Tényleg felelőtlenség lenne panelba gyereket szülni ?
Figyelt kérdés
2 szobás panel lakásunk van férjemmel, arra is fizetjük a hitelt, más hátterünk nincsen. 38 évesen vagyok 2 hónapos terhes, és amikor elmondtam a barátnőmnek nagyon megszólt érte, hogy felelőtlenség ilyen háttérrel gyereket vállalni, mert nem fog semmit örökölni tőlünk csak ezt a kis lakást ami alig ér valamit, meg nem fogjuk tudni nyaralni vinni, ki lesz csufolva az iskolában hogy panelproli stb.. össze is vesztünk kicsit.Rosszul is érzem magam hogy nem tudunk többet nyújtani de nem tudok mit tenni, ennél a lakásnál több vagyonunk már sosem lesz..
Kérdező: nagy a valószínűsége hogy ha családi házatok lenne, akkor abba kötne bele: "minek oda gyereket vállalni, mennyit kell majd rákölteni, a rezsi is felmehet, fogalmad sincs róla stb.
2023. okt. 21. 07:33
42/73 anonim válasza:
Pont olyan buta vagy, mint ő. Mert vagy tudod, hogy nincs igaza, mégis itt majomkodsz; vagy elhiszed és ezért kérdezel.
Semmi értelme a kérdésnek.
2023. okt. 21. 07:38
43/73 anonim válasza:
Az igazi gond, hogy ennyi ésszel vállalsz gyereket... ez sokkal nagyobb gond, mint az anyagiak.
2023. okt. 21. 07:45
44/73 anonim válasza:
Panelben nőttem fel-szülők,2 gyerek- négy ember 48 nm-en.Valószínűleg ennek is köze lehet ahhoz hogy utálom a gyerekeket,ki nem állhatom ha valaki belepofátlankodik a magánszférámba.Honnan a fenéből lehetne tudni egy gyereknél milyen lesz a személyisége kamasz korában?A mai világban nem lehet tervezni,lesz e lehetősége saját lakásba költözni. Anya,Apa egy szobában egy életen keresztül?Ne mondja senki hogy ez normális vagy egészséges.Még házastársaknak is szükségük van időnként egyedüllétre.Nem kötelező gyereket vállalni,ha kicsi a lakás és ki sincs fizetve,felelőtlenség azt gondolni hogy majd lesz valahogy.
2023. okt. 21. 07:56
45/73 anonim válasza:
Kit érdekel az ilyen barátnő? De őszintén? Legalább a panel lakás nem albérlet és aki panelban lakik az nem nyaralhat? Hagyjuk már. Én nem foglalkoznék ilyen barátnővel.Nekem a tesóm szólt ezt azt hát azóta nem szól mert nem beszélek vele. Én panelba szülök ráadásul albérletbe de épül a házunk.
2023. okt. 21. 07:58
46/73 anonim válasza:
Kérdező!
Felettünk pár kérdést a fantasztikus barátnődről. Miért nem reagalsz? Csak elvárod a válaszokat némán, visszafelé már nem érdekes a dolog?
2023. okt. 21. 08:00
47/73 anonim válasza:
"máskor meg mindig nyomják itt a Gyakorin, hogy ha nincs egy férfinek saját lakása, az ne akarjon csajt, és persze ezt a lakást már 30 éves kora előtt illik összehozni. Akkor most mi van"
Ezt csak a férfiak nyomják, hogy szerintük ezt gondolják a nők.
2023. okt. 21. 08:21
48/73 anonim válasza:
2 szobás lakás (nappali + 1 háló) egy idő után tényleg kicsi lesz, de az még odébb van. Egy jó helyen lévő panel szerintem százszor jobb, mint egy falusi ház, ahonnan ingázni kell. Ha közel van ovi, suli, közért, parkok, játszótér, és nem zeng a lépcsőház a pizérektől, akkor jó lesz neki, amíg iskolába nem megy. Sosem laktam panelben, de inkább költözöm oda, mint világvégére falura, csak hogy házam legyen.
2023. okt. 21. 08:40
49/73 anonim válasza:
Most még nem felelőtlenség, egy ideig el fogtok férni, nem örökké. Akkor van baj, ha nincs kilátásban, hogy pár éven belül ennél nagyobba tudtok költözni, ahol mindenkinek (ha esetleg lesz, a kistesónak is) lesz külön szobája.
És ne felejtsük el, hogy a gyereket etetni, ruházni, oktatni kell, aztán majd ha tizen-huszon évesen kirepül, jó lenne valami kezdőtőkét adni neki, hogy ne csupasz p***ával vágjon bele a nagybetűs életbe. Erre is kell ám takarékoskodni.
2023. okt. 21. 09:08
50/73 Darius- válasza:
Mi ez valami trend, hogy azzal vág fel mindenki, hogy elmegy nyaralni ? Magyarországon én is ezt tapasztaltam (és aztán utána jön a szűkölködés némelyeknél, mert nem marad pénz, mert a felvágás fontosabb). Lehet nyaralni a megyén belül is, én például mindig a hegyekben vagy az erdőben nyaralok, amelyek itt vannak a szomszédban. Balatonra kevés spórlással mindenki el tudna menni. Panelproli mellett ugyanúgy lehet valaki luxusqrva vagy luxusbarom. Vállaljátok be a gyereket, mert születése után örömtelibb lesz az életetek az anyagi gondok ellenére, de a hitelek miatt nem ártana nézni egy jobban fizető állást.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!