Mennyi idős volt a gyereketek, amikor először elmentetek utazni, nyaralni?
A kislányom 8 hónapos (szeptemberben lesz 1 éves), ezen a nyáron még nem megyünk sehova nyaralni. Sajnos nagyon hangos a gyerkőc, egész nap magyaráz, sikongat, hörög, szóval csak zavarnánk másokat.
Anyukám már pedzegette, hogy majd jövő nyáron elmegyünk együtt valahova (eddig is voltak együtt töltött nyaralások, szüleim, tesóm és a párja, meg én és a férjem). De szerintem az még nagyon korai lenne.
Én kb 4-5 éves korában tudom elképzelni, hogy el tudunk menni utazni, a férjem szerint már előbb is lehetne.
Ti mikor kezdtetek el utazni, nyaralni a gyerekkel/gyerekekkel?
Hidd el semmi baj nem lesz egy kacago sikongato babaval :) Nagyon sok ember szerint meg aranyos is! Mi is vittuk 5 honapos koratol, mindig bababarat szallasra mentunk. Mi akkor megmasztuk vele a sumegi varat, voltunk apatsagban is vele. Etteremben is ettunk, hotelben is.semmi gond nem volt.
Volt, hogy a pincer csajszi is nevette akarhanyszor eljott mellettunk a babam kacagott. Mi sem ertettuk, miert de folyton sikongatott ha meglatta :D
Lányom októberi, mi következő nyár végén, tehát 10-11 hónaposan voltunk vele először, a Balatonnál béreltünk egy kis nyaralót a barátainkkal közösen. Nekik fél éves volt akkor a kisfiuk, nem volt semmi gond.
Szerintem jövőre már családi körben nyugodtan mehetne a dolog, olyan helyet kell választani, ahol nem zavartok másokat.
Amúgy én azt gondolom egy gyerek alapesetben hangos. Babaként is, meg még sokáig később is. Szóval ne az legyen az elvárás, hogy szépen csendben nézelődik, mert az szerintem nem reális. Persze vannak kivételek, de ne gondold azt, hogy te rontottad el, mert a 8 hónapos babád hangoskodik, most fedezi fel a saját hangját és élvezi, teljesen normális.
Ez nem azt jelenti, hogy nem kell nevelni, vagy korlátokat szabni a későbbiekben, mert persze hogy kell. De néhány égő helyzet nyilvános helyen, szerintem együtt jár a szülőséggel. :-))
5 hónapos volt az első nyaralásnál, semmi probléma nem volt.
Sikongat, kiabál...na és? Az a gáz, hogy te ezt gáznak érzed.
Én se értem, mi a gond azzal, ha egy 8 hónapos gyerek próbálgatja a hangját. Egyébként nagyon hamar meg lehet velük értetni, hogy ha ÁLTALÁBAN hangoskodhatnak, akkor bizonyos helyzetekben és időszakban csöndben kell lenniük. Az viszont abszurd, hogy mindig csöndben legyen, tehát, ha mindig csitítgatják, akkor soha nem fog reagálni rá.
És természetesen a gyerekhez kell igazítani a programot. Egy kiállítás vagy múzeum nem való 3-4 éves kor alattinak. Ha unni kezdi, akkor pedig végképp nem fog csöndben álldogálni mellettetek. Egy étteremben, pláne kerthelyiségben viszont van akkora alapzaj, meg akkora távolság (pláne most a járvány miatt), hogy nemigen zavarhat senkit.
Én továbbra sem értem, hogy miért baj, ha egy baba hangoskodik, sikongat, de mindegy. Nem múzeumba kell vinni azt a babát és akkor nem lesz semmi baj, sehol nem fognak csúnyán nézni.
De ha meg eldöntötted, hogy úgysem mentek, akkor nincs is miről beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!