Mit lehet tenni ha apuka durván bánik egészen kicsi babával?
Nagyon jó férj, mindenben támogat és segít. Ő szeretett volna babát, mindenben részt vesz a kicsi körül, szereti is, de sokszor durván bánik vele, mert elfogy a türelme a sírás miatt. Pl.:arcába fúj/kiabál erősen, gyors és erös mozdulatokat tesz vele, hirtelen felkapja idegesen stb.
Beszéltünk róla, őt magát is zavarja a dolog, de nem igazán tud róla "leszokni", bár már javult valamennyire a dolog. Szomorú vagyok emiatt, mert én bízok benne maximálisan, de a babát ilyenkor féltem és nagyon összezavar ezzel.
30!
Na és hogy bizonyítja? Csak mert a "Pl.:arcába fúj/kiabál erősen, gyors és erös mozdulatokat tesz vele, hirtelen felkapja idegesen stb." egyreszt nem okoz látható sérülést, másrészt igen kevés a gyermekbantalmazashoz hivatalos szintén.
Én is azt mondom, hogy menjen el pszichológushoz, főleg, ha ő maga is tudja hogy helytelenül viselkedik. Ha hajlandó a változásra, akkor még menthető a dolog.
Addig meg beszéljétek meg, hogyha sír a gyerek, akkor te veszed fel, és nem ő. Kézben amúgy elvan, akkor nem sír, vagy akkor is sír? Mert ha igen, meg kéne találni az okát hogy miért nincs el kézben, lehet hogy hasfájós.
Írtad hogy nagyon kiveszi a részét a gyerek gondozása körül, és ő akarta a gyereket. Nem lehet, hogy atvette az anya szerepet, viszont frusztrált, hogy nem tud ebben megfelelni? Hiszen sok olyan leterhelt anyukáról olvashatunk akik végső elkeseredésükben megrázzák a gyereket, kiabálnak vele, stb. A férjed még nem rázta meg, de egyértelműen látszik hogy kivan.
Tisztázni kéne vele hogy nincs-e túl nagy megfelelési kényszere a gyerek körül, mert akkor inkább a te kezedben legyen főleg, amíg neki tart a pszichológiai terápia. El is mehettek külön pár napra mashova a gyerekkel, addig is letisztázódnak mindkettőtökben a dolgok. Ha ezek ellenére sincs semmi változás akkor meg hagyd ott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!