Két órára "felügyelet nélkül" hagyni egy 4-5 éves gyereket felelőtlenség?
Ha jól értem, a "felügyelet nélkül" azt jelenti, hogy az anya otthon van, csak alszik.
Ez nem ezt jelenti szerintem, ekkora gyereket nem kell folyamatosan "szem elött" tartani, elég, ha gond esetén van, akinek tudna szólni.
Az autista gyerekek meg eleve nem problémásak ilyen szempontból, mert a saját megszokott rendszerüktöl nem térnek el gyakorlatilag soha. Ha neki az a normális, hogy TV-t néz, akkor nyugodtan lehet hagyni. (van a rokonsábna autista, tapasztalatból tudom, hogy hogyan viselkednek)
(De egyébként is a legtöbb 4-5 éves gyereket napközben is egyedül hagyják játszás közben, nem áll folyamatosan egy felnött mellettük.)
Szóval szerintem semmi felelötlenség sincs benne, feltéve, hogy a lakást nem tudja elhagyni és nem enged be senkit, ha csöngetnek, hanem elöször szól a szülönek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!