Aki csak egy gyereket vállalt mi volt az oka és megbánta
később?
1/27 A kérdező kommentje:
Én egyszerűen úgy érzem, hogy egy gyerek bőven elég, nincs kedvem megint előlről kezdeni az egészet. Szerencsére ő sem mondta sose, hogy szeretne tesót, 8 éves. Már előre rosszul vagyok a Karácsonytól, mert minden évben mindenki azt kérdezgeti mikor lesz testvére..és elég rosszul érzem ez miatt magamat, mintha én rossz anya lennék ez miatt.
Az egyik tesómnak egy gyereke van. Annyi lehet, mert kivették a méhét. Szeretett volna még többet, mert mi is nagycsaládban nőttünk fel és élveztük. Sosem unatkoztumk. Egy gyereket a szülőnek kell szórakoztatni. Ha többen vannak, akkor lefoglalják egymást. Én is így jártam. A hárommal könnyebb nekem. De én azt mondom, hogy mindenki annyi gyereket vállaljon, amennyihez kedve és türelme van, különben a gyerekek szívják meg a levét. Ha 10-et akar, akkor legyen annyi. Ha 1-et és nem többet akar, ne vállaljon másodikat, harmadikat, stb. Nem másoknak kell kihordani és felnevelni, hanem neked. Igazából a jó barátok is helyettesíthetik a testvért. Sőt, nem egy esetben jobban kijön velük az ember, mert őket meg lehet válogatni, de a testvért nem.
szept. 28. 17:12
Kik azok, akik ezzel nyaggatnak? A férjed mit szól ehhez? Dehogy vagy rossz anya, ennek ahhoz semmi köze. Mint ahogy sem a rokonoknak, sem az ismerősöknek sincs semmi köze a magánéletedhez. Ez egy felháborítóan tapintatlan kérdés.
szept. 28. 17:19
"Egy gyereket a szülőnek kell szórakoztatni. Ha többen vannak, akkor lefoglalják egymást."
Ja, legjobb, mikor azért kell szülni, hogy Ödönkét legyen, ki szórakoztassa + Pistikére tud majd Ödönke vigyázni amúgy is. Éééés még állambácsi is megtámogat minket, ha szülünk egy harmadikat, hiszen ahol 2 elfér, ott van hely háromnak is.
szept. 28. 17:22
Nalunk csak utik verik egymast, nincsenek el. Fiu lany paros. Es osszevesznek rajtam is, annyira feltekenyek. Amig 1 volt nyugi volt. Szoval ez az elvannak egymassal az esetek 10%ban mukodik.
szept. 28. 17:27
6/27 A kérdező kommentje:
Férjem rokonai. Anyja, 2 testvérének a feleségeik. Náluk 3-3 gyerek van. Érdekes módon mindig akkor kérdezik tőlem mikor a férjem nem hallja.. Miután mondom ezt neki utána csak annyit mond, hogy mondjam nem lesz és kész, ne pörögjek ezen. De nekem veszik el a kedvem előre az egész Karácsonytól. Meg mikor pl. a fiam játszik a kisebb unokatestvérével egyből elkezdi a sógornőm vagy az anyósom, hogy neked is jó lenne egy ilyen kistestvér, ugye?
Érdekes az én családom egyszer sem kérdezte még meg, pedig nekem is van testvérem, meg nővérem is a másodikat várja, mégse bunkóznak ezzel a kérdéssel.
Igen, megbántam. Egy se kellett volna.
szept. 28. 19:06
#3 vagyok. Az a legundorítóbb, hogy a gyerekedet is ezzel próbálják befolyásolni.
szept. 28. 19:56
Én még csak 6 hónapos terhes vagyok, de a kedves apuka meggondolta magát, és nem kell neki a gyerek, mivel ez egy anonim oldal le merem írni hogy igen, jelenleg úgy érzem hogy megbántam….🙁
szept. 28. 20:33
Beteg lett az első gyerek születése után. Ez volt az ok. Nagyon-nagyon szerettem volna másodikat is,de lehet az is beteg lenne. Úgyhogy 1 gyerek van.
szept. 28. 20:55
További kérdések: