Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Barátnőm gyerekét kiemelték...

Barátnőm gyerekét kiemelték tőle. Én szeretném átmenetileg nevelésbe venni. Milyen feltételeknek kell megfelelnem?

Figyelt kérdés

Nekem 3 gyerekem van, 3 szobás a lakás. Átmenetileg elférne, amíg vissza nem engedik a barátnőmhöz. Én is és férjem is dolgozunk, én itthonról.

Van esélyem? Ha én nem, akkor sajnos a hónap végén intézetbe kerül :(

tegnap 16:20
 1/10 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem biztosan lehetne.

Ha csak egy hónap van rá egy családijogi ügyvédnőt is belehetne vonni, hátha nem is kérne olyan nagy összeget emberségből

tegnap 17:22
 2/10 babyboom567 ***** válasza:
89%
De azért arra készülj, hogy az ilyen visszagondozások nagyon kevés esetben sikeresek.Szóval ha most magadhoz veszed,valószínűleg örökre ott marad, minden anyagi és fizikai vonzatával.
tegnap 18:46
 3/10 A kérdező kommentje:
Miért? A kötődés miatt?
tegnap 19:18
 4/10 babyboom567 ***** válasza:
79%

Nem tudom, hogy a barátnődnél mi a helyzet,és miért emelték ki a gyereket, de az esetek nagyon nagy többségében azért nem tud megvalósulni a visszagondozás, mert a szülő képtelen megteremteni, a visszagondozás (főleg anyagi)feltételeit.

Illetve van egy pszihés része is.Most gondold el,hozzátok kerülne a gyerek,tudja a barátnőd,hogy jó dolga lenne,biztonságban lenne,látogathatná mikor akarná(hisz a barátnőd),És egy idő után még magának sem vallaná be, de ez így neki kényelmes lenne,mert te vinnéd az egész szülőséget a hátadon, minden felelősségével, ő meg bizony élvezné a a "gondtalan" életet,és nem kicseszésből, hanem mert ilyen az emberi pszihé,a könnyű út felé húz. illetve könnyebb egy új gyereket szülni, mint a régit visszakapni.

tegnap 19:33
 5/10 anonim ***** válasza:
44%
Ilyen pici lakásba nem fogják adni 4. gyereknek. Azt tudod, hogy ez milyen teher?
tegnap 19:46
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem szokák engedni, mert visszaélésekre ad lehetőséget. Nem tudnak állandóan ellenőrizni, simán benne van, hogy mint barát, hagyod, hogy vele legyen a gyerek.
tegnap 20:34
 7/10 anonim ***** válasza:

sajnos a hónap végén intézetbe kerül :(

Kiemelni nem így szokás, nincs hónap vége, viszik és kész.

tegnap 20:35
 8/10 A kérdező kommentje:

Jelenleg nevelőszülőknél van ideiglenesen. Az óvodából már nem engedték haza. De a határozatban az van, hogy csak 30 napig, az február 28. Utána keresnek valakit a környezetében aki fogadni tudja. Először az anyja testvére volt a jelölt, de neki az egyik fia skizofrén, le van százalékolva, ezért oda nem engedik. Már csak mi maradtunk mint lehetőség, különben intézetbe viszik :(

4 éves a gyerek. Nekem a két lányom már kamasz, és van egy 3 és fél éves kisfiam, meg tudnánk oldani, hogy legyen helye.

Hát meglátjuk akkor mi lesz :(

tegnap 22:44
 9/10 anonim ***** válasza:
A feleségem keresztanyja csinált ilyet egyszer, hogy fél évre befogadtak egy lànyt aki a lánya barátnője volt
tegnap 22:50
 10/10 anonim ***** válasza:
Hova szeretnéd rakni egy max 3 embernek alkalmas lakásba, ahol már most is 5en vagytok? Szinte kizárt, hogy intézetbe kerüljön. Nevelőszülőkhöz fog. Nem tudom ki a háttér sztori, de a visdzagondozás nagyon ritkán sikeres.
tegnap 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!