Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, akik nem az apával...

Anyukák, akik nem az apával nevelitek a gyereket! A ti volt párotok elvitte nyaralni a gyereket az új barátnőjével/családjával?

Figyelt kérdés
Az én volt párom nagyjából hetente viszi el a kislányunkat, nincs rá szabály, ami szerint működik ez. Telefonál és ha nincs előre megszabott programunk, akkor elviszi. Ma tudtam meg, hogy múlt csütörtöktől most péntekig nyaralni ment az új családjával (új élettársa plusz van egy 3 éves lányuk). Nekem picit rosszul esett, mert most mióta a kislányuk megszületett, nem voltak nyaralni, előtte viszont elvitte az akkor még jóval kisebb lányunkat mikor már külön éltünk, aki most 9 éves. Nem az a helyzet, hogy én amúgy nem tudom neki megmutatni a világot, mert voltunk Balatonon 2 hetet és Törökoroszágban, Görögországban, de mondta nekem most lefekvés előtt, hogy szívesen velük tartott volna. Nálatok ez hogy működik?
2019. aug. 21. 20:59
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Azzal nincs baja a lányomnak (egyelőre?), hogy nincsenek kettesben. Így nekem sincs, mert nekem az a fontos, hogy neki jó legyen. Az viszont tényleg tarthatatlan volt, mikor maximum a ház előtti játszótérre vitte le hosszú ideig a kicsivel együtt, de szerencsére ez megváltozott.
2019. aug. 21. 22:20
 12/28 anonim ***** válasza:
61%

De akkor nem tudod elfogadni, hogy a kisgyerekes évek bezártsága után az az anyuka is szeretett volna egy ilyen szűkcsádos nyaralást? Lehet, legszívesebben kettesben mentek volna, csak nincs hova tenni a picit.

Persze lehet nincs igazam, és rossz szándék vagy közöny vezette őket, így ismeretlenül nehéz megmondani. Nem tudod ezt velük megbeszélni?

2019. aug. 21. 22:25
 13/28 A kérdező kommentje:
Nem mondtam, hogy nem tudom elfogadni. Nem is mondtam rá egy rossz szót sem nekik. Csak érdekelt, máshol hogy működik ez és igen, rosszul esett, hiszen 3 éve nem vitte el a közös gyerekünket, az pedig méginkább, hogy a lányom is kifejezte a nemtetszését. Egyébként az én férjemnek is van az előző házasságából egy fia, most 18 éves. Ő mindig jön velünk mindenhova, sőt mostanában már többet van nálunk, mint anyukájánál, mert sok közös hobbija van az apukájával, így nem érzem azt, hogy kényelmetlen lenne, mert nekem sosem volt. Kivételt képez az egyik mostani balatoni hét, mert akkor nem jött, egybeesett azzal, mikor anyukájával és anyukája új párjával mentek nyaralni.
2019. aug. 21. 22:30
 14/28 anonim ***** válasza:
87%

Exem megy egyutt az uj csaladdal(2 gyerek a masik kapcsolatbol),megy kulon a mi fiainkal,es mennek egyutt 6 an is nyaralni.

Most is epp a balcsin van a fiukkal,a masik ketto es az uj parja nelkul.

Megertem,hogy kell nekik is a sajat kis nyaralasuk.mi is megyunk az uj parommal es a kozos gyerekkel harmasban.mindig akkor amikor a nagyok az apjukkal mennek.

Es megyunk otosben is,illetve iden kettesben is mentunk egyiptomba 1 hetre.

Szerintem teljesen ertheto ez,az uj parnak megis csak a sajat gyerekei es a parja a rendes csaladja.az en paromat is megertem,hogy egy evben egyszer szeretne harmasban eltolteni par napot.

Nalunk 7 es 9 ev van a gyerekek kozt,exemnel valamivel kevesebb a nagynal,es tobb a kicsinel.

2019. aug. 22. 05:22
 15/28 anonim ***** válasza:
62%
A hármasban is eltöltött nyaralás akkor lenne igazságos, ha a volt férjed a ti gyereketeket is elvinné kettesben nyaralni. Nem teszi, ez elég nyomi dolog. Egy 3 évvesel már kibírhatna pár napot az apa nélkül az új nője is.
2019. aug. 22. 09:42
 16/28 anonim ***** válasza:
23%

Az se segít, hogy nincs Nálatol fix láthatás. Nàlunk előre meg van beszélve, melyik hétvége a mienk.

És az is alap, hogy nem szólunk bele abba, milyen programot csinál a másik család.

Az igazságosság nehéz, mert pl nàlunk is (még mindig az 1-es vagyok) van 3 gyerek:

- a párom fia

- a mi közös gyerekünk

- az ottani gyerek

Az a család nyaral 3x, abból 2 külföld (jobb módúak de utazósabbak is, mint mi). Mi megyünk 5 napot belföldre egy alkalommal.

Szóval az ottani kislány is mondhatná, hogy a bátyja többet nyaral, a mi lányunk is ha nagyobb lenne. A bátyó 2 családtól kap ajándékot, mégis ő az, aki kétlaki, akinek a szülei külön vannak.

Mi keveset nyaralunk, de van kert, tábortüzezés, leugrunk a Velencei-tóra ha olyanunk van, van kutya, nagypapa is fél utcára lakik.

Az ottani lánynak ezek nincsenek, de nyilván vele is csinálnak plusz programot. Néha küldünk ajándékot "keresztbe" is a másik saját gyerekének.

Szóval itt kiragadni egy részletet, meg beleszólni abba, hogy a másik mit csinàl, amikor épp nem nála van a gyerek, nagyon kockázatos.

Át kellene beszéljétek, ha rendes, akkor legjobb lenne a másik asszonnyal beszélni, mert két nő azért jobban megérti ilyen anyadolgokban egymást. Amúgy is szerencsés nevelési kérdésekben egyeztetni, hogy ne totál más szabàlyok legyenek a gyereknek a két otthonában.

Ha meg nemrendes a nő, akkor veszèlyes beleszólni abba, hogy mit csinál otthon a saját családjával, amikor amúgy Nálad van beosztva a közös gyerek.

2019. aug. 22. 10:46
 17/28 A kérdező kommentje:

Nem beleszólni szeretnék a programjaikba, talán túlzottan magamból indultam ki. Nekem nem hogy természtes, hogy a férjem fia jön velünk, de imádom ezt a felállást. Most már 18 évesen, lassan a családi nyaralások nagy részét átveszik a barátokkal töltött nyaralások és kifejezetten hiányozni fog. Ezért nem tudom ebbe a helyzetbe beleélni magam, de próbálom... Valamint tényleg nagyon kevés programot csinálnak, ez az 1 nyaralás is így 3 év múlva jött el és kemény munka van még abban is, hogy ne következzen be újra az, amit már előzőleg kifejtettem, hogy szobalakók arra az időre, míg a lányom náluk van.

A nő nem rosszfej, számomra nem is jófej, szerintem én is így vagyok neki, de ezt nem féltékenység szüli, szimplán nagyon-nagyon mások vagyunk, más a nevelési elvünk is. Én szeretem a lányomnak bemutatni a világot, hogy minél több helyet és nyelvet megismerjen, minden témához hozzá tudjon szólni, szerencsére nyitott is rá a parfümtörténelemtől a csillagászatig minden érdekli. A vvolt párom élettársa teljesen más típus, ő úgy van vele, hogy "én is egy pici faluban nőttem fel, nem jártunk sehova, mégsem maradtam ki semmiből" (ez szó szerinti idézet volt tőle). Olyan mintha 2 teljesen külön nyelvet beszélnénk.

Azzal is tisztában vagyok, hogy kell a külön töltött idő, de vannak külön nagyon sokat. Én és a férjem is szeretjük a magánszférát, de olyankor mi ketten megyünk nyaralni (pont jövő hétfőn indulunk így kettecskén) és egyik gyereket sem hagyjuk ki belőle. Persze jövőre másként lesz, mert babát várok és nem hiszem, hogy 5x megyünk nyaralni olyan pici gyerekkel.

A láthatás azért nem fixálva van, mert a volt pároméknak munkája olyan, hogy nem tudja 2-3 napnál előbbre, miként dolgozik.

2019. aug. 22. 11:00
 18/28 anonim ***** válasza:
9%

A legtöbb szerintem akkor, hogy mindezrkeg a gyereknem is elmondod a maga nyelvén. Hogy az emberek mások, hogy ő 3x volt így is nyaralni, annak a kislánynak ez az 1 nyaralás van. Hogy Te nem így csinálnád, de ehhez kell alkalmazkodni.

Az egyik embernek ilyen pozitív lehetőségek vannak az életében, a másiknak olyanok.

Amúgy én is szerettem a nagyfiús programokat, de amióta ott a baba, hozzám szinte nem is szólnak, amúgy is nagydumás mindkettő, kb minden étkezés úgy telik, hogy én közben a babával foglalkozom, ők beszélgetnek, autózás alatt ők elől beszèlgetnek, én játszom a babával.

Így is messze lakunk mindenkitől, egyedül vagyok folyton.

2019. aug. 22. 11:09
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
4# de hát basszus kettesben romantikus nyaralást tervezni baromira nem ugyanaz, mint hogy az egyik gyereket viszitek, a másikat nem. Mert akár tetszik akár nem, a pasinak mindkettő a gyereke... Milyen érzés lehet egy 6 évesnek hogy az apja a másik gyereket viszi, őt meg nem? Ez borzasztó szerintem.. Ha kisgyerek van, a nagyok meg már kamaszok vsgy felnőttek, az megint más tészta.
2019. aug. 22. 12:20
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
8# ti belegondoltok ilyenkor hogy mit beszéltek?? Az a másik kislány állandóan együtt van az apjával, vele nő fel (már, ha el nem válik mégint)
2019. aug. 22. 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!