Van a gyereketeknek okosórája? Ha igen, milyen?
Azzal kezdem, hogy a helymeghatározás miatt szeretném, ha megyünk nyaralni, erre-arra, kis biztosíték (nem, nem szándékszom elhagyni a gyereket :D ). 10e ft körül szánnék rá, mert tényleg csak évi 1-2 alkalommal kellene. Ha lehet vele rövid hangüzenetet küldeni az is jó, meg láttam már fényképezőset is, bár azt nem tudom elképzelni :D 4 éves lesz, szóval tényleg nem kell semmilyen nagy durranás. Fontos, hogy külföldön is lehessen használni. Tudtommal sim kártya kell bele. Bocsi, tényleg nem értek hozzá.
Ja meg láttam olyat is, amivel "bele lehet hallgatni", hogy mi folyik a gyerek körül, érdemes azt a verziót venni?
Jöhet minden ötlet, vélemény, tapasztalat...
(igen, régen beleírták a hátizsákunkba, én is azt akartam, de aztán adták ezt a tippet)

4 evesem tavaly elhagyta a balatoban a 40 ezres orajat :)
Helyzetjelzo, bele lehet hallgatni mi van korulotte es telefonalni is lehetett.
Szoval ezek utan nem is probalkoztunk.
Keresztanyjatol kapott egy karkotot amiben a telefonszamom es a gyerek adatai vannak gravirozva. De nem szereti leveszi folyton.
1, nyilván vigyázok rá. De bármikor bármi történhet. Nehogymár én legyek a szaranya, mert elővigyázatos vagyok...
2, azért akarnék 10e körülit venni :D

De miért indítana vészhívást egy 3 éves gyerek??? Azt még valahol értem, ha valaki az önállósodó kiskamaszára tesz ilyet - bár nem értek vele egyet, és az enyémeknek nincs is - de egy 3 évesnek teljeseb felesleges. Csak elveszíti, ahogy fentebb írták is.
Oda kell rá figyelni.

9 éves és nincs neki. Nem is lesz. :)
Régen hol voltak okosórák, mégsem vesztünk el?...Én is azt gondolom, hogy ha velem van, az én felelősségem, hogy vigyázzak rá. Egyébként pedig úgy nevelem, hogy tudjon vigyázni magára és úgy egyébként tudjam, hogy hol van, ha elmegy itthonról. Illetve van telefon, az ha nála van, fel tudom hívni. Nyilván, ha nagyobb lesz, mert most még nem járkál el itthonról. :)
Magamnak se vennék. Ha van telefon, akkor minek okosóra? Nem is értem a hasznát, hogy mivel tud többet, mint egy telefon?

10 éves a fiam, idén kezdett nagyobb távolságokra eljárni itthonról, tehát úgy, hogy a környéken biciklizik egyedül vagy a barátaival.
Telefonja van, de nyomkövető okosórája nincs és nem is lesz. Nálam ez elvi kérdés. Nem akarom, hogy azt tekintse természetesnek, hogy őt bárki nyomon követheti, még akkor sem, ha a saját anyja az illető. Nagyon veszélyesnek tartom, hogy arra nevelünk egy generációt, hogy maguktól tegyék lehetővé, hogy a mozgásukat megfigyelhessék. (Épp ezért nem telepíteném SOHA a koronavírus-konkaktkereső alkalmazást sem. A hideg ráz a gondolatára is.)
Ismerek olyat, aki büszke arra, hogy a férjét és a már külön élő felnőtt gyerekeit is így monitorozza. Persze a gyerekei "beleegyezésével", de szerintem már az beteg dolog, hogy valakinek egyáltalán eszébe jut a felnőtt családtagjait így megfigyelni. A gyerekek esetében még megértem, ha valaki így dönt, de akkor mikor veszi le róla a nyomkövetőt? 18 évesen? Vagy még 40 évesen is figyelgeti?
Rosszul tettem fel a kérdést.
Az érdekel, aki vett, milyet vett.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!