Miért nem viszi a gyerekét nyaralni akinek telne rá és akarna is menni?
Amúgy meg nem, nem azért tűnik el, hogy ne zavarjo, mert ÉN írok neki, nem a nyaralásról, hanem bármiről, és olyankor el se olvassa, hazaérünk is mindig hozunk nekik is csomó ajándékot, aztán napokig fel se veszi utána a telefont, nem ír vissza, aztán utána eltelik egy két hét, amikor már lecsengett és elkezd visszaírni újra azonnal 0-24 meg küldi a vicces videókat stb, szóval elég átlátszó, ha odaadjuk az ajándékokat is egy jaj köszivel letudja de direkt meg se kérdezi milyen volt. Igen akármilyen hihetetlen nekem rosszul esik..én pl osztoztak az örömében mikor építettek egy szép új garázst, meg buliteraszt, átmentünk megnézni, vittem egy Aperolt hogy koccintsunk megdicsértem, segítettem kicsit takarítani is az udvart nekik utána.
De látom nem érted a lényeget.
"Nekem nem baj hogy nem mennek, de akkor miért irigy/tűnik el hetekre direkt amikor mi megyünk? Meg mondogatja hogy ő is menne?"
Micsoda rejtély, tényleg...
Menne, szeretne, de nem megy, mert másra kell nekik az a pénz. Miért irigy? Nem vagyok pszichológus, csak annyit tudok, hogy vannak irigy, kevésbé irigy, és nem irigy emberek. Azonban szerintem (és ez csak a tapasztalataimon alapuló vélemény), hogy a legtöbb embert, ha nem tehet meg valamit, valamilyen oknál fogva, amit szíve szerint megtenne, akkor átjárják bizonyos negatív érzelmek, ha mellettük valaki azt megteheti 🤷♀️ Nekik a ház előrébb van a sorban most, sőt, lehet hogy csak a férjnek, és ő a dominánsabb. Ezeket a részleteket meg lehet nem akarja megosztani veled a barátnőd, mert érthetetlen módon tart tőle, hogy kibeszéled a háta mögött.
Az tényleg fura, hogy nem jelez hetekig ilyen esetben, pedig amúgy non-sztop ír. Valószínűleg tényleg az van benne, hogy irigy, mert menne ő, csak a házra költik a pénzt.
Mi évente 2-3x járunk kirándulni, viszont mióta van a gyerek (nekünk még csak 3,5 éves), egyelőre csak a környékre. Bár most épp nyaralunk (telelünk), és ez 5 óra útra van onnan, ahol élünk, viszont csak a szomszéd ország, úgyhogy semmi extra.
Régebben mi roadtrip keretében bejártuk egész Olaszországot (értsd úgy, hogy TÉNYLEG egészet). Bár nem volt még házunk és semmink tulajdonképpen, de menni akartunk, mert hát fiatalok vagyunk. Már mások a prioritások is, már van gyerekünk, házunk, új autónk, stb... És már nem lenne pénz ilyen hosszú és drága roadtripekre.
Ettől függetlenül én minden barátnőm nyaralásának örülök, sőt, buzdítom, menjen, jól teszi. És igen, én is mindig hozzáteszem, hogy de jó lenne nekünk is. 🤣 Ebben is rosszindulat, viszont én keresem ugyanúgy, sőt, olyankor többször, mert kíváncsi vagyok.
100 szónak is egy a vége, a barátnővel való kapcsolatot csak amiatt korlátoznám, mert kénye-kedve szerint tartja veled a kapcsolatot, a többi végülis nem durva.
Aki azt írja ugyan olyan víz a Balaton mint pl a Maldívnál, gondolom még nem nagyon járt ott.
És igen, az én gyerekem 7 évesen snorkelezett, jövőre 11 évesen már búvárkodni fog, januárban kezdi a tanfolyamot. Rengeteg pluszt adnak neki ezek a nyaralások, amit a Balatonnál nem kaphatna meg. És lehet meglepő, de ő már 5 évesen is nagyon jól viselte a 10 órás repüléseket. Bandázott a többi gyerekkel, sétálgatott stb.
És de, gáz, ha apu és anyu rendszeresen lelép mert kell nekik az énidő, a gyerek meg kap évi 3 nap szülőidőt a Balatonnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!