Ti hogyan viselitek ha rosszat mondanak a gyereketekre?
100 anyából 99 úgy reagál, mint te. De nagyon xar életed lesz így, mert valószínűleg a te gyereked se tökéletes, így jó párszor lesz még hasonló az életedben.
Amúgy igen, eleinte én is így reagáltam, aztán volt lepergos időszak, végül pedig az objektív korszak jött el
Aaa, tényleg picit rosszul reagáltad le, de mindenesetre igazad volt. Nekem is mondtak a gyerekre ezt azt. De én ilyenkor mindig annyit kérdeztem vissza, hogy van e bármi tanácsa az ovononek arra, hogy hogyan tanítsam meg neki eut+azt.
De emiatt ne pityeregj, mondanak majd még cifrábbat is ha iskolába rossz lesz a magatartása vagy szorgalma stb. Ne izgulj, szerintem minden anya felhuzza magát ilyenen, de tudni kell jól reagálni. :)
3 éveseket tanítottam, igen öltözködni már tudni kellene egyedül vagy kis segítséggel.
Gyakoroljátok otthon, finom motoros foglalkozásokat gyakoroljatok otthon pl cipzár, cipőfűző, zokni hajtogatás stb. Hagyd egyedül öltözködni és ha valamit nem tud, mond meg neki hogy próbálkozzon és ha nem megy segítesz. De ne az legyen hogy egyből oda ugrasz. Ha a cipzar nem megy akkor mutasd es mondd meg hogy ezt a véget ide tesszük, és így húzzuk fel stb.
Ne legyél támadó, az óvónő csak a gyermeked fejlődését tartja szem előtt.
Pedig nagyon is igazad volt. Az hogy le van maradva a tobbektol, nem az o sikertelensege, csupan annak a kovetkezmenye, hogy egy evvel fiatalabb, ami az o koraban rengeteg ido. Ezt foleg egy tanitoneninek kene tudnia, nem pedig meg az anyukan szamonkerni. Nem is tudom, hgy gondolta hogy az anyuka gyakorlassal vagy magyarazassal majd hirtelen behoz egy evet a gyerek fejlodeseben? A behoz nem is jo kifejezes, inkabb elorehoz, behozni akkor kene valamit, ha tenyleg le lenne maradva, de ezek szerint csak epp a sajat koranak megfeleloen sutabb, ugyetlenebb, mint a 4-evesek.
Amugy meg ne izgulj, mert egyre ugyesebb lesz es latva az idosebb gyerekeket ugyis oket akarja majd utanozni.
Engem is rosszul érint, igen. Az óvónő ne mondja meg, hogy mit kell válaszolnom, ez kifejezetten autoriter viselkedés és ő nem all fölötted. Én elég szókimondó ember vagyok, a konfliktust sem kerülöm, de egy idős asszony bölcs tanácsát igyekszem megfogadni: sokszor mondták neki, hogy a lánya túl élénk az oviban, és sokat beszél. Ő pedig mindig udvariasan meghallgatta őket - és mindent csinált úgy, ahogy eddig. Ilyen volt a lánya és kész.
Engem tegnap azzal fogadott az óvónő, hogy lecsúszott a gyerek Harisnyaja a nadrág alatt. Nem mondtam semmit. Tudniillik: ÉS??? Húzza föl. Most én mit tudok csinálni?
Aztán nekem is szóltak, hogy nem öltözik egyedül a gyerek. Annyit mondtam a gyereknek, hogy amit tud, csináljon ő, segítsen az óvó neniknek és ennyi. Többet úgysem tud, mint amennyit, nem?
Az enyém még szobatiszta sem volt kezdéskor - ami szerintem teljesen oké. Nem kezdtem el erőltetni a leszokást, hanem itthon mindig kapott pelenkat, amit az oviban nem engedtek. Így hat ha ott bement, akkor így jártak.
Egyszercsak egy csapásra elhagyta a pelenkat. Felesleges erőltetni, aminek még nincs itt az ideje.
Amúgy meg jó lenne megfogni az óvónő vállát, és azt mondani: ez nem jó válasz. A jó válasz az, hogy semmi gond, majd megtanulja ő is.
Bocs a litaniaert.
Azt h nincs bölcsi, és 1 fizetésből éltek majd tudtad már gyerekvállalás előtt is.
Ha meg nem vették volna fel oviba, akkor még neked állna feljebb.
Ez egy ovi. Vannak elvárások már.
Muszáj felzárkóztatnod a gyereket, mer feltartja a többieket ill. az óvónőket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!