Szülnél 35 fölött 3. gyereket ezekkel a feltételekkel?
- a megélhetés biztosított, mindkét szülőnek teljes mértékben home office-os munkahely, a nőnek részmunkaidőben, ahova visszavárják
- saját ingatlan adott, de minden gyereknek nem jutna külön szoba
- mindkét szülő aktívan kiveszi a részét a gyereknevelésből
- segítség 2-3 havonta 1-1 hétvége a nagyszülők részéről, de általában csak az egyik gyereket viszik el
- a nagyobbik gyerek elsőosztályos, a kicsi most kezdi az ovit
- az anya dolgozott a két gyerek között, és a 2. után is, van kellő jogviszonya, és viszonylag jó a fizetése
- viszont mentálisan már a meglévő 2 gyerek is lemeríti őket (a férjet még a nőnél is jobban), sokat foglalkoznak velük
Én a nő vagyok, és a mi válaszunk az, hogy nem (mielőtt valaki leírja, hogy ,,nem a gyakori népe fogja ezt eldönteni"), de mégis azon agyalok időről időre, hogy mi van, ha később megbánjuk. 35 fölött már nem nagyon akartam szülni, de ha mégis, akkor már nem sok idő lenne mellette dönteni.
Nehéz kérdés mert ahogy te sem tudod, úgy mi sem tudjuk hogy vajon megbánod-e ha nem szülsz. Azt ritkábban szokták mondjuk megbánni, hogy kettő mellé érkezik egy kis tesó, bár van ilyen is.
Gondolod végig, hogy szeretnéd újra átélni a csecsemős időszakot, az első szavakat, első lépéseket, stb.? Vagy tudsz úgy ezekre gondolni, hogy szép volt jó volt, de ennyi is elég amit a két gyerkőc adott.
"mentálisan már a meglévő 2 gyerek is lemeríti őket"
Szerintem hiába adott minden más ha ez a helyzet, akkor nem vállalnám be, hogy utána 3 gyereknek legyünk agyilag zokni/idegroncs/hulla fáradt szülei. Akkor inkább mondjunk le az elképzelésről és 2-nek jobban funkcionáló szülei legyünk.
Ha nem szeretnél, akkor ne vállalj! A többi rész ebből a szempontból nem releváns.
(Egyébként a körülmények alapján nyilvánvaló, hogy belefér egy harmadik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!