Mennyi idős volt a gyereketek, amikor először elmentetek utazni, nyaralni?
A kislányom 8 hónapos (szeptemberben lesz 1 éves), ezen a nyáron még nem megyünk sehova nyaralni. Sajnos nagyon hangos a gyerkőc, egész nap magyaráz, sikongat, hörög, szóval csak zavarnánk másokat.
Anyukám már pedzegette, hogy majd jövő nyáron elmegyünk együtt valahova (eddig is voltak együtt töltött nyaralások, szüleim, tesóm és a párja, meg én és a férjem). De szerintem az még nagyon korai lenne.
Én kb 4-5 éves korában tudom elképzelni, hogy el tudunk menni utazni, a férjem szerint már előbb is lehetne.
Ti mikor kezdtetek el utazni, nyaralni a gyerekkel/gyerekekkel?
Mi 6 honaposan vittuk, hidd el nagyobb koraban sem lesz csendesebb.
4-5 evesen meg ujdonsag lesz neki es borzalmasan fog viselkedni
A fiam júniusban született, egy év múlva júliusban már elmentünk vele nyaralni, igaz csak 5 napra és anyukám is jött velünk. Nem volt semmi gond, élvezte mindenki.
Miért kellene ennyit várni egy nyaralással?
Jövőre már nyugodtan menjetek (idén is mehetettek volna), pláne családdal, hidd el szuper lesz.
Ne parázz!
Idén is vihetnéd.
Hangos?
Hát ne tömegszállásra menjetek, hanem béreljetek ki egy apartmant.
Első gyerekünk októberi volt, vele első nyáron (9-10 hónaposan) családi okok miatt nem mentünk. Egy évvel később az üresen álló falusi nagyszülői házban töltöttünk pár napot, ez volt a nyaralás (ebbe belejátszott az is, hogy súlyos ekcémája volt, amit a napsütés provokált). Egy évvel később (tehát közel 3 évesen) már jobb volt a bőre, ekkor először klasszikus balatoni nyaralást csináltunk. Egy évvel később májusban jött a kistesó. Ámde a nagy miatt fontosnak tartottuk, hogy legyen nyaralás, ezért abban az évben is mentünk a Balatonra. Tehát a kisebbik gyerekünk kb. 3 hónapos volt, mikor először mentünk vele nyaralni. Tök jól elvolt a strandon. A hátán heverészett egy pokrócon a fa alatt és nézte a szél által mozgatott faleveleket. :-)
4-5 éves korig butaság volna várni (ha anyagi vagy egyéb akadálya nincs).
Wellnesselni mentünk hosszú hétvégére 8 ill 12 hónaposan, nyaralni egy hétre másfél évesen. Mind szuper volt. Most két és fél éves, szerintem most picit nehezebb lenne, de nem lehetetlen.
Miért akarsz évekig várni?
Mi 8 hónaposan vittük először. Azon a nyáron kétszer is voltunk vele nyaralni, nagyon élvezte, ott aludta át először teljesen az éjszakát is😊
Azóta is rendszeresen járunk vele (Kb 4-5 havonta), most 3,5 éves, nagyon szeret menni, most a vírus miatt elmaradt a tavaszi kirándulás és már emlegeti, hogy menne nyaralni meg strandra😁
Bababarát helyet kell választani és akkor nem gond ha egy kicsit hangoskodik.
De hidd el, egy majdnem 4 éves sokkal hangosabb, mint egy 8 hónapos...😁
Csak azért gondoltam, hogy várok, hátha akkor már kezelhetőbbb..
Mi is gyakran mentünk a szüleimmel, de én pl már-már túl jó gyerek voltam, de öcsém sem volt vadember. Szóval nem emlékszem nagy vitákra, meg ilyenek.
Csakhogy a kislányom nem tudom, milyen lesz, ha már most ilyen hangoskodós....természetesen meg fogjuk nevelni, meg sokat beszélgetni vele, igyekszünk majd átadni azokat a dolgokat, amiket mi is megtanultunk a szüleinktől, ettől függetlenül nem tudom, milyen lesz az alaptermészete.....és sejtéseim szerint egy másfél évesre kevésbé lehet rászólni, mint egy idősebbre....
Lehet rosszul gondolom, első gyerek, szóval fogalmam sincs, milyen lesz később.
Az oké, hogy bababarát helyre megyünk, de ha elmennénk pl étterembe, vagy megnézni valamit, és ott előadja a műsort, hát az gáz.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!