Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miert szul valaki 3 vagy...

Miert szul valaki 3 vagy annal tobb gyereket?

Figyelt kérdés
mi az oka annak ha valaki kettonel tobb gyereket szeretne? Egy gyerekes vagyok egyszeruen nem fer a fejembe miert akar valaki egy megtapasztalt/letudott dolgot elolrol kezdeni? Meg valahol talan a ket gyereket ertem hiszen a masodikkal meg lehet elni mashogy vagy mas a gyerek neme. De haromnal? Vagy pl tobb penzbe kerulnek, alig orokolnek majd szetoszlik, mindet nem lehet elinditani az eletben magas szinvonalon, minisegi idot nem lehet raforditani az osszes gyerekre. Egyszer azt mondta egy baratnom hogy a babakor miatt akart meg egyet mert azt ugy szerette. Ez igaz? Az anyukak a sajat nosztalgikus almodozasaik miatt szulnek?
2023. júl. 23. 09:05
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
87%

41#.

Ismerős körben ahol 3+ gyerek van. Kapaszkodj ☝️

Nem romák.

Nem csokosok.

Nem vallásosak.

Csupán megtehetik , hogy vállaljanak és szeretik,hogy nagy a család.

Van olyan is ahol csupa egyneműek, és vágynak másik nemű gyermekre is.

Miért hiszi minden gyermektelen, 1-2 gyerekes , hogy az összes 3+ gyerekes primitív ösztönlény, vagy csokos? Nem unjátok még?

Nektek nem teljesen mindegy ki miért mennyit vállal, nem vállal?

2023. júl. 27. 15:42
 52/61 anonim ***** válasza:
100%
De, teljesen mindegy ki miért vállal 5 gyereket.Miért vagy ennyire ideges?
2023. júl. 27. 15:48
 53/61 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok ideges, a legkevésbé sem.

Viszont nagyon unalmas folyamatosan ezt hallgatni.

Nincs még gyerek. - mikor lesz? Kifogsz futni az időből..

Ha nem lesz- miért nem lesz? Gyerek az kell!

Ha van már egy - kell még egy.

Ha 2 azonos nemű - kell egy harmadik aki másik nemű.

Ha 3 van - miért kellett ennyi?

Biztos csokos, babaváró ect.

4-5 gyereknél még már vasvillára szúrnák az embert..

Szóval érted.. soha senki nem érti meg, nem ért egyet, viszont mindenki úgy érzi köze van a másik életéhez, és joga másik méhében turkálni..

Sz

2023. júl. 27. 15:55
 54/61 anonim ***** válasza:
100%

Végre valaki, aki nem hiszi azt, hogy ahol 3+ gyerek van, ott nyomorban és putriban élnek, és romák.

Könyörgöm, mi olyan hihetetlen abban, hogy valaki egyszerűen csak SZERETI, ha sok gyerek van körülötte, és ez boldoggá teszi?

Mi olyan hihetetlen abban, hogy vannak olyan nagycsaládok, ahol semmilyen anyagi gondok nincsenek, és úgy érzik, fel tudják tisztességesen nevelni a gyerekeiket?

Komolyan, nem értem az embereket. 🤦🤷

2023. júl. 27. 15:58
 55/61 anonim ***** válasza:
100%
Ne 51 vagyok,de válaszolnék nem roma,nem csóró,dolgozó 5 gyerekes anyaként hogy miért.Azért,mert nincs más dolguk,mint azzal foglalkozni,hogy a másik mit csinál,miért csinál,stb.Ahelyett,hogy ők is tennék a dolgukat,irigykedtek,meg értetlenkednek.Igen,van aki irigy,mert lusta azért tenni,hogy képes legyen felnevelni ennyi gyereket,és inkább keserűen úszik a langyos kakiban,turkál más életében.Nekem sem fáj,hogy neki nincs,vagy csak 1 vagy 2 gyereke van, akkor neki se kéne hogy fájjon,hogy nekem mennyi van,de ez nem ilyen egyszerű.Mindig mindenre van valami ellenvélemény,mindig bele akarnak kötni valamibe.Biztos nem dolgozol már,ha dolgozol, akkor biztos mindig tappénzen vagy, biztos felvették a csokot,a babavárót,jajj mennyi támogatást kapsz,stb. Közben meglepődnének ám,mert két fizetés mellett semmi plusz nem jár,mert minden jövedelemhez van kötve,meghát nem a semmire vállaljuk őket,eleve jól keresünk,a családi pótlék kemény 4000ft-tal több gyerekenként,ellenben egyszerre 4-5 cipőt,kabátot,stb veszünk,élelmiszerre is többszörösét költjük,amin még ott az áfa,tehát lehet gondolkodni azon is,hogy ki adózik többet valójában. Ráadásul egy tollvonással megszüntethető az összes adókedvezmény és társa is,és az sem biztos,hogy mondjuk nyugdíjnál ez nem lesz-e majd hátrány,mert soha nem tudhatjuk,hogy hogy fordul majd az éppen aktuális hatalom eszejárása.De igazából ezt nem kell senkinek megérteni,vállaljon annyi gyereket mindenki amennyit akar,azt a többit meg hagyja nyugton.Nem kell megérteni.Ennyi erővel lehetne a fordítottját is kérdezni,hogy hogy lehet csak egy gyereket vállalni,vagy mi az,hogy valaki egyáltalán nem vállal.
2023. júl. 27. 16:26
 56/61 anonim ***** válasza:
74%

Na igen, de tudod, #55-ös, általában mindig a gyerektelenek verik a nyálukat mindenhol. :D

Nekem még eddig nem volt olyan kérdésem itt az oldalon a gyerekvállalással kapcsolatban, ahol ne jelent volna meg legalább 1 gyerektelen illető, aki önigazolást keresett, hogy a gyerek szar. 😜

2023. júl. 27. 16:56
 57/61 anonim ***** válasza:
20%
Nekem meg épp az ellenkező a tapasztalatom, akárhányszor olvasok ilyen cikkeket, mindig a gyerekteleneket savazzák. Önzőek,az én gyerekeim fogják kitermelni a nyugdíjját, abnormálisak, elfogy a nemzet stb... 30 éves vagyok és folyamatosan azt kérdezik, hogy mikor jön már a gyerek, mintha valami társadalmi elvárás lenne xd. Nem elég, hogy a társadalom nagy része megvet minket, a kormány is szar a fejünkre.
2023. júl. 27. 17:00
 58/61 anonim ***** válasza:
67%
De 57# ez meg nem a mi hibánk többgyerekes családoké, hogy tojik a kormány rátok. Még is minket hibáztat a legtöbb gyermektelen. 🤔
2023. júl. 27. 17:51
 59/61 anonim ***** válasza:
100%
Én komolyan nem értem kinek mi köze hozzá,hogy valaki 5-öt is eltud indítani az életben vagy csak 1-et becsülettel(!). Nem kell ezekkel foglalkozni. Szerintem inkább azért van ez az ellenérzés sokaknál,mert több sajnos valóban az olyan 3-4-5 gyerekes,akik a semmire szülnek,mint azok akik szeretetteljes családban,mindent megkapva élnek. De ettől még nem szabad ráhúzni ezt így,mert vannak bőven kivételek! Nekem is mondjuk van 10 többgyerekes ismerősöm,ebből 2 olyan családot,ha tudok,hogy tényleg becsülettel nevelik őket,orvoscsalád az egyik. Nagyon szimpatikusak számomra. DE ettől függetlenül,aki a semmire szült az sem az én gondom,nem az én problémám,nem is értem miért pörögnek így ezen. :D Sokan úgy meg is sértődnek ezen,a gyerektelenek meg sajnos tényleg mindenhol le vannak húzva 57-es,én is ezt látom. 0 támogatás mindenben. De hidd el, sokszor az is aki csak 1-et vállal be amúgy. Mióta megszületett a lányunk kapjuk az ívet,hogy mikor jön a következő. Hááát ha valaki lecsengeti a felnevelésére szóló pénzt természetesen azonnal. Amíg nem,addig kuss van. Én írtam azt a hozzászólást is,hogy én felnézek azokra a többgyerekesekre,akiknek tényleg ekkora türelmük van,meg ennyi hely a szívükben,ennyi plusz idejük 24 óra alatt,hogy minden gyermekre külön jut minőségi idő és még mellette van hobbija,énideje,tud dolgozni. Mi látjuk,hogy egy gyermek is azért elég költséges,ha mindent szépen szeretnénk csinálni,nekem konkrétan biztos kéne akkor 1 milliós fizetés havonta ha 5 volna,tanulhatnék én akárhogy a szakmámmal,ezt sajnos nem érném el. Plusz nem tudnék rájuk sajnos érdemben sem figyelni,anyáékon látom. 7-en vannak,elcseszett egy család lett. :\ Egy szobába nőttek fel,sokszor éhezve..fantasztikus gyerekkora volt,mások kinőtt szakadt ruhái és társai. Nyilván ez a másik véglet. Mi mindenképpen kettőt szeretnénk,azon dolgozunk,hogy mindkettőnek külön szobája meglegyen pl. Nálunk ez is probléma lenne,úgy rendezkedünk be erre is,hogy két külön plusz a miénk,nem tudnánk sajnos anyagilag most,hogy költözzünk egy másik helyre,ahol 4-5 szoba külön van a gyerekeknek.
2023. júl. 27. 18:26
 60/61 anonim ***** válasza:
100%

Tudod kérdező azért előfordul,hogy valaki csak kettőt akár aztán a második alkalomkor ikrei vagy harmasikrei lesznek..

Van egy ismerősöm,két gyereke volt,akartak egy harmadikat,erre hármas ikrei születtek...így lett öt gyereke.van ilyen is

2023. júl. 27. 18:44
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!