Tényleg felelőtlenség lenne panelba gyereket szülni ?
Én és a férjem sem örököltünk soha semmit és nem kaptunk szüleinktől anyagi támogatást. Egy gyerekkori barátnőm tudott lakásba önerőnek kölcsön adni és jött mellé a jelzálog. Igen, panellakás :-) van egy 4 éves kisfiunk és boldogok vagyunk.
Az ilyen ember pedig nem barátnő!
Fasza barátnő, ennyi károgást egy vénasszony is megirigyelne.
"ki lesz csufolva az iskolában hogy panelproli" ööö...csak panel van a környékünkön , iskola óvoda bölcsi van több is a közrlben..szerintem semmi bajuk azoknak a gyerekeknek, meg ezek szerint ezzel kene csufolniuk egymást? Amúgy meg kis szemetek tudnak lenni a gyerekek, barmiért csúfolhatják.
Igaz hogy kicsi a lakás, mi ekkorából költöztünk nagyobba amikor megszületett a baba, de azért túlélhető a kisebb is. Cuccokat kiselejtezni , beépített szekrényekkel stb lehet helyet spórolni. Azt meg nem tudni mit hoz a jövő nem biztos hogy ott maradtok végleg. Nalunk rengeteg játszotér van, sok gyerek, szóval tud kinnt játszani ha nagyobb lesz. Nem kell bennt kuksolni. Jó a közlekedés, szóval a belvaros sem elérhetetlen ha programot akarnánk. Annak se jobb akiknél ott a nagy udvar mint egyik isnerősömnél, de ki se mennek, a gyereket nem lehet kikönyörögni, döglenek a tv/ gép előtt. Vagy a legjobb amikor ujépitésű háznál kb minden le van terkövezve vagy betonozva. Én is örülnék udvarnak, meg nagyobb helynek, de ahhoz még 1x ennyi pénz kéne, legalabbis felénk 40 milka a nagyobb panel, a ház meg...120 millióért láttam nem messze. Felújitandó házat meg kijebb a varostól nem akarok venni, arra is rámenne minden pénz,50 misinél kezdődik, bele kell ölni ki tudja mennyit és s kényelmem sincs meg. Mert azérz kenyelmes is tud lenni a panel,sosem vacogok, könnyű felfűteni, mindig van meleg víz, nyáron klíma, a költsége sem nagy. Régen szüleimmel családi hazban laktunk utaltam hogy hideg a fürdőben minden, a járolap is, éjjel lehül mert egy vagyon kifűteni. Szeretem hogy a közelben van egy csomó bolt stb. Kimozdulni meg innen is tudok. Ezt a felvetést nem is értem.
Nyilván én is agyalok hogy mit hagyok a gyerekre, szeretném segiteni. Egy önerőre valót össze tudtok ti is szedni. De bachatod a lakást ha életképtelen lesz. Inkább legyen talpraesett, ne legyen szűk látókörü. Attól hogy nem vagy milliomos még adhatsz neki jó penzügyi szemleletet..nekem ez segített volna a 20as éveim elején. ( a lakás meg ez persze nem zárja ki egymást, nem azt mondom hogy eletkeptelen akinek vesznek, csak azt hogy ha anyagi lehetőség nem sok van, még nincs veszve minden)
A barátnő okoskodjon a saját eletében, én elgondolkodnék hogy szüksegem van- e erre, vagy inkább keressek normális barátokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!