Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki csak egy gyereket vállalt...

Aki csak egy gyereket vállalt mi volt az oka és megbánta később?

Figyelt kérdés
szept. 28. 17:01
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Egy gyerekem van, mindig is egyet akartam, pedig normális, felső-középosztálybeli családban nőttem fel, tényleg jó gyerekkorral, szerető szülőkkel és van egy testvérem kis korkülönbséggel és már 40 felett vagyok, mi is normális, jó kapcsolatbah vagyunk.

Érdekes az élet, én már 13 éves koromban azt hajtogattam (nyilván nem volt párkapcsolatom se, nem is csókolóztam, tehát azt sem tudtam nagyon miről formálok nagy határozottan véleményt), hogy nekem egy fiam lesz és még néhány ritka és speciális jellemzőt is kigondoltam, akárcsak a mesében.

…és így lett, a jósorsomtól ezt kaptam, bár pár évvel később, mint terveztem, de nem sokkal, egy fiam született és pont olyanok az egyéb tulajdonságai, ahogy kislányként kitaláltam. Így én ezzel tényleg boldog vagyok a mai napig és bevallom őszintén, el sem tudom képzelni, hogy lehet sok gyereket egyformán gondosan, érzelmileg-anyagilag-mentálisan is stabilan szépen felnevelni, minden tiszteletem, akinek meg ez a normális.

Én annyi energiát és egyebeket tolok ennek az egy gyerekemnek az életéhez, hogy elképzelni nem tudom, honnan lenne minderre még egyszer ennyi…

(A sors egyébként így visszagondolva szépen rendezte azt is, hogy egyébként józan ésszel meg is álljak ennyinél- a szülés körül voltak olyan komplikációk, amikre első blikkre úgy nyilatkoztak a szakemberek, hogy ugye nem tervezem ezt újra, mert nem lenne bölcs döntés kísérteni a sorsot. Mivel eleve nem is tudtam sosem elképzelni, hogy nekem egynél több gyermekem legyen, így ezt elfogadtam, nem jártunk alaposabban utána, semmiféle hiányérzetem nem volt egy pillanatig sem és még jobban felértékelődött a szerencsém).

Érdekes egyébként, hogy a testvéreméknél is csak egy gyerek van, ott elsősorban eü okok voltak, nagyon sokáig próbálkoztak, már-már elkeseredtek, végül kis segítséggel (még nem lombik) sikerült náluk is.

Az unokatestvérek, a gyerekeink -bár sajnos a távolság miatt nincsenek napi kapcsolatban- őszintén szeretik egymást, kamaszok.

Mi pedig azt fogalmaztuk meg, hogy így jó, ahogy van.

szept. 30. 19:46
 22/27 anonim ***** válasza:
44%
Akár alpári, akar nem, amiket irt a szexelős válaszoló (bocsi, ahhoz már fáradt vagyok, hogy visszanezzem, hanyas válaszok🤣), rohadtul igaza van! Aki nem ért a szép szóból, meg kell mondani neki csúnyán, megvédeni magunkat (bunkó) családtagokkal szemben is. Nekem tetszik a stílusa :D aki hagyja magát, azt úgyis b*szogatni fogja, aki olyan mentalitású. Be kell vállalni a családban a fekete bárány szerepét is néha, ha a fehérek birkák.
szept. 30. 21:48
 23/27 anonim ***** válasza:
71%
Egy gyerekem van, mert egyet akartunk. Élvezzük vele az életet, hogy nincs kuporgatás hónap végén, hogy mindent megtudok neki venni. Hogy nincs ordítás, hiszti, szaros pelenka csere a programokon. Hogy tudok vele moziba, színházba menni. Hogy tudok éjjel aludni. Szép volt jó volt a baba korszak de én nem kérek belőle többet. Hasonló kérdésnél már írtam hogy látom mit kínlódnak a több gyerekes kollégáim, hogy nem tudják munka után hova fussanak még dolgozni mert egyszerűen nem jönnek ki a két fizetésből. Egy ideig bacogattak minket is, de aztán ezt felvázoltam azóta kuss van nagyjából.
okt. 1. 13:34
 24/27 anonim ***** válasza:
68%
A megbánásról még nem tudok nyilatkozni, de nekem nem lesz több gyerekem. Márciusban született a fiam és sajnos nagyon sok gondunk van és volt. Egy hét sárgasággal kórház, aztán én kerültem kórházba ileussal, elment a tejem, a gyerek aztán vérszegény lett, most refluxos újabban. Lemaradó mozgásfejlődése van és nagyon lassan gyarapszik. Nem tudni még, mi áll a dolgok hátterében. 7 hónap nettó szívás eddig. Nagyon szeretem őt, mindennél jobban, de elég volt. Nekem nem volt boldog, babaillatú szendergés, meghitt boldogság, csak orvostól orvosig rohangálás eddig. Inkább őt neveljük fel tisztességgel, minden energiánkat rá fordítva, mint hogy egy potenciálisan nem egészséges gyermek mellé szülnek még egyet ezzel szenvedést okozva mindkettejüknek. Két gyerkőcöt szerettem volna mindig, de az elmúlt hónapok olyan szinten vágtak passzra idegileg, hogy ezt szerintem nem lennék képes ismét végigcsinálni.
okt. 2. 08:08
 25/27 anonim ***** válasza:
0%

#20 Direkt azért nem kell alpárinak lenni, hogy abbahagyják. Aztán lehet, hogy a másik erre meg még alpáribb választ fog adni... pl.:

- Es Gizi mikor jon a kisteso ?

- Hallod Mari mindennap akkorakat kefelunk , hogy zeng a haz , de nem jon. Mondd mar ti kutya pozban vagy misszionariusban csinaltatok ödönkét , hatha nekunk is bevalik.

- Hallod, Gizi, örülök, hogy téged ilyen jól megqurnak minden nap, csak azt mondd már meg, mikor lesz ennek valami kézzel fogható eredménye is? XD

okt. 5. 11:16
 26/27 anonim ***** válasza:
Erre a válasz:még nem tudjuk de te leszel az első akit tájékoztatni fogok hogy Béla jó helyre és jókor lőtt. Esetleg nincs kedved tartani a gyertyát valamelyik este, olyan türelmetlen vagy hátha a segítségeddel előbb sikerül.
okt. 5. 11:26
 27/27 anonim ***** válasza:

Jaj ezt most nézem:

“Meg mikor pl. a fiam játszik a kisebb unokatestvérével egyből elkezdi a sógornőm vagy az anyósom, hogy neked is jó lenne egy ilyen kistestvér, ugye?”

Viccen kívül, vagy te állíts ilyenkor az anyóson, vagy a férjed. Lehet kedvesen, de határozottan… ha nem ért, akkor simán határozottan, és aki ilyen tuskó az valószínűleg ebből is ért. Nálam ez a kérdés max egyszer hangzana el a gyerek felé… Én tuti szólnék neki iylen után, hogy többet ilyet ne. Ne agitálja a gyereket.

okt. 5. 18:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!