Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire megterhelő anyagilag...

Mennyire megterhelő anyagilag nektek a gyereknevelés, mióta elszálltak az árak?

Figyelt kérdés
Nem ilyen válaszokat várok, hogy nem a semmire kell gyereket vallalni, mert aki nem a semmire vállalt, annak is minden 3-4-5-ször annyiba kerül, mint 5 éve. A kérdésre kérek valaszt kíváncsiságból, köszi :)

tegnap 13:06
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
92%
Nem az a megterhelő, hogy az árak elszálltak, hanem az, hogy a 2 évvel ezelőtti fizetésem alapján kiszámolt gyedet kapom és még egy évig csak ezt fogom kapni. Nyilván nem emelkednek olyan mértékben a fizetések,mint az infláció, de a semminél azért általában nagyobb szokott lenni 2-3 év alatt az emelés. És a legfelháborítóbb számomra mellé, hogy a diplomás gyednél nem így van, az a minimálbérhez/garantált bérminimumhoz van kötve, így az aki az egyetemről kilépve rögtön gyereket vállal ugyanazzal a diplomával, mint ami nekem van már többet kap, mint én, aki 6 évet dolgoztam gyerekvállalás előtt.
tegnap 13:16
 2/25 anonim ***** válasza:
77%
Bírjuk, de minden egyes Aldis vásárlásnál kikerekedik a szemem, hogy megint mi volt ennyi. Ez mondjuk gyerektől függetlenül is így lenne. Tavaly naívan vettem neki a Tescoban téli kabátot, pénztárnál szembesültem vele, hogy 14ezer forint. Idén már nem volt jó rá. Én 10 éve egy felnőtt téli kabátot vettem 7 ezer forintért ott, amit 4 évig tudtam hordani összehasonlításképpen. Idén vintedről vettem már neki, egyszerűen nem ér annyit, hogy 2 hónapot hordja, aztán én is eladhassam vinteden, ahol nyilván így használtan a reális ár a töredéke az eredetinek. És 2 fogorvos szülő vagyunk amúgy, nincsenek anyagi gondjaink, de ahogy te is leírtad, a kabát, amit alig hord ugyanúgy 14 ezer forint az én pénztárcámból is.
tegnap 13:23
 3/25 anonim ***** válasza:
89%
Pislogok az árakon, de nem okoz gondot a gyereknevelés.
tegnap 13:25
 4/25 anonim ***** válasza:
64%
Én vissza mentem dolgozni egy kicsit két gyerek közt eredetileg nem volt tervbe de 21 es fizum kb semmi se volt igy kicsit visszamentem megemelt óraszámmal hogy abból számoljanak ujra. És inkább az okoz gondott hogy tudom hogy még két év múlva vagy egy ez a pénzem se fog semmit se érni és így nehéz tervezni.
tegnap 13:32
 5/25 anonim ***** válasza:
85%

Pont annyira, mint gyerek nélkül.

Általános iskolás. Ami 4 éve simán ment, azt most átgondoljuk. Igyekszünk mindent biztosítani, de nem vágjuk rá csípőből, hogy rendben. Mindent is átgondolunk: a túró ruditól a síelésig. Szerintem nem nélkülözünk - nyilván ez nézőpont kérdése - de nagyon meg kell gondolni, hogy mire költünk.

Ha ugyan úgy költenénk, mint kb. 4-5 éve, akkor nagyon gyorsan elfogyna a tartalékunk és még mínuszba is mennénk.

Szóval vannak megszorítások, leginkább magunkon, a gyereknél kevésbé.

tegnap 13:36
 6/25 anonim ***** válasza:
78%
Ezért is megyek vissza részmunkába dolgozni. Hát nézek en is, de meg tudjuk venni ami kell szerencsére. Gyerek nelkül is meresztettem a szemem már 2 éve is. A rossmannba meg lidlbe durva amit otthagyunk.
tegnap 13:37
 7/25 anonim ***** válasza:
75%

Hát nem mondom, hogy egyszerű.

A férjem nagyon szeretne munkahelyet váltani, de egyszerűen hiába matekol, ennyit nem keresne sehol, azt meg nem engedhetjük most meg sajnos.

A nagy 14 éves, kell neki szemüveg, fogszabályozó. Több százezer forint.

A kicsi még pelenkás, tápszeres. Havi szinten súlyos tízezrek.

Nem nélkülözünk, meg tudunk venni mindent, de félretenni az utóbbi fél évben nem tudunk.

tegnap 13:57
 8/25 anonim ***** válasza:
61%
Nem esik jól nyilván, de most mit csináljak. Most fog születni a második gyerekünk, neki egyelőre szerencsére nem sok mindent kellett venni. A nagynak sem mondjuk, de ott az elején voltak komolyabb kiadások. Szerencsére mindent meg tudunk venni, ami szükséges, és marad félretenni is. A két gyerek közt kivettem a szabadságaimat és megemeltettem a fizetésemet 30%-kal, így csed-et is többet fogok kapni mint az elsőnél (igaz, a maximum miatt nem 30%-kal, de valamennyivel mindenképp emelkedik), és a gyed-ből is ismét a mindenkori maximum összeg jár majd. A magam részéről ennyit tudtam kiokoskodni. A férjem szerencsére jobban keres nálam, ezért van az, hogy jut is marad is. De tény, hogy utálok kimenni a boltba, hiszen egy kisebb vásárláskor 8-9000 Ft csak úgy csusszan kifelé a kasszából.
tegnap 14:28
 9/25 anonim ***** válasza:
48%

2019ben mentem el szülni. Az első munkahelyemről. Ott igencsak átcsesztek, mint kiderült nem annyira voltam bejelentve, mint amennyi a borítékban volt minden hónapban.

Így röhelyes, 120ezer ft lett a gyedem.

Viszont a férjem jól keresett, így bevállaltunk még 1 babát, így lényegében 2023 szeptemberig ezt az összeget kaptam.

Férjem volt közben munkanélküli is, mégis megéltünk.

1 éve dolgozom, férjem is jól kap, így Megengedhetünk mindent is amit szeretnénk. Persze ésszerű keretek közt.

(Pl tegnap vettünk egy új autót :D )

tegnap 14:49
 10/25 anonim ***** válasza:
73%

A hétköznapjainkra nincs hatással. Nyilván látom, hogy minden a sokszorosa, de nem nélkülözünk (mondjuk korábban se mindenből a legdrágábbat vettük).

Viszont a lakásunk összement.

Terv szerint már rég nagyobban élnénk.

Azért mertünk ide másodikat vállalni (55 m²-re), mert első gyerek mellett simán fizettük a hitelt és jócskán tudtunk félretenni.

A hitelt már kifizettük, félretenni is tudunk, de nem olyan ütemben, mint ahogy a lakásárak nőttek.

Az ingatlanárak kilővése simán 5-10 évvel vetett vissza.

tegnap 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!