Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek önszántából lett csak...

Akinek önszántából lett csak egy gyereke miért döntött így?

Figyelt kérdés
Tőled is kérdezgetik mikor jön a második? Nekem már egy 9 éves fiam van, de még mindig ezt kérdezgetik munkahelyen, néha rokonság is. Nem értem miért gáz az ha valakinek elég egy gyerek? Egyszerűen nincs türelmem ehhez megint, 3 évig egy éjszakát nem aludt végig a fiam, örülök, hogy már ekkora, nem tudom miért kell ezt magyaráznom néha szinte idegen embereknek is.

#Gyerek, egyke, gyerekvàllalàs, gyereknevelés,
tegnap 07:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, nekem 2 van. Mégis állandóan hallgatom, mikor jön a 3.?

Mert 3 sokkal jobbn megéri, mert 3al rengeteg kedvezményt kapnék, stb..

Mikor mondom, hogy nem lesz 3., sokszor azt a választ kapom, hogy dehogynem, azt nem én döntöm el. Jön az, ha jönni akar....

Úgyhogy ez nem csak az 1 gyerekesek problémája szerintem.

tegnap 07:49
 2/10 anonim ***** válasza:
72%
Ez volt már sokszor volt a kérdés a gyakorin, egyszer meg is válaszoltam. Az embereket valójában nem érdekli hogy hány gyereked lesz még, csak csevegni próbálnak. Nem kell túlgondolni. Ha már elfogytak a "miújság" "hogy vagy" "hogy van a papa" témák, akkor van hogy megkérdik ezt is. Puszta locsi fecsi, az emberek szeretnek a semmiről beszélni, több tízezer éves hagyomány ez.
tegnap 08:29
 3/10 anonim ***** válasza:
70%
Mert azt is megbántam, visszacsinálnám, ha lehetne.
tegnap 08:56
 4/10 anonim ***** válasza:
79%

Azért van egy, mert egyhez van türelmem, megtudok neki adni mindent. Család meg barátok nem kérdeznék tőlem ilyet...csak sima ismerősök.

Mindig azt mondom nem lehet több (mondjuk már nem is lehet, egy éve műtöttek).

Nekem pedig jó alvó is volt a lányom (10 éves már).

tegnap 10:20
 5/10 anonim ***** válasza:
59%

Nekem 3 gyerekem van, és úgyis simán bekérdezték 4. is lesz e?

A legjobb, amikor ezt még terhesen vagy gyermekágy alatt kérdezik, alig élsz, és néznek, hogy na a következő?

Szerintem senkit nem érdekel az igazi válasz, csak kérdeznek valamit, és végig se gondolják, hogy az esetleg sértő lehet e, vagy van e hozzá bármi közük? De teljes egészében hidegen hagyja őket, hogy egy gyereked van, és hogy miért?

tegnap 11:06
 6/10 anonim ***** válasza:
80%
Amióta megszületett a kislányom nem alszok, hobbijaimról le kellett mondanom, a testem megváltozott (lóg a hasam és a mellem) stb. Alig várom, hogy nagyobb legyen és visszakapjak valamit a régi életemből. Ezért biztos, hogy nem fogok még egy gyereket vállalni.
tegnap 13:22
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Mert sose akartam többet. Rossz vagyok a figyelmem megosztásában, meg elég kényelmes is, vállalom. 1 gyerekkel tök jól megvagyunk, hamar bevállalja a család/barátok ha vigyázni kell rá (kettőt-hármat tuti nem fogadna senki).

Meg végre megnőtt, alszik, nem pelenkás, ki a francnak van kedve ezt újra kezdeni?

Szép korszak volt, de hála istennek vége.

tegnap 16:00
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindig is csak egyet szerettem volna. Megszületett, most 4 hónapos. Már a kórhában is a dolgozók majd ha jön a tesó stb. Hiába mondom mindig hogy az első és egyetlen gyermekem. Mindig jön a kontra, hogy majd meglátom úgy is meggondolom magam (nem fogom)

Egyébként ha többet szerettem volna se lenne több, még nagyon nem találom a helyem az anyaságban ezt én biztosan nem csinálnám végig mégegyszer... minden nap eszembe jut, hogy erre hogy képesek mások akár 3+ alkalommal. Ez nem az én utam.

tegnap 16:12
 9/10 anonim ***** válasza:

5 honapos a lanyom.

-a ferjemnek van mar egy fia, igy egy kozosben egyeztunk meg

-szoval ket gyereket kell anyagilag ellatni, ennyi fer bele

-mentalisan is ennyit birunk

-a ferjem kora miatt sem ferne bele tobb, meg maximum fel evig probalkoztunk volna, ha nem sikerult volna, elengedtuk volna a gyerekvallalast

-okadek terhessegem volt, 2 honap volt elvezheto a 9bol, a szules sem volt setagalopp

-meg csak 5 honapnal tartunk, de nem birnam ezt megint. A terhessegi vizsgalatok, a szules utani felepules, mind fajdalmas volt.

-eloszor a gyerek 3 honapos, majd 4 honapos koraban kerultem 5 es 6 napokra korhazban. A kapott gyogyszerektol el is apadt a tejem. Raadasul kiderult, hogy ritka es gyogyithatatlan autoimmun betegsegem van, amivel ongyilkossag lenne meg egy gyereket vallalni.

-nem is nekem valo az egesz. Imadom a gyerekemet, de a szuloseggel jaro terheket nem birom. Eszben tartani mikor kell menni vedonohoz, mikor melyik vedooltas jon, ahhoz receptet kerni, kivaltani, a tapszert is elmenni megvasarolni, a gyerekruhakat meret szerint kivalogatni, pelenkat kremet stb venni..nekem ez borzalmas, es tudom, ha nagyobb lesz, meg macerasabb lesz majd az ovodai-iskolai dolgok. Nem vagyok anyatipus, ennyi.

tegnap 17:38
 10/10 anonim ***** válasza:
Én is egyke vagyok, valahogy magamnak is mindig csak egy gyereket képzeltem el. Aztán a gyakorlatban is kiderült, hogy nekem bizony ennyire van kapacitásom. Rosszul bírom a nem alvást, a kevés szabadidőt, a hisztiket. Nagyon szeretem a lányom, de vele sem tudok sajnos annyira türelmes lenni mint szeretnék. Két gyerekkel szerintem idegroncs lennék.
tegnap 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!