Ha Ti, mint szülők, rosszul esztek, válogattok a gyereketekre is átragadt ez?
Kisgyerekként is nagyon válogatós voltam már. Anyukámat az elején nyugtatták, hogy na majd az óvodában a csapatszellem miatt úgyis enni fogok, meg majd ha két napig nem kapok bent mást, megeszem az ebédet is. Nem így lett. Az elején az óvónők is tartották magukat, hogy nincs válogatás, azt kell ennem, ami van. Utána már inkább kentek nekem egy Nutellás kiflit, vagy kaptam kekszet sunyiban a kedvenc óvónénimtől. Nyaralásokon, utazásokon is mindegy volt, milyen fancy étteremben, szállodában vagyunk, a maximum, amit én hajlandó voltam megenni, az a fagyi és a sült krumpli ketchuppal.
A mai napig ilyen vagyok, pl. húst nagyon ritkán eszem (hetente, kéthetente, nem igazán szeretem), hüvelyeseket, tejtermékeket nem fogyasztok, a főzelékeket sem szeretem. De iszom fehérjét és szedek vitaminokat, így a vérképem jó, nincs semmi bajom. A lányon 10 hónapos, és rajta is kezdem ezt észrevenni. Konkrétan semmit nem eszik, amiben nincsen édesburgonya...
Az elsőnél voltam olyan merész, és mikor a gyerekkel ettem, mindent megettem, azt id, amit utálok. Mindent meg is evett, aztán bekerült az oviba. Olyan válogatos lett, hogy ilyen csak a mesében van😂
A kicsinél már nem ettem mindent, amit utalok, ő nem válogat, a lényeg, hogy husi legyen benne, es akkor boldog.
Borzasztóan válogatós vagyok és a gyerek is az. Nem tudom, hogy van-e összefüggés, mert alapjaiban más kajákat eszik meg, mint amiket én.
Bölcsiben és oviban bíztunk a csordaszellemben, bár általában víz és üres kenyér volt az ebéd :(
Suliban már főzök neki, és így minden nap eszik.
Én is nagyon válogatós voltam, csak májkrémes és párizsis kenyér, borsóleves és mákos tészta volt amit megettem. Oviban sem lett jobb, pár dolgot megettem, pl. hús vagy paradicsom levest, meg a másodikból a köreteket, de lényegében parizereskenyeren nőttem fel. Iskolában még rosszabb volt, szenény anyukámék potyára fizették a menzát, mert semmit sem ettem. Mikor kollégista lettem, akkor javult a helyzet, felnőttként pedig már szinte mindent megeszek, kivéve a babot még a belsőségeket.
Na a fiam pont ilyen válogatós mint én. Ő még a párizsis kenyeret sem eszi meg, nála csak a virlsi az, amit bármikor adhatok neki, de abból is csak bizonyos fajtákat. A bölcsiben úgy ahogy evett, mert ott melléültek és etették, oviban ímmel-ámmal evett, most a suliban pedig semmit sem eszik. Úgy jártam mint a szüleim, hogy dobálom a 10 ezreket a menzára feleslegesen. Minden nap éhesen jön haza, és hiába van majdnem mindig főtt kaja nem eszik belőle, max. ha valami tésztás étel van. Remélem idővel nála is elmúlik a válogatósság.
A lányom már egy fokkal jobb, ő legalább megkóstol mindent, legfeljebb nem ízlik neki, de ha hús van, akkor neki jöhet. Nem tudom, hogy alakul majd ha közösségbe kerül (20 hónapos most), remélem jó étvágyú lesz, bár azt tudom, hogy bölcsikbe/ovikba elég ízetlenül főznek, itthon pedig megszokta a fűszeres, intenzív ízeket.
Tejtermék mindkettőnek mehet ezerrel, joghurt, kefír, puding, túró, sajt, tejföl, ezeket szeretik, tejet viszont nem isznak.
"dobálom a 10 ezreket a menzára feleslegesen"
Ne dobáld ki! Ha nem eszik, minek fizeted? Nem kötelező. Főzz neki!
Teljesen más a gyerekem a suliban azóta, hogy nem éhes állandóan.
Egy évig én is azt hittem, hogy kötelező a menza. Aztán kaptuk a megrendelőt a nyár elején (következő évre) én meg rákérdeztem.
Így 2. évben már főztem a gyereknek. A tanítónénik pedig melegítik minden nap. Ha nem melegítenék, akkor vettem volna melegentartós éthordót, és abban vinné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!