új barátnőjével/családjával?
"ő 3x volt így is nyaralni, annak a kislánynak ez az 1 nyaralás van"
Ebben nem értünk egyet, a gyerekek nem így működnek (és igazuk is van egyébként). Ő nem azt nézni, hogy a nyaralás drága meg érték, hanem a közös programot és élményeket - jelen esetben az apjával. De volt egy sztorink, aminek ez az alapja. 2 éve a lányom nem kapott tőlük még 1 apróságot sem karácsonyra, mert a közös lányukat egy drága ajándékkal lepték meg. Az általad leírt elv alapján, mivel mi jóval tágabb anyagi lehetőségekkel rendelkezünk "ő ezt az egyet kapta, te meg anyuéktól úgyis olyan sok mindent". Ahelyett, hogy vettek volna mindkettőjüknek ugyannyi pénzből 2 kisebb, de nagyjából egyenértékű dolgot. Szerinted ez normális? A gyerek nem anyagias, de nem is hülye, érzi a gesztus hiányát, utána sokáig nem is akart menni hozzájuk, alig tudtam meggyőzni. Hiába kap itthon meg mindent és megyünk el bárhova, ahova el akar, ha azt látja, hogy az apjával kimarad élményekből és ő szívesen meglepi a másikat, az én és a férjem jelenléte (mert szerencsére imádják egymást a férjemmel) nem pótolja azt.
Amiket írsz, az hasznos árnyalás, és így alapvetően Neked adok igazat. Nyilván nem lehet nem adni a gyereknek ajándékot (mi ezért küldtünk a másik gyereknek és a mi babànk is kapott tőlük). Meg ha tényleg soha nincs semmi közös program, csak ez a nyaralás, arra meg nem vitték el, az gáz.
Ettől függetlenül szerintem joguk van külön nyaraláshoz is. Én nem hiszem, hogy aki gyerekes férfival kezd, az azt vállalná, hogy nem mehet programokra csak akkor ha mindkét gyerek ott van. Azt vállalja, hogy alkalnazkodik a többiekhez, törődik a gyerekkel a láthatások alatt. Mondjuk mi alapból akkorra tettük a nyaralást, amikor itt volt, ez, amit írsz, hogy 2 nappal előre szól, hogy mikor jön, elèg káosz.
Én ezt a centizést sosem szerettem. Pl a mi gyerekünk így 1 nyaraláson van, a másik 4-en. Na és? Én nem hiszem, hogy ha a gyerek amúgy érzi a szeretetet, akkor ezeket számolgatja. Másrészt viszont a 2. gyereknek se könnyű ilyenkor, nálunk pl amikor született a baba, akkor a párom feleségének a lánya irigykedett kicsit a bátyjára, és érezte úgy, hogy kimarad valamiből.
Mind1, sztem beszélj velük, itt mi nem fogjum tudni megoldani.
Joguk sok mindenhez van, az meg egy tükör és bizonyítvány, hogy ki hogy áll a gyerekéhez, illetve mennyire tud harmonikus és szeretetteljes kapcsolatot kialakítani az párja már meglévő gyerekével.
Egyébként már megbeszéltem a volt párommal, a lányunk meg majd átbeszéli vele hétvégén, mikor megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!