Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miert szul valaki 3 vagy...

Miert szul valaki 3 vagy annal tobb gyereket?

Figyelt kérdés
mi az oka annak ha valaki kettonel tobb gyereket szeretne? Egy gyerekes vagyok egyszeruen nem fer a fejembe miert akar valaki egy megtapasztalt/letudott dolgot elolrol kezdeni? Meg valahol talan a ket gyereket ertem hiszen a masodikkal meg lehet elni mashogy vagy mas a gyerek neme. De haromnal? Vagy pl tobb penzbe kerulnek, alig orokolnek majd szetoszlik, mindet nem lehet elinditani az eletben magas szinvonalon, minisegi idot nem lehet raforditani az osszes gyerekre. Egyszer azt mondta egy baratnom hogy a babakor miatt akart meg egyet mert azt ugy szerette. Ez igaz? Az anyukak a sajat nosztalgikus almodozasaik miatt szulnek?
2023. júl. 23. 09:05
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
70%

Igen igen.. ezeket a kérdéseket általában az egykék meg az egy gyerekesek teszik fel.. 🙄

Nem mindegy nektek mi több gyermekesek miért szülünk?

Nekem is baromira mindegy miért csak egyet vállalsz..

2023. júl. 23. 10:50
 22/61 anonim ***** válasza:
43%

Igen, nekem is ilyenkor úgy tűnik, mikor valaki ezt nagyon firtatni akarja, hogy nem biztos a döntésében, és indokokat gyűjt másoktól is az önigazolásra.

Ami a kérdés magyarázatában szerepel mind-mind olyan dolog, ami amúgy alap esetben senkit nem érdekel, hogy kinek a gyereke mennyit örököl majd pl.

2023. júl. 23. 11:02
 23/61 anonim ***** válasza:
91%

Hú,nem tudom. Nekünk jelenleg 1 gyerekünk van vagy lesz még 1 maximum vagy nem. Ennek egészségügyi oka is van. 2-nél többet viszont semmiképpen nem vállalnánk be,szeretnék nekik kellő figyelmet is adni úgy,hogy közbe én is ember tudjak maradni mellette. Elindítani az életben is erre van kapacitás,üres fenékkel nem fogjuk,mi megtapasztaltuk milyen az. Mi addig nyújtózunk amíg a takarónk ér.

Amit a környezetemben látok illetve a családomban pedig eltérő. Nálunk anyukámék 7-en vannak testvérek, apukám pedig egyke. Ennek ellenére a jobb gyerekkort mindig apától hallom és hogy mennyire odafigyeltek rá,milyen boldog volt,mennyit kirándultak együtt,stb. Anyától és a testvéreitől pedig azt,hogy konkrétan le se tojták őket mert képtelenség ennyi gyerekre odafigyelni. Van akik között 1 év korkülönbség van,egymás után jöttek...mesélte anya,hogy ők pelenkázták a kicsiket,meg foglalkoztak vele,sokszor az iskolából is kimaradt mert bizony be kellett segíteni. A végén már anyagilag is úgy álltak. Mindannyian felnőttek-idősek már,borzasztó rossz kapcsolattal,konkrétan a mai napig ölik egymást.

A barátnőmék 4-en vannak,szintén nagyon rossz kapcsolattal hiába próbálta őket összetartani a szülők,foglalkozni velük. Nem sikerült,ő ugyanígy van,hogy ha neki összejön végre max 2. Tele vagyok a környezetemben negatív példákkal,sajnos.:\ Természetesen van 1-2 jó is.

Mi ketten vagyunk tesómmal és a családi körbe mindenkinek max 2 gyermeke van,én ezért is vágyok még egyre,mert ezt olyan ideálisnak látom,meg még egyszer szeretném átélni én is,szeretnék még egy gyereket felnevelni. Ennek ellenére mindenkinek saját döntési joga,ha 5-öt akar 5-öt vállal,ha meg csak egyet egyet,ha egyet sem az is az ő döntése,van ilyen is. Nekem attól se rosszabb se jobb nem lesz. :D Nem is nekem kell eltartani vagy elindítani az életben 3-4-5 gyereket biztonsággal. Én inkább felnézek rájuk esküszöm,hogy a mai világban ilyen jó munkahellyel-fizetéssel rendelkeznek,hitelmentes házzal,stb.,hogy ezt megtudják majd tenni,felnézek rájuk komolyan. Én ezek miatt érzek tiszteletet.

2023. júl. 23. 11:26
 24/61 anonim ***** válasza:
100%
Mert nekünk a gyerek nem egy letudott dolog,ahogy írod.Nem egy elvégezendő kötelező feladat,amit teljesítettünk,és nem akarjuk előről kezdeni,hanem szeretetből vállalunk több gyereket.
2023. júl. 23. 11:32
 25/61 A kérdező kommentje:
Evek ota gondolkodom ezen es most kiirtam egy nevtelen kerdezo oldalra. Nem keresek onigazolast pusztan kivancsi vagyok en miert gondolkodok total ellentetesen. Soha nem tennem fel ezt a kerdest valakinek szemtol szembe. Egyebkent ugy latom ket csoportra osztja az embereket akinek 1 max 2 van teljesen ugyanugy latjuk az okokat erveket ahol tobb van ok is. Nekem ugy tunik hogy a tobb gyerekesek inkabb erzelmi alapon hozzak meg a donteseiket es sokat nyom a latba hogy jatszotarsai legyenek a gyerekeknek. Oszinten arra szamitottam hogy a gyerekek egy bizonyos eletszakaszanak megelese miatt vallalnak/vallaltok be tobbet.
2023. júl. 23. 11:38
 26/61 anonim ***** válasza:
91%
Én az elsöt várom, nyilván szeretnénk majd kistesót ha minden okés és itt megis állunk.Szeretnénk nekik mindent megadni magas szinvonalon hogy semmiben se szenvedjenek hiányt.Nekem azt ne mondja senki hogy 4-5 gyerekkel a karácsonyi ajándékvásárlás nem okoz gondot.Nyilván megkell számolni a pénzt h mire költenek.Meg a nyaralás stb.Szerintem 1 5 gyerekes család ahol az anya nem dolgozik nem engedhet meg egy külföldi nyaralást.Mi megszeretnénk engedni ezért tervezek csak kettőt szülni.Ottvan a szomszédomék 6an vannak még a balatont se látták soha.Szerintem van hátránya is ha 3nál több gyerek van.Mindenkinek saját döntése joga van szülni és annyit amennyit akar.Ez az én véleményem.
2023. júl. 23. 12:02
 27/61 anonim ***** válasza:
62%

26-os, statisztikai adatok szerint jellemzően a legszegényebb és legvagyonosabb réteg vállal 2+ gyereket, a középrétegre ez nem jellemző, csak mióta a csok bejött.

Persze, van kivétel, ezért találkozol olyan sokgyerekesekkel, akik nem kisebbségi putrisok, de azért anyagilag gond nekik a sok gyerek, de(!) ettől függetlenül akinek sok gyereke van, magy részének nem probléma.

2023. júl. 23. 12:07
 28/61 anonim ***** válasza:
84%

Ha meg rajtam van a babázás amikor az enyémek már megnőnek az sem okoz majd gondot mert egy bölcsődében dolgozom

2023. júl. 23. 12:07
 29/61 anonim ***** válasza:
55%
igen van pl aki a csok miatt szül.Én pl nem .Külföldön élek itt kb semmi ilyesmi támogatás nem jár.
2023. júl. 23. 12:09
 30/61 anonim ***** válasza:
42%

Mindenki másra vágyik, van akinek 1 gyerek sem való, valaki már az 1 és 2 gyereknél is ki van más siman el van 3-4 gyerekkel és szeretettel neveli. Az,hogy Neked ez érthetelen csak azt mutatja meg,hogy korlátolt vagy, sokan pénzben mérik a gyereket, természetesen kell pénz a gyerekneveléshez, de nem minden arról szól,hogy lakás autó a gyerek feneke alá meg ezt meg azt örökölje. Régen baj lenne ha ennyi lenne az élet, azért szülni hogy megtapasztaljuk majd letudtuk azt jó van.

A másik a gyetek általunk jöna vilagra de nem a mi tulajdonunk, valakinek több fér bele, és semmivel sem önzőbb, mjnta ki enm vallal vagy csak egyet, mert az a legkényelmesebb.

2023. júl. 23. 12:20
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!