Mennyi idős volt a gyereketek, amikor először elmentetek utazni, nyaralni?
A kislányom 8 hónapos (szeptemberben lesz 1 éves), ezen a nyáron még nem megyünk sehova nyaralni. Sajnos nagyon hangos a gyerkőc, egész nap magyaráz, sikongat, hörög, szóval csak zavarnánk másokat.
Anyukám már pedzegette, hogy majd jövő nyáron elmegyünk együtt valahova (eddig is voltak együtt töltött nyaralások, szüleim, tesóm és a párja, meg én és a férjem). De szerintem az még nagyon korai lenne.
Én kb 4-5 éves korában tudom elképzelni, hogy el tudunk menni utazni, a férjem szerint már előbb is lehetne.
Ti mikor kezdtetek el utazni, nyaralni a gyerekkel/gyerekekkel?
Kedves 1-es: Neveléstől függ, hogy viselkedik egy 3-4-5 éves gyerek. Ha máshol borzalmasan viselkedik, akkor valószínűleg otthon is. Hiszen azt szokta meg. Anyukám óvónőként napi szinten találkozik ilyen gyerekekkel, és nem könnyű leszoktatni őket arról, hogy az óvódában normálisan viselkedjenek, ne úgy, mint az állatok.
Ja, én vagyok a 9-es, és engem sem pelenkásként vittek anyumék, ahogy tesómékat is. Egyikünkkel sem volt soha probléma, mert minket neveltek a szüleink, nem voltunk elkapatva, mégsm volt tiltva semmi. De tudtuk, hogy kell viselkedni. Nevelés kérdése!
A kommentedre reagálva...
Amikor az ember gyerekkel megy nyaralni, akkor már a gyerek igényeihez kell szabni a nyaralást.
Nem olyankor kell, teszem azt múzeumba vagy kiállításra menni.
Amióta van gyerekünk, csak olyan helyre megyünk és olyan programokat iktatunk be, ami neki is jó, ami gyerekeknek szól, ahol nem kell 100x rászólni stb.
Ezért megyünk mindig bababarát szállásra. A strandon úgyis mindenki hangoskodik, ott tök mindegy hogy kiabál e vagy sem. Ha kirándulni megyünk, akkor olyan helyre, ami őt is érdekelheti.
Ha beülünk egy étterembe és elkezd üvölteni, hát egyikünk kiviszi, megnyugszik és visszajönnek (bár ilyen kb egyszer fordult elő nálunk a 3,5 év alatt).
11-es, írtad, hogy a csacsogás nem baj.....az nem is baj, csakhogy ő a csacsogáson kívül sikongat, kiabál, olyan hangokat ad ki, mint egy zombi :D azért az már zavaró.....
Tudom, a babák próbálgatják a hangjukat, de nem minden baba ilyen hangos szerintem....
Júliusban születik a lányom, októberben már megyünk egy hosszú hétvégére túrázni a Mátrába. Vele együtt. Csak amiatt sajnálom, hogy júliusban születik, mert nem mehetünk idén Balatonra, ha májusi lenne, akkor idén augusztusban már mennénk vele. De jövőre már tuti megyünk.
Aki amiatt beszól, vagy ferdén néz rátok, mert egy másfél éves gyerek hangoskodik, az olyan is. Oké, meg kell tenni mindent, hogy ne zavarjátok mások nyugalmát, de attól még egy gyerek gyerek marad. Engem személy szerint amikor nyaralni voltunk, az ilyen picik sokkal kevésbé zavartak, mint a 8-10 évesek akik össze-vissza rohangálnak ész nélkül mindenütt- múzeumban, sétálóutcában, strandon, mindenütt. Szóval ha arra vársz, hogy később ez jobb lesz- nem hinném, hogy van alapja. Nem beszélve arról, hogy ha kicsi korában hozzászoktatjátok az utazáshoz, az utazással járó változásokhoz, akkor idősebb korában is könnyebben viseli majd, tudni fogja, hogyan kell viselkedni étteremben meg ilyesmi. Ha 4-5 évesen megy először ilyen helyekre, sokkal nehezebb megtanítani neki (szerintem), hogy most nem a nagymamánál van, nem lehet ugyanolyan szabadon szaladgálni, mintha már egész kicsi korától kezdve azt látja, hogy ez két teljesen különálló dolog. De lehet, ez csak az én elképzelésem, mindenesetre én csak azért biztos nem tenném parkolópályára az életünket 4-5 évig minimum (és ha jön tesó közben? Az még plusz 4-5 év?), mert félek, hogy milyen ciki lesz a gyereket múzeumba vinni, ha hangoskodik.
Mi is mentünk múzeumba, kiállításra a szüleinkkel, minden utazásnál elmentünk megnézni a várat, stb. Szóval nem csak strandra jártunk... természetesen a gyerek igényei ilyenkor a fontosabbak, és múzeumba sem két évesen vinném.
Na mindegy, igazából csak kíváncsi voltam, ki mikor szánta rá magát nyaralásra kisgyerekkel...
Biztos én rontom el valahol, hogy nekem nem elég nyugis a gyerekem. Eddig ha sétálni mentünk, olyan szépen nyugodtan nézelődött.... pár napja már ilyenkor is csak magyaráz, hangoskodik.....ebből jött az, hogy ha elmennénk valahova, sem lenne másképp.....
Itt ott 1-1 napokra 6 hósan már voltunk
9 hónaposan 600km-re mentünk unokatesókhoz / szálláson aludtunk/
De ők már a gyerek 6 hetes kora előtt utaztak haza
Aztán havonta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!