Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg felelőtlenség lenne...

Tényleg felelőtlenség lenne panelba gyereket szülni ?

Figyelt kérdés
2 szobás panel lakásunk van férjemmel, arra is fizetjük a hitelt, más hátterünk nincsen. 38 évesen vagyok 2 hónapos terhes, és amikor elmondtam a barátnőmnek nagyon megszólt érte, hogy felelőtlenség ilyen háttérrel gyereket vállalni, mert nem fog semmit örökölni tőlünk csak ezt a kis lakást ami alig ér valamit, meg nem fogjuk tudni nyaralni vinni, ki lesz csufolva az iskolában hogy panelproli stb.. össze is vesztünk kicsit.Rosszul is érzem magam hogy nem tudunk többet nyújtani de nem tudok mit tenni, ennél a lakásnál több vagyonunk már sosem lesz..

2023. okt. 20. 21:29
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
96%
2 szobas panelban lakunk egy gyerekkel, es jelenleg ez kenyelmes nekunk. 10 eves terv a nagyobb lakasba koltozes, csaladi hazat egyaltalan nem akarunk. Hulye a baratnod.
2023. okt. 21. 14:53
 62/73 anonim ***** válasza:
89%
#60 Nem lehet tudni, hogy a barátnő mit gondolt csak feltételezni lehet, és ez alapján ugrottak neki sokan, konkrétan még részinformációnak is kevés tudás alapján, ami eléggé szánalmas egy bizonyos kor, és értelmi szint felett. Itt valóban nem a segítség vezérelte a nőt a leírás alapján, de nem ennyire fekete-fehér ez az egész kommunikáció a kérdező és közte, hogy az ördögöt a falra lehessen festeni. A kommunikáció hiánya ebben az esetben is, mint oly sok helyzetben, megmutatkozott és ebből született ez a kérdés. Nem fog itt konkrétan segítő válaszokat kapni, csak olyat, amit ő szeretne hallani. A másik oldalt sem fogjuk hallani pro és kontra, tehát felesleges szócséplés ez. Egyébiránt nem csak úgy lehet segítő választ adni, hogy "ezaz csajos, jól csinálod, szarj le mindenkit, ti csinljátok jól." Hanem úgyis ha a dolgok mögé nézve próbál tanácsokat adni efogultság nélkül.
2023. okt. 21. 15:09
 63/73 anonim ***** válasza:
69%

Nem lehet tudni, hogy a barátnő...

Ja, mert a kérdező megnémúlt!

Lehet megis a barátnőnek van igaza? Nem tudunk sok infót. A kérdező, a maga "malmára hajtva a vizet" tette fel a kérdést.

2023. okt. 21. 15:17
 64/73 anonim ***** válasza:
64%
Lehet életképtelen a kérdező. Vagy épp minden pénzt elvernek a férjével. A honlap közepétől nincs pénz. Lehet a barátnő ad neki kölcsön. Könnyen elképzelhető, hogy a barátnő ezért kérdőjelezte meg a gyerekvállalást, a panelre fogva. Rafinált vagy kérdező. Félinformációkat adtál. Most meg melengeted a lelked, hogy melletted áll a többség. Nemabrájzi!
2023. okt. 21. 15:21
 65/73 anonim ***** válasza:
85%

Életem jelentékeny reszét 1tesóval 1 szobában lakva éltem a 2szobás panelban.

Nos mondjuk,hogy jobb lett volna néha némi magány ami sajnos nem adatott meg.

Tanulás-ez-az-amaz elmegy. De 10évesen már jobb ha nincs seggedben a tesód 0-24ben.

14+meg aztán végképp amikor lekell zsirozni a párkapcsolati tevékenységet. Amihez a nyugger szülő fog aszisztálni a szomszéd szobában...

Felelőtlenséget csak 2d9logban látok.

1:stabil háttér hiánya.

2:a korotok.

A sokat ekézett barátnő a meg a módján lehet hogy erre kivánt á világíti kicsit bunkó modon és elkésve.

De nem mindenki lehet ékes szóló.

Ezt a 2 szobát probáljatok 1+2 félszobara transzformálni,hogy legyen mindenkinek normális szerű élete.

Poén hogy szülői a haló a nappali is amig nem lesz álmos valamelyik szülő... aki a másik szobában a gyerek ágyában alszik majd?

1gyerekkel még hagyján, de bőven nem ideális. És most hagyjuk a 3 gyerekkel egy szobában történeteket.

Mi is 1szobában 4en (3 szobás lakásban 3család- dédi-nagyi-szülők+mi) ból indultunk és a panel sem volt igazi grandiozus elörelépés de volt.

Fú ezz mennyire álltalános volt abban közegben ahol mozogtam,és nem borsodi kistérség.

3/4generáció 1 lakásból indul.

2023. okt. 21. 17:52
 66/73 anonim válasza:
92%
Ez kamu kérdés volt.
2023. okt. 21. 19:50
 67/73 anonim válasza:
95%

Bennem felmerült akár az is, hogy a kérdező nem-e egy troll ezzel a kérdéssel.

Amennyiben ez a kérdés valós és van ilyen "barátnő" Elnézést kérek, nem bántásból ìrtam, de sajnos vannak unatkozó emberek, akik itt hergelik a népet

Én 32 vagyok, általános iskolába egy vidéki suliba jártam, emiatt nem volt panel lakó osztálytársam,de a középiskolában már rengeteg volt a városban :)

Csak egy lakás lesz az öröksége? 😅

Nekem pl.a mostohám megmondta,H rám semmit sem fog hagyni, mert nem vagyok a gyereke, csak a két anyai ágon fél testvérem fog örökölni bármit is...

Egyébként tudsz szeretetben egészséges, szorgalmas, jó lelkű gyereket nevelni a bérházban is és egészségtelen, tiszteletlen, neveletlen kölyköt a kertesben.. Nem feltétlenül a nagy hely fontos a gyereknevelésben, hanem ,hogy foglalkozzanak a gyerköccel, szeressék és nyilván adják meg az ezen felül alap dolgokat (ruházat, étel stb..) :)

Hányszor van, hogy lelkisérült a gazdag család csemetéje, aki hatalmas kertes házban nőtt fel, de a szülők csak az anyagiakat adták meg, a lelkével nem foglalkoztak vagy csak alig?

Én azt mondom, hogy Igen fontos az anyagi oldal is a gyeremekvállalásnál, de nem kell gazdagnak lenni, hanem amire szüksége van kell tudni megvenni. (Nekem ott kezdődik a tudatos gyerekvállalás, hogy, ha pl.nincs az ember lányának teje, akkor a tápszert megtudja vennni gond nélkül.. Oké nyilván vannak örökbefogadott gyermekek is, de az egy másik téma)

Szóval ez a barátnő szerintem vagy nem igazi barátnő vagy savanyú a szőlő, hogy ő még nem tart itt az életben. Vizsgáló meg, hogy miért lehet rád féltékeny. (Neki van már gyereke, ha van ő hogyan nevelte, volt háza, bármije, ha volt háza akkor azt közösen vették vagy a pasi vette?) Én Pl.kifejezetten kivagyok, amikor sok Nő belül a tutiba, utána el van szállva magától...

2023. okt. 22. 08:04
 68/73 anonim ***** válasza:
84%

Baszus mennyi örökség leső van itt.

Mind várja szülei halálát hogy övé legyen a keco amiért nem kell dolgozni amin nincs hitel.

2023. okt. 22. 13:13
 69/73 anonim ***** válasza:
97%

62# "Egyébiránt nem csak úgy lehet segítő választ adni, hogy "ezaz csajos, jól csinálod, szarj le mindenkit, ti csinljátok jól." Hanem úgyis ha a dolgok mögé nézve próbál tanácsokat adni efogultság nélkül." Pontosan, de az nem úgy indul, hogy felelőtlenség így gyereket vállalni, hanem hogy lehetnek problémák, aminek a megoldásában segítenék ötletelni, vagy egyáltalán felhívni rá a figyelmet. És a problémák nem feltétlenül azok, hogy nem fogják tudni nyaralni vinni vagy hogy panelprolinak fogják csúfolni... ez a panelproli egy barátnő szájából enyhén szólva lekezelő, hisz a szülőkre, az édesanyára is érthető akár, hogy a barátnő így gondolja.

Való igaz, nem ismerjük a valós történteket, a másik oldalt, tehát csak a kérdésben leírtakból tudunk kiindulni.

2023. okt. 22. 13:20
 70/73 anonim ***** válasza:
89%
A barátnő vagy irigy, vagy csak egyszerűen buta és ráadásul hülye is. Jópár híres és tiszteletreméltó ember nőtt fel panelban. Hogy csak a legutóbbit említsem, Azahriah. A másik, akit nagyon tisztelek, a kőbányai panelba született Varnus Xavér. Rajtuk kívül pedig ott van az 1960-as évektől kezdődően legalább 2millió panelba született gyerek, akik értékes felnőtté váltak - és semmivel sem kevesebbek a kádár-kockákba, kizárólag a hitel miatt beleszaporított gyerekeknél.
2023. okt. 22. 21:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!