Anyukák, titeket zavarna az, ha pl. a férjeteknek lenne már egy gyereke az előző házasságából, és a közös gyereketekre még csak feleannyit sem költenétek/hó, mint amennyi a másik gyerekre?
Nem zavarna, mert annak tudatában vállalok gyereket, hogy a másik mellett van-e erőforrás egy másodikra.
A féltestvére nagyobb, így érthető, ha többe kerül az ellátása. Ha csak közös gyerek lenne, akkor nem azt nézned, hogy ha a nagyobb kap egy iskolatáskát, akkor a kicsinek veszel egy drága és felesleges játékot, csak hogy ugyanannyit költs. Téged ez azért zavar, mert az a gyerek nem tiéd, neked "idegen".
Igen, zavarna.
Pénzben, időben, szeretetben, amit a másik gyerekre költ.
Nekem az egy idegen.
Ezért sem kellene soha gyerekes pasi. Számomra egy ilyen tabu, mert ismerem magam, hogy sosem tűrnék semmi ilyet.
Igen nagyon zavarna. Nekem nagyon nehezemre esne ha olyan párom lenne akinek már van gyereke.
Tudom, hogy soha nem mondd hogy soha, és hogy mások sem úgy tervezik hogy kifejezetten családosként jönnek össze , de borzasztóan nehéz helyzet.
Több ismerősöm is van, akik mozaik családban élnek, nagyon sok konfliktust hordoz, kezdve az ellenségeskedéstől az anyagi vagy más egyéb javak elosztásán át. Arról nem is beszélve ha az új és a régi feleség még fúrják is egymást a háttérben.
Valami olyan nagyon empatikus , megértő és türelmes természetűnek kell lennie minden félnek, amit nehéz hosszú távon elképzelni.
Sajnos sokszor van az, hogy a régi kapcsolatból származó gyereket az apuka kompenzálni próbálja az anyagiakkal amiatt , hogy "elhagyta" vagy szóval nem vele él. Ezt nehéz felülírni...
És a kérdésedre : igen , nagyon zavarna és tartok tőle hogy szóvá is tenném és megmérgezné a kapcsolatot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!