Miert szul valaki 3 vagy annal tobb gyereket?
Én egyke vagyok, és gyűlölöm meg mindig is gyűlöltem ezt.
Mikor megkérdezik "van tesód?", és "nincs" a válasz.
Mások mindig "tesóm így, tesóm úgy ", én meg játszhattam anyámmal, vagy maximum unokatesó, ha ott volt, vagy ismerős gyereke.
Mindig irigyeltem, hogy másnak van kivel bármikor játszani, aki nem az anyja vagy apja.
Az emberek nagy tévedésben vannak, hogy jajj "minőségi idő" a gyerekkel, holott a gyereknek nem mindig egy felnőtt társaságra van szüksége.
Én egykeként nem vagyok több másoknál, sőt, inkább kevesebb...
Úgy voltam vele, hogy vagy minimum kettő, vagy egy sem.
3
Ez hülyeség. Pár éve van adókedvezmény. Előtte is szültek 3 gyereket. Mindig volt ilyen. Most meg ráfogjuk a kedvezményre. Azért nem akkora pénz az, hogy megérje. Aki meg ez miatt szül így járt. De azért 3 gyereket felnevelni nem piskóta. Azért ott kell szeretet, elhivatottság és sok minden.
Ez olyan hogy jön egy érzés akarsz gyereket. Van aki úgy érzi 1 elég más meg hogy több.
2 en is egyke voltam de ilyen soha nem fogalmazodott meg bennem. Eszembe se jutott csomo baratom volt.
3 nem erre akartam kihegyezni a kerdest. En a lelki hatterere vagyok kivancsi
Vannak, akik a maguk örömére vállalnak gyereket. Őket nem foglalkoztatja annyira, hogy mit örökölnek majd.
Vannak, akik ezzel kerülik a munkát vagy csak szimplán bevételi forrásként tekintenek erre. Azért bízom abban, hogy ez a szegmens a ritkább eset.
Valahol minden gyerekvállalás nemességében ott lakozik az önzés, ami nem feltétlenül negatív dolog. Amikor gyerekvállalásra adod a fejed, nem az a legnagyobb dilemmád, hogy vajo fog-e tőled örökölni. Az majd a későbbi időők problémája lesz.
Ha csak stabil anyagi és lelki háttérrel rendelkező családok vállalnának gyereket, valószínűleg mára ki is halt volna az emberiség.
Márki-zay Péternek például 7 gyereke van, ami számomra már bőven túl sok. Nem lehet őket egyformán ellátni, nem lehet velük egyformán foglalkozni, nem lehet az útjukat egyformán dédelgetni.
Nekem 3 van
De igazából 2 és egy egyke.
Látom a kicsin, hogy milyen rossz hogy neki nincs korban hozzáillő társa, ha lehetett volna 4 en lennének.
Nekem 1 gyerek nem gyerek
Ez megint egy olyan dolog, hogy nem lehet mindenkinek tetsző választ adni rá, mert mindenbe bele lehet kötni.
Meg hát amíg nem másoktól kunyerálok pénzt a nevelésükre, addig nem tartozik senkire hány gyerekem van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!