Két órára "felügyelet nélkül" hagyni egy 4-5 éves gyereket felelőtlenség?
itt nem elsősorban az a gond, hogy baja lehet.
Csatlakozom ahhoz, aki szerint ez a gyerek el van hanyagolva. Vajon az az anya, aki elvárja egy eklora gyerektől, hofy reggel ellássa magát, miközben ő pihen, mennyit foglalkozik vele napközben? Mit kap tőle ez a kislány?
Persze, hogy elvan, ezt nevelték bele :(
az, hogy valaki autisztikus, nem jeln,et tartós betegséget önmagàban. Te magad írtad, hogy nincs dg... akor hogyan lehet addig az anya tb-gyesen?
Szerintem te az anya vagy és mentegeted magad...
Kár, hogy előbb gyerekről, utána kislányról ír a kérdező, mert nekem sok időbe tellett, míg rájöttem, hogy a kettő ugyanaz, azaz 1 db lánynemű gyerekről van szó.
Már felvetődött, hogy nincs egyedül a gyerek, azaz legfeljebb ébren levő személy nincs (ami megint rossz helyzetleírás volt).
Való igaz, hogy az autisták fokozottan ragaszkodnak a beidegzett szokásokhoz, szokásos cselekedethez. Kislányok korábban lesznek értelmesek, mint a fiúk és rendkövetőbbek is így talán nem olyan veszélyes a helyzet. Legfeljebb nem tudni, hogy az alvó anya milyen (hány ajtó) távolságra van a gyerektől, azaz van-e esély arra, hogy nem ébred fel szokatlan zajra, ingerre. Az ilyen élethelyzetekből általában nem szokott baj származni. A gyereknek egy lelki támaszt ad, ha tudja, hogy van felnőtt a lakásban, még ha az alszik is.
A te jó tanuló gyerekd nyilván nem 4 éves. Valószínűleg lefekvés előtt adsz neki enni, nem ő kajtat vacsora után minden este.
Ne hasonlítsd össze a kettőt.
Én gyerekotthonban dolgozom, ott találkozom ilyen kis koravén gyerekekkel, akik , bár szülővel éltek addig, mégis magukra voltak hagyva érzelmileg és egyéb szempontokból is (hiába volt mellettük fizikailag a szülő).
én sokszor voltam egyedül kiskoromban így, apu aludt az éjszakás műszak után, anyu reggel elment dolgozni, de megcsinálta a reggelit, tudtam, hogy ha baj van, fel lehet kelteni, de sose volt...
Ha meg baj lenne, úgyis megijedne, kiabálna, anyuka biztosan felkelne. Én ezt nem tartom felelőtlenségnek. Ajtót-ablakot biztonságosan bezárni, és kész
Lustaságból való felelőtlenség. Semmi értelme munka helyett a gyerekkel otthon maradni, ha a gyerekkel való foglalkozás helyett alszik. Talán ha felkelne 7kor és azt a 2 órát a gyerekkel töltené, nem maradna le annyira. Ha beteg akkor még több foglalkozásra lenne szüksége, mint egy átlag gyereknek, nem 2-3 óra tévézéssel kezdeni a napot...
Amúgy pszichológiából tanultuk, hogy csak az a gyerek néz sokat tévét, akinek a szülei nem kínálnak alternatív lehetőséget neki. Talán ha tv helyett levinné az anyja játszótérre, szociálisabb is lehetne pl. Meg most nyáron jobb is reggel kivinni, amikor nem égeti szét a nap, friss levegő, sok mozgás jó hatással van minden gyerekre.
Nem is értem a férj, hogy tűri, hogy hajnalban jár dolgozni, hogy a családjának mindene meglegyen, a felesége meg csak a seggét növeszti otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!