Ti már most is vigyáztok a napon 11-15 óra között? Adtok sapkát gyereketekre 20 fok felett?
Figyelt kérdés
Sajnos csak 11 órára jutottunk ki 20hónapos kislányommal és elég meleg volt,a kertünkben nem volt árnyék csak 1 kis részen de nem is lehet ott tartani a kicsit. Hintáztunk ,homokoztunk stb. de azért csak tűzött a nap,másfél órát voltunk kint. Azért ilyenkor még nem lehet napszúrást kapni ugye?Itt nálunk napos 20 fok volt. Napon gondolom több.Azbis eszembe jutott hogy lehet vékony cérnasapit már nem is kellett volna ráadni ?!2020. ápr. 7. 12:46
1/7 anonim válasza:
Mindegy hány fok van, mert nem a melegtől lehet leégni, hanem az ultraibolya sugaraktól. Amúgy igen, áprilisban a déli órákban már jobb vigyázni a nappal, hosszabb kintlét esetén érdemes elfedni a bőrt laza ruhával, kalappal.
2/7 anonim válasza:
Vasárnap elvitte a férjem a fiúkat pecázni. Kb egész nap a pecatavon voltak. Eszembe nem jutott sajnos, hogy bekenjem őket naptejjel, meg is lett az eredménye. Rákvörösek lettek. Egyébként van egy 1 éves gyerekem is, rá csak akkor adok 20 fok felett 1 nagyon vékony sapkát, ha fújdogál a szél. Egyébként nem.
3/7 anonim válasza:
22 hónapos a lányom, ma mi is 11 körül mentünk ki. Adtam rá vékony sapit, eléggé fújt a szél, ill. az árnyékban elég hűvös volt. A szembeszomszéd is kint volt a gyerekekkel, anyuka pántos topban, de a lányokon sapka volt meg mellény. A kisebbik 2 éves ott is.
Naptejre még nem gondoltam, de már látszik az arcán és a kezén, hogy a tavaszi nap már megbarnította kicsit.
4/7 anonim válasza:
Kb fél 10-fél 12ig voltunk kinn. Vékony sapi volt rajta, mert ha levettem, kérte vissza. 14 hos. Amugy ilyen melegben nem adok rá aapit, de fél 10kor huvosebb volt.
5/7 anonim válasza:
2 éves a gyerekem 4 féle vastagságű sapija van. A télit elraktam. Van egy vékony kötött, egy pamutos, egy vékony nyári, fülvédős, siltes. Én adok rá még sapit, mert nálunk mostanában fúj a szél, huzat van az udvarban. Attól függ melyiket adom rá, milyen idő van. Én szélcsendben szokta levenni róla.
6/7 anonim válasza:
Sapka az esetek 98%-ban van a gyereken. Nyáron is , télen is. Itt is 20 fok van, az árnyékban ülök mert napon irtó meleg van. A gyereken póló és hosszú ujjú poló, leggings van, így azért a napsugárzás se úgy éri mint kánikulában egy szál trikóban.
Délelőtt dél fél egy felé szoktunk bemenni, kb nyáron is, persze akkor sem a tűző napon ülünk.
7/7 anonim válasza:
Én saját magara is kenek fenyvédőt még télen is ha órákig a napon vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!