Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem viszi a gyerekét...

Miért nem viszi a gyerekét nyaralni akinek telne rá és akarna is menni?

Figyelt kérdés
Mi évente 3-4* is utazunk, 2 rövidebb, 2 hosszabb út, kicsi gyerekünkkel (6 éves) Mellette újítgatjuk a házunk, gyűjtünk új kocsira,haladunk ahogy tudunk, nyilván lehetne gyorsabban is, de a gyerek nem hiszem hogy arra fog visszaemlékezni, hogy 2022 szeptemberben új vakolat került a házra. Kettővel arrébb lakik az egyik ismerősöm, mondanám barátnőnek is, jó a viszonyunk, neki 8 éves gyereke van, még sose vitték nyaralni, max a Balatonon voltak 3 napot. Holott nálunk többet keresnek százezres nagyságrendekkel (mi 900e körül, ők kb 1.2 milliót), tehát futná nekik rá. És mindig elmondja, hogy ő is de szeretne menni, hú de irigyel minket, de jó nekünk, jó lenne nekik is menni. (De nekik most térkövezni kell, most nekik kerítést kell csinálni, nekik most épp új riasztó berendezés kell, mindig van valami, mintha nekünk nem kellene a házra költeni, xarabb házunk van,mint nekik, ha lehet így fogalmazni) Ha megyünk és mesélek direkt nem is reagál nagyon rá soha semmit, érezni hogy irigy ilyenkor. De miért nem opció, hogy egyik évben ne épp betonozzanak és elmenjenek? Csak én nem értem az ilyen hozzállást? Nem az élmények a fontosabbak? Felnő a gyerek mire elmennek.
2023. dec. 16. 12:24
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 A kérdező kommentje:
Valóban marha gazdag vagyok, bevételünk fele elmegy kb manapság megélhetésre ha nem több (ahogy másnak is gondolom) jó esetben félreteszünk havi 400 ezret, ami évente 5 millió alatt van, abból megy a nyaralás, felújítás, addicionálos dolgok (kocsijavítás, gumi szett, karácsonyozás,akármi ami jön) Ennek nem gazdagság a neve, már ne is haragudj, te nem tudod mi az a gazdag ember. A férjem egy raktáros én meg egy multinál vagyok pénzügyes beosztott, a gazdagság nem itt kezdődik. Persze gyerekkoromhoz képest amikor enni se volt mit meg a falu táblán kívül se mentünk soha nyilván jó, de ez nem gazdagság.
2023. dec. 16. 15:52
 42/65 A kérdező kommentje:

Amúgy meg nem, nem azért tűnik el, hogy ne zavarjo, mert ÉN írok neki, nem a nyaralásról, hanem bármiről, és olyankor el se olvassa, hazaérünk is mindig hozunk nekik is csomó ajándékot, aztán napokig fel se veszi utána a telefont, nem ír vissza, aztán utána eltelik egy két hét, amikor már lecsengett és elkezd visszaírni újra azonnal 0-24 meg küldi a vicces videókat stb, szóval elég átlátszó, ha odaadjuk az ajándékokat is egy jaj köszivel letudja de direkt meg se kérdezi milyen volt. Igen akármilyen hihetetlen nekem rosszul esik..én pl osztoztak az örömében mikor építettek egy szép új garázst, meg buliteraszt, átmentünk megnézni, vittem egy Aperolt hogy koccintsunk megdicsértem, segítettem kicsit takarítani is az udvart nekik utána.

De látom nem érted a lényeget.

2023. dec. 16. 15:58
 43/65 anonim ***** válasza:
74%
Hozna a lópimpili ajándékot egy ilyen fap*nának. De komolyan. Szerintem azt se hozz neki, irigy pitsa.
2023. dec. 16. 16:06
 44/65 anonim ***** válasza:
2023. dec. 16. 17:57
 45/65 anonim ***** válasza:
28%
Tök mindegy hányszor írja ki itt mindig a kérdező a h*lye. Ha a barátnő nevében kiírná hogy milliókat keres de sehova se viszi a gyereket soha, mindent a házra költ de irigy a barátnőjére ha az megy és meg se kérdezi milyen volt a nyaralás soha meg inkább nem beszél vele ha elmennek valahova akkor meg mindenféle irigy, nyomi, gyereket minek szülő, gonosznak lenne lehordva. Mindig a kérdezőt savazzák.
2023. dec. 16. 18:33
 46/65 A kérdező kommentje:
44-es, majd jövőhéten :D
2023. dec. 16. 18:54
 47/65 anonim ***** válasza:
73%

"Nekem nem baj hogy nem mennek, de akkor miért irigy/tűnik el hetekre direkt amikor mi megyünk? Meg mondogatja hogy ő is menne?"

Micsoda rejtély, tényleg...

Menne, szeretne, de nem megy, mert másra kell nekik az a pénz. Miért irigy? Nem vagyok pszichológus, csak annyit tudok, hogy vannak irigy, kevésbé irigy, és nem irigy emberek. Azonban szerintem (és ez csak a tapasztalataimon alapuló vélemény), hogy a legtöbb embert, ha nem tehet meg valamit, valamilyen oknál fogva, amit szíve szerint megtenne, akkor átjárják bizonyos negatív érzelmek, ha mellettük valaki azt megteheti 🤷‍♀️ Nekik a ház előrébb van a sorban most, sőt, lehet hogy csak a férjnek, és ő a dominánsabb. Ezeket a részleteket meg lehet nem akarja megosztani veled a barátnőd, mert érthetetlen módon tart tőle, hogy kibeszéled a háta mögött.

2023. dec. 16. 21:43
 48/65 anonim ***** válasza:
100%

Az tényleg fura, hogy nem jelez hetekig ilyen esetben, pedig amúgy non-sztop ír. Valószínűleg tényleg az van benne, hogy irigy, mert menne ő, csak a házra költik a pénzt.

Mi évente 2-3x járunk kirándulni, viszont mióta van a gyerek (nekünk még csak 3,5 éves), egyelőre csak a környékre. Bár most épp nyaralunk (telelünk), és ez 5 óra útra van onnan, ahol élünk, viszont csak a szomszéd ország, úgyhogy semmi extra.

Régebben mi roadtrip keretében bejártuk egész Olaszországot (értsd úgy, hogy TÉNYLEG egészet). Bár nem volt még házunk és semmink tulajdonképpen, de menni akartunk, mert hát fiatalok vagyunk. Már mások a prioritások is, már van gyerekünk, házunk, új autónk, stb... És már nem lenne pénz ilyen hosszú és drága roadtripekre.

Ettől függetlenül én minden barátnőm nyaralásának örülök, sőt, buzdítom, menjen, jól teszi. És igen, én is mindig hozzáteszem, hogy de jó lenne nekünk is. 🤣 Ebben is rosszindulat, viszont én keresem ugyanúgy, sőt, olyankor többször, mert kíváncsi vagyok.

100 szónak is egy a vége, a barátnővel való kapcsolatot csak amiatt korlátoznám, mert kénye-kedve szerint tartja veled a kapcsolatot, a többi végülis nem durva.

2023. dec. 16. 22:21
 49/65 anonim ***** válasza:
*Ebben nincs rosszindulat
2023. dec. 16. 23:03
 50/65 anonim ***** válasza:
76%

Aki azt írja ugyan olyan víz a Balaton mint pl a Maldívnál, gondolom még nem nagyon járt ott.

És igen, az én gyerekem 7 évesen snorkelezett, jövőre 11 évesen már búvárkodni fog, januárban kezdi a tanfolyamot. Rengeteg pluszt adnak neki ezek a nyaralások, amit a Balatonnál nem kaphatna meg. És lehet meglepő, de ő már 5 évesen is nagyon jól viselte a 10 órás repüléseket. Bandázott a többi gyerekkel, sétálgatott stb.

És de, gáz, ha apu és anyu rendszeresen lelép mert kell nekik az énidő, a gyerek meg kap évi 3 nap szülőidőt a Balatonnál.

2023. dec. 17. 09:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!