Mennyi idős volt a gyereketek, amikor először elmentetek utazni, nyaralni?
A kislányom 8 hónapos (szeptemberben lesz 1 éves), ezen a nyáron még nem megyünk sehova nyaralni. Sajnos nagyon hangos a gyerkőc, egész nap magyaráz, sikongat, hörög, szóval csak zavarnánk másokat.
Anyukám már pedzegette, hogy majd jövő nyáron elmegyünk együtt valahova (eddig is voltak együtt töltött nyaralások, szüleim, tesóm és a párja, meg én és a férjem). De szerintem az még nagyon korai lenne.
Én kb 4-5 éves korában tudom elképzelni, hogy el tudunk menni utazni, a férjem szerint már előbb is lehetne.
Ti mikor kezdtetek el utazni, nyaralni a gyerekkel/gyerekekkel?
A nagy 1,5 éves volt az első külföldi nyaraláson (előtte csak rokonokhoz mentünk). Álom"babaként" viselkedett a repülőn is.
A kicsi most 1 éves, most mentünk volna először és őszintén a 4 éves nagy miatt jobban aggódtam, mert sokkal hangosabb, mint volt. Hiába értelmes, okos "nagy kislány", ha rájön az ötperc (amit persze kezelünk, de addig is...)...
de sajnos nem megyünk, mert a rohadt ibusz átvert
10 hónapos volt az első nyaralásnál, apartmanban voltunk. Nem voltunk vele múzeumban, elegánsabb étteremben sem. (Ilyen kiülős teraszon vacsiztunk párszor.)
Szerintem minél tovább halogatod, annál kevésbé fog szocializálódni arra, hogy bizonyos helyeken "viselkedni" kell. Jó, nem babaként, de 2-3 évesen már el kell kezdeni ezt megértetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!