Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, akik nem az apával...

Anyukák, akik nem az apával nevelitek a gyereket! A ti volt párotok elvitte nyaralni a gyereket az új barátnőjével/családjával?

Figyelt kérdés
Az én volt párom nagyjából hetente viszi el a kislányunkat, nincs rá szabály, ami szerint működik ez. Telefonál és ha nincs előre megszabott programunk, akkor elviszi. Ma tudtam meg, hogy múlt csütörtöktől most péntekig nyaralni ment az új családjával (új élettársa plusz van egy 3 éves lányuk). Nekem picit rosszul esett, mert most mióta a kislányuk megszületett, nem voltak nyaralni, előtte viszont elvitte az akkor még jóval kisebb lányunkat mikor már külön éltünk, aki most 9 éves. Nem az a helyzet, hogy én amúgy nem tudom neki megmutatni a világot, mert voltunk Balatonon 2 hetet és Törökoroszágban, Görögországban, de mondta nekem most lefekvés előtt, hogy szívesen velük tartott volna. Nálatok ez hogy működik?
2019. aug. 21. 20:59
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
10# Szerintem meg aki olyan emberrel köti összes az életet, akinek van már gyereke, az ezt vállalja...
2019. aug. 22. 12:24
 22/28 A kérdező kommentje:

"ő 3x volt így is nyaralni, annak a kislánynak ez az 1 nyaralás van"

Ebben nem értünk egyet, a gyerekek nem így működnek (és igazuk is van egyébként). Ő nem azt nézni, hogy a nyaralás drága meg érték, hanem a közös programot és élményeket - jelen esetben az apjával. De volt egy sztorink, aminek ez az alapja. 2 éve a lányom nem kapott tőlük még 1 apróságot sem karácsonyra, mert a közös lányukat egy drága ajándékkal lepték meg. Az általad leírt elv alapján, mivel mi jóval tágabb anyagi lehetőségekkel rendelkezünk "ő ezt az egyet kapta, te meg anyuéktól úgyis olyan sok mindent". Ahelyett, hogy vettek volna mindkettőjüknek ugyannyi pénzből 2 kisebb, de nagyjából egyenértékű dolgot. Szerinted ez normális? A gyerek nem anyagias, de nem is hülye, érzi a gesztus hiányát, utána sokáig nem is akart menni hozzájuk, alig tudtam meggyőzni. Hiába kap itthon meg mindent és megyünk el bárhova, ahova el akar, ha azt látja, hogy az apjával kimarad élményekből és ő szívesen meglepi a másikat, az én és a férjem jelenléte (mert szerencsére imádják egymást a férjemmel) nem pótolja azt.

2019. aug. 22. 13:15
 23/28 anonim ***** válasza:
18%

Amiket írsz, az hasznos árnyalás, és így alapvetően Neked adok igazat. Nyilván nem lehet nem adni a gyereknek ajándékot (mi ezért küldtünk a másik gyereknek és a mi babànk is kapott tőlük). Meg ha tényleg soha nincs semmi közös program, csak ez a nyaralás, arra meg nem vitték el, az gáz.

Ettől függetlenül szerintem joguk van külön nyaraláshoz is. Én nem hiszem, hogy aki gyerekes férfival kezd, az azt vállalná, hogy nem mehet programokra csak akkor ha mindkét gyerek ott van. Azt vállalja, hogy alkalnazkodik a többiekhez, törődik a gyerekkel a láthatások alatt. Mondjuk mi alapból akkorra tettük a nyaralást, amikor itt volt, ez, amit írsz, hogy 2 nappal előre szól, hogy mikor jön, elèg káosz.

Én ezt a centizést sosem szerettem. Pl a mi gyerekünk így 1 nyaraláson van, a másik 4-en. Na és? Én nem hiszem, hogy ha a gyerek amúgy érzi a szeretetet, akkor ezeket számolgatja. Másrészt viszont a 2. gyereknek se könnyű ilyenkor, nálunk pl amikor született a baba, akkor a párom feleségének a lánya irigykedett kicsit a bátyjára, és érezte úgy, hogy kimarad valamiből.

Mind1, sztem beszélj velük, itt mi nem fogjum tudni megoldani.

2019. aug. 22. 14:05
 24/28 A kérdező kommentje:

Joguk sok mindenhez van, az meg egy tükör és bizonyítvány, hogy ki hogy áll a gyerekéhez, illetve mennyire tud harmonikus és szeretetteljes kapcsolatot kialakítani az párja már meglévő gyerekével.

Egyébként már megbeszéltem a volt párommal, a lányunk meg majd átbeszéli vele hétvégén, mikor megy.

2019. aug. 22. 14:20
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Igen, igazad van, de ezért is kérdeztem, hogy rendes nő-e, és azt mondtad, nincs vele baj. Az ajándélos sztori ennek ellentmond, mert az nettó gyíkság.
2019. aug. 22. 14:24
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Exem és a felesége mindig viszi a mi fiunkat is. A fiunk 15 éves, az ő közös lányuk 1 és fél éves. Az exem még külön is elvitte 2 hete a fiunkat Rómába. Mindketten érdeklődnek a római történelem iránt, ehhez kapcsolódó helyeket látogattak ott 1 és fél héten át. Exem felesége tündéri nő, nem okoz neki gondot és nagyon szereti a fiamat amiért hálás vagyok. Próbálom meghálálni, múlt héten temették az apját addig én vigyáztam a kislányra. Jó a viszon, mi már 14 éve szakítottunk semmi sértettség.
2019. aug. 22. 15:22
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
gyerekeim apja meg a nője nagyon bunkók. 20 ezret ítéltek meg 2 gyerekre, mert olyan kevés pénzre van bejelentve pedig többet keres... havi 1x elviszi őket, fent vannak egész láthatás alatt a minigarzonba, ahol egy kutya is él, nem viszik őket sehova. 4 és 6 évesek.. de ők heti szinten posztolják hogy kirándulnak.. Tihany, Siófok, ilyen-olyan forrás, kirándulóhely... gyereket a játszótházba, sehova nem vitte el, pedig kértem. most a nő terhes.. jó nagy botrányt csapok ha azt a gyereket sok helyre viszik.
2019. aug. 22. 16:22
 28/28 A kérdező kommentje:
A lakásban ülős dolgot én nem nagyon tudom hova tenni. :D Említettem már, az én volt páromnak is volt ilyen időszaka, nem vitte ki a gyereket a lakásból, mikor nála volt. Több anyukától hallottam ugyanezt. Megyeszékhelyen élünk az osztrák határ popsijában, hétvégén a városban is rengeteg a program, itt egy köpésre Győr, Bécs, ahol szintén mindig van valami, ami gyerekeknek is jó, de mégis... Hihetetlen. :D
2019. aug. 22. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!