Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miert szul valaki 3 vagy...

Miert szul valaki 3 vagy annal tobb gyereket?

Figyelt kérdés
mi az oka annak ha valaki kettonel tobb gyereket szeretne? Egy gyerekes vagyok egyszeruen nem fer a fejembe miert akar valaki egy megtapasztalt/letudott dolgot elolrol kezdeni? Meg valahol talan a ket gyereket ertem hiszen a masodikkal meg lehet elni mashogy vagy mas a gyerek neme. De haromnal? Vagy pl tobb penzbe kerulnek, alig orokolnek majd szetoszlik, mindet nem lehet elinditani az eletben magas szinvonalon, minisegi idot nem lehet raforditani az osszes gyerekre. Egyszer azt mondta egy baratnom hogy a babakor miatt akart meg egyet mert azt ugy szerette. Ez igaz? Az anyukak a sajat nosztalgikus almodozasaik miatt szulnek?
2023. júl. 23. 09:05
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem a többségnek akinek annyi van, szimplán csak nem védekezik normálisan és becsúszik, megtartják. Még a hármat megértem a CSOK miatt, de a 4. szerintem többnyire becsúszott és valószínű lesz 5.is, mert védekezni azután sem fognak m
2023. júl. 24. 08:14
 42/61 anonim ***** válasza:
78%
41,képzeld nem csúszott be a 4.,tudatosan készültünk rá,terveztük,vártuk,vágytunk rá.Ehez képest a hozzád hasonló okostojások(emberek 80%-a)ezzel jött.Azok is,akiket ismerünk,de még a patikus néni is ssaknálkozva kérdezte,egy pofavágás kíséretében,hogy jajj terveztük,vagy csak jön?Elmondanám,hogy sok olyat ismerek,akinél az az egyszem gyerek csúszott be,és azért volt lagzi,majd aztán persze válás is,hiszen nem szerelemből házasodtak,nem szeretből vállaltak gyereket,hanem csak elvárásból, viszont olyat akinek 3-4 van,én személy szerint egyet se ismerek,aki nem tervezetten vállalt nagycsaládot.Persze nem vagyok hülye,tudom hogy van olyan is,de ha az arányokat néznénk, akkor ti bizony meglepődnétek.Van olyan is,aki nem meri bevallani,hogy esetleg tervezett egy 5.gyereket,mert megszólják érte,pedig marhára semmi közük hozzá, ezért hagyja rá arra,aki sajnálkozik,hogy becsúszott.
2023. júl. 24. 08:27
 43/61 anonim ***** válasza:
79%
Ja és nincs se csok,se babaváró hitelünk.Ez is csak egy agyszülemény,hogy a csok,meg babaváró miatt van 3 vagy több gyerek.Nem is léteztek ezek a hitelek mikor mi házat vettünk,meg megszülettek a gyerekek.
2023. júl. 24. 08:29
 44/61 anonim ***** válasza:
100%

Két barátnőmnél van 3 gyerek. Egyiküknek 3 tesója van, tehát ő is nagy családból származik, neki szinte ez a természetes, hogy sok gyerek van.

Másikuk meg gondolom ennyit terveztek, bár folyton panaszkodott és nehezen bírt velük, mert elég hisztis volt az első kettő is. De ők tudják. Biztos nem becsúszott volt, mert egy ideje tervezték.

2023. júl. 25. 11:49
 45/61 anonim ***** válasza:
33%

1.mert szeretne

2.anyagilag megteheti

2023. júl. 26. 09:15
 46/61 anonim ***** válasza:
62%
Ugyan 45-ös. Van aki azért szül hogy kapja a segélyt és ne kelljen dolgozni menni.
2023. júl. 26. 09:17
 47/61 anonim ***** válasza:
100%
Jó ,de most nem a svéd cserediákokról beszélünk szerintem.
2023. júl. 26. 09:25
 48/61 anonim ***** válasza:
100%

Én egyébként sosem értettem, hogy miért nézi le valaki a nagycsaládosokat.

Ha valakik 4 vagy 5 gyereket szeretnének, ő döntésük, az ő életük, senki ne ítélkezzen fölöttük.

Szerintem igenis vannak olyan nagycsaládosok, akik jól állnak anyagilag, (ha esetleg a férj nagyon jól keres) úgyhogy szerintem simán meg lehet oldani mindent, csak akarni kell.

Én egyke vagyok, de mindig is nagyon vágytam testvérre, és irigyeltem azokat, akiknek van legalább 1, de egyáltalán nem törvényszerű, hogy az egykéknek is megadnak mindent.

Például az egyik barátnőm is egyke, és totál rá volt hagyva minden, amikor még kisebb volt, megvettek neki mindent, és nem tanították meg az alap dolgokra. Szóval olyan is simán előfordulhat, hogy az egykét letojja mindenki, a 4 gyerekkel meg rengeteget foglalkoznak. 🤷

Semmi sem fekete vagy fehér.

2023. júl. 27. 14:52
 49/61 anonim ***** válasza:
100%

Még annyi, hogy persze a jó testvéri kapcsolat sem garancia semmire, de sok esetben, ha teljesen eltérő a személyiségük, minek is erőltetni az állandó együttlétet, beszélgetést?

#48 voltam.

2023. júl. 27. 14:55
 50/61 anonim ***** válasza:
100%
Igazából nem ítélem el a nagycsaládosokat, az alapján alkotok véleményt amit látok.Pl 3-5 gyerekes családokat szoktam látni itt ott városban, boltban stb és ahogy az anya viselkedik a gyerekekkel azt éreztem h ennyi gyerek csak púp a hátán.Elképzelhető hogy sok családban megvan a kellő és nagyfokú szeretete a szülőknek a gyerekek iránt de nem ezt tapasztalom külső szemmel.Pl szomszédomékat látván dettó ez a véleményem, amit látok hallok nemtudom elhinni hogy szeretetből van annyi gyerekük.Egy csepp szeretetet sem látok a gyerekek felé.
2023. júl. 27. 15:05
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!