Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondolsz erről a cikkről(e...

Mit gondolsz erről a cikkről(esetről), erről a helyzetről, kamaszokról, integrálásról, zaklatásról, ép értelmű autistákról? Személyes tapasztalatok érdekelnek osztálytársakról, gyerekekről, családtagokról

Figyelt kérdés

Én ismerek olyan autikat, akik nagyon bántóan, zavaróan viselkednek, akkor is, ha nem értik/nem direkt csinálják, és csak őket közösítik ki. Rengeteg ép értelmű autit ismerek, akiket nem közösítenek ki, de még csak észre sem veszik a problémáikat, vannak barátaik, vagy épp nagyon népszerűek. Tudom, hogy szemét dolognak hangzik, mert nem direkt csinálják a dolgaikat, de attól amiket tesznek még sértőek, bántóak, zavaróak és nincsenek rendben, mondjuk hirtelen felindulásból elveszik valamidet, félrelöknek, beszólnak, lekezelőek, vagy csak ismételgetik, hogy megölnek, mint a cikkben. Csendben maguk előtt dülöngélve nagyon, nagyon sokáig. Tök érthetően húzza fel magát rajta több kamasz napi 8 óra tanulásos együttlét alatt. Ilyen problémás autikat 1 órás foglalkozásokról is kiraknak, mert a közösségek ennyit sem bírnak ki velük(felnőtt, képzett szakemberek sem feltétlen). Iskolában pedig sokkal többet voltak összezárva és kötelezően tanultak mellé. Szerintem a gyerek szülei hibásak a történetben, illetve a suli(ofő), hogy nem rakta ki félév környékén, mert nem minden ép értelmű auti való integrálásba. Szerintem nem véletlen, hogy 20 év alatt egyedül vele volt gond, pedig a suliba rengeteg auti jár/járt, sok olyan is, akiről nem is tudják, hogy az, mert nem akad fent a szakszolgálat szűrőjén, mivel nincs viselkedésgondja.

[link]

tegnap 12:57
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
35%
Erről még hány kérdés lesz?
tegnap 13:04
 2/22 anonim ***** válasza:
79%

Stefan Judit, ne itt verd magad!

Névvel arccal nem boldogultal, most itt folytatod?

A gyereked bántalmazó.

Ha Bencének nem lenne auti diagnózisa, akkor a kicsi lányodat hurcolták volna meg, nagyon helyesen.

Így meg csak az auti gyerek ellen akarjátok fordítani a sztorit, holott nem ő kezdte

tegnap 13:13
 3/22 A kérdező kommentje:

Kettes paranoiás vagy?

Azért értek egyet a szülővel, mert:

A gyerek egy hét fős osztályból ment normál iskolába. Ilyen csak alapítványi iskola(vagy szegregált ép értelmű auti), ami igazából szegregált, akkor is, ha papíron integrált. Csak problémások járnak oda. Nem tudnak integrálódni a gyerekek szegregált közegben, és újpesti/pesti alapítványi iskolákba szinte mindenki vagy durván viselkedészavaros, vagy annyira zombi, hogy ezt fel sem fogja.

Igen, a gyereke annak a nőnek biztos durva volt és szólt be/közösítette ki a srácot, de bizonyos emberekhez nem lehet máshogy hozzáállni, mert viselkedésproblémások és természetes, hogy ellenszenvet váltanak ki! Pláne kamaszoknál! Pláne napi 8 órában! Pláne tanulásnál! Bántó dolgaikkal ezt váltják ki másokból, ha napi 8 órában össze vannak velük zárva úgy, hogy még teljesíteniük is kell. Ezeket a gyerekeket és Bencét is nem hiszem, hogy bármilyen normál foglalkozáson megtűrték volna akár csak heti 2x 45 percre sportnál, vagy bármilyen más közösségi tevékenységnél.

Én nagyon szívesen bemutatom neked kettes az egyik ismerősünket, akit millió foglalkozásról raktak már ki auti diagnózissal, nem vállalták bébisztterek az első alkalom után, suliba délig járhatott/járhat, alig boldogul vele az auti gyógyped, aki nem bírja, és nem az első!

Felügyeld kérlek 3000/óráért úgy, hogy ne akard megverni, miközben valamit csinál közösségben! Mindenkiből ezt váltja ki, pedig nem verekszik, ha nem muszáj, egyszerűen szóban durva a lehető legtöbbféleképpen. Én megértem, hogy nem tudnak kamaszok elviselni olyat, akik felnőttek sem képesek. Én felnőttként ki tudok lépni ebből a helyzetből, a tanárok 1-1 órára látják, de az osztálytársak napi 7-8 órában vele voltak minden egyes nap, miközben tanulniuk is kellett. Extrém terhelésre extrémül reagáltak és szekálták. Az, hogy bántották, nem jelenti, hogy ne bántotta volna őket Bence is szavakkal, tettekkel akaratlanul. Akaratlanul is számít ám! Akár elsőre is. Az a kisfiú nem volt közösségbe való! Szerinted miért vele történt, miért nem azzal az 1000 SNIs gyerekkel, akik előtt vagy vele párhuzamosan ugyan oda jártak és járnak a gimikbe is?!

Az ofő a hibás, aki nem jelezte a dolgokat. Egyedül ő, neki kellett volna figyelnie, jelezni, összehívnia rendkívüli szülőit, jelezni az igazgatónak. Nincs olyan fejlesztés, érzékenyítés, ami megkedveltet, vagy tolerálásra késztet egy ellenszenvesen viselkedő(akkor is, ha nem tehet róla) gyereket másokkal, nem a fejlesztések elmaradása a probléma oka, max elodázta volna.

tegnap 13:45
 4/22 anonim ***** válasza:
90%

Mesélj még!

Már a gólyatáborban szekalták, amikor még egy órát se ültek végig együtt...

Egy évnyi bullying után bukott ki a gyerek.

Ezt egy neurotipikus gyerek se bírná.

tegnap 14:03
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi bántást egy gyerek se visel el,akár autista, akár nem!

Amelyik gyerek szekálja,bullyingolja a másikat,azt ki kell tenni az iskolából,nem közösségbe való!

Nem,nem az autista tanulót kell kitenni. Hanem akik ellene fordultak!

Ott otthon is probléma van általában, a gyerek nem kapja meg az igényelt figyelmet,gondoskodást. Hibás a szülő felé a kötődés is.

Az ilyen gyerekek válnak bántalmazóvá. Ez semmiképp sem normális, és a gyerek segítséget igényel.

Normális gyerek NEM fordul a társa ellen!!!

Itt nem az autista tanuló a hibás. Nagyon nem. 1 évig bántották. Ő 1x, ismétlem, 1x támadt vissza!

Az összes bántalmazó gyerek ellen eljárást indítanék,és értesíteném a gyermekvédelmet!

tegnap 14:39
 6/22 A kérdező kommentje:

Ki mondja, hogy az autista tanuló nem piszkálta, bántotta társait? Hisz le van írva, hogy IGEN! Mit gondolsz, mi alapján szúrták ki éppen őt? Miért nem szúrnak ki 30-50 másik enyhén érintett autistát? Miért kedveli a többi autistát, csak párat nem??

Normális gyerek az ellen fordul, aki bántja, zavarja, piszkálja és erre a normális gyerek kisebb tettekkel/szavakkal, visszavágásokkal reagál és negatív véleményt alakít ki az őt bántó társáról. A viselkedésproblémás meg megveri őket, fenyegeti őket és főleg autinál, de adhdsnál is túlreagál eseteket, nem látja reálisan, mi történik vele, és indokolatlanul erőszakos és sértő lehet emiatt!

A gyerekem egyik ismerőse pár perc alatt elérte, többször az évek alatt, hogy egy csapat vadidegen "normális" megutálja, bemutasson neki, meg akarja verni, seggberúgták, elküldték, kizárták. Mindezt úgy, hogy a fiú nem verekedett sose. Táborok, különórák az elmúlt években egy alkalom után is.. Azért, mert NEM ÉRTI, NEM ZAVARJA, az a rossz viselkedés, amiket másokkal tesz, beszól, bánt, hazudik, lop, lekezel és úgy érzékeli, adja vissza a történteket, hogy ő ártatlan és más kezdte, hazudik az egészről.

Az én gyerekem is volt úgy közösségben, hogy szégyelltem vinni, mert láttam, hogy ő kezdett konfliktust. Mondjuk azt is láttam, mikor őt szekálták, de fordítva is fordult elő. Pl valaki véletlen nekiment, mert megbotlott, a gyerekem meg lehülyézte, mert úgy érzékelte, hogy a másik direkt ment neki. Nem pattogtam, hogy az enyémnek ilyen-olyan baja van, mert nem mentség rá! Egyszerűen ártott másoknak és normális volt, hogy erre a másik gyerek, meg én is felkaptam a vizet, hogy hazudik, hisz nem az volt az igazság, amit gondolt, érzékelt! Nem volt igaza és jogosan utálta érte a fiú, aki véletlen nekiesett és teljesen megértettem volna, ha ezért "bosszút állt" volna. Hátha még az enyém be is árulta volna a tanárnak olyanért, amit nem követett el a kisfiú.. fúú. Amikor vele szemétkedtek, az sem volt rendben, de a többiek akkor, ott jobban elvoltak egymással, mint vele és ennek egyértelmű okát is láttam.

Aztán az enyém változott és már mindenki bírja, mert nem ilyen abnormális az érzékelése, valóságészlelése. Néha még botlik, de tök rendben lett és joggal kedvelik, szerethető gyerek lett, akinek jó a társaságában lenni. Ahogy az a rengeteg auti/adhds/snis/btmns társa is, akiket kedvelnek és rengetegen vannak!

Ezt az egy gyereket nem bírják!

Nem az autizmusa miatt szekálták, azért szekálták, mert az autizmusa a személyiségével olyan volt, hogy nem tudott vele normális kapcsolatokat teremteni, csak bántani. Más meg tud az autizmusával, mert az ő viselkedésük nem bántó, zavaró, ellenszenves. Gondolj már bele, a gyerek egész életében egy szegregált közegben élt 6 másik auti/adhd gyerekkel 1-2 gyógypeddel karöltve rövidített tanórákkal és rövid napokkal.. nem volt képes normális viselkedésre és átlagos gyerekekkel megfelelő kapcsolat kialakítására, mert olyan közegből jött, ahol mindent elnéztek neki és napi pár órában alkalmazkodtak hozzá mindenben. Itt meg normális közeg volt, ahol nem tolerálnak bántó dolgokat autiktól. A gyerekek meg nem bullyingoltak egész életükben autikat, nem álltak rá az iskola összes SNIsére. Egyedül erre az egy gyerekre "fújtak". Ezzel a gyerekkel van probléma és az ofővel, aki nem jelzett időben, hogy nem az osztályba való, mert mindenki utálja és nincsenek haverjai. Le merném fogadni, hogy az órákon is volt gond, tudták a tanárok, talán egy kettő közülük is ellenszenvesnek tartotta.

Nem értem, miért kell álszenteskedni, biztos vagyok benne, hogy az itt írogató toleráns válaszolók pár óra után meg akarnák verni az egyik ismerősünket, akit eddig mindenhonnan elküldtek. Pedig az a gyerek nem agresszív, csak manipulatív érzelmi bántalmazó, amit lehet fel sem fog és áldozatnak állítja be magát minden ilyennél millió hazugsággal. Nem kell ilyen magas lovon ülni, ha csak egy-két "cuki" autit ismersz, és azt hiszed mind ilyen.. én is ismerek egy csomót és bírják őket a kortársaik, de olyat is, akit senki nem tud elviselni. Igenis vannak olyan viselkedési problémák, amiket nem lehet tolerálni pár percig sem és normális kamasz úgy fog rá reagálni, mint ők. Nem minden autinak van komoly viselkedési gondja, nem minden adhdsnak van viselkedési gondja, de akinek van, azt nagyon sokan megvernék, ők meg csak "visszavágtak". Én hiszek az anyukának, mert láttam már hasonlót!

Nincsen 30 gonosz tinédzser egy gimnáziumban(!), akik csoportosan zaklatják a sarokban csendben ülő autit, aki nem szól senkihez és jószándékú. Annak a gyereknek sosem volt lehetősége kortársak közt szocializálódni, komoly viselkedésgondjai voltak, ezért tudott csak auti/adhdsok közt tanulni egész életében, CSAK 6 db gyerekkel(!!!) egész életében!! és nem bírt rendes lenni, hanem bunkó, sértő, lekezelő volt és ezért kezdték szekálni. Nem válik valaki automatikusan áldozattá, mert "más". "más" gyerekek is lehetnek zaklatók, sőt, az a valószínűbb.. és az osztályokban a viselkedésproblémások szoktak lenni azok, akiket kiutálnak. Az osztálytárs anyja leírta sokszor! Abszolút rossz módszer ezért szekálni valakit, de kamaszok, teljesen érthető, hogy nem a tökéletes módszert választották ellenszenvük megmutatására. Még ez a jobbik, legalább nem verték meg, mint alsóban tették volna és teszik rengeteg gyerekkel. Ebben a sztoriban az osztálytársak az áldozatok, és az ofő áldozatai, aki nem vette észre, hogy ez a helyzet el fog harapódzni és a gyerek nem képes beilleszkedésre.

tegnap 18:43
 7/22 anonim ***** válasza:
86%

"Ki mondja, hogy az autista tanuló nem piszkálta, bántotta társait? Hisz le van írva, hogy IGEN!"

Hol?

"Mit gondolsz, mi alapján szúrták ki éppen őt? Miért nem szúrnak ki 30-50 másik enyhén érintett autistát? Miért kedveli a többi autistát, csak párat nem??"

Mert itt volt egy rossz szociometriájú, kiforratlan közösség, mindenki kereste a pozícióját, sokan a beilleszkedés eszközét látták abban, hogy beálljanak a sorba, és elkezdjék szivatni a gyereket.

A valóságot hidegen hagyja, hogy Te mit tartasz hihetőnek.

tegnap 18:48
 8/22 anonim ***** válasza:
86%

"Az osztálytárs anyja leírta sokszor!"

Egyetlen egy anyuka posztolt ott, akinek a lánya az egyik bántalmazó. Nagyon hihető ám.

tegnap 20:20
 9/22 anonim ***** válasza:
83%
8, és akinek a kommentjeit törölték is, mert ott hazudott jobbra-balra, hogy ő millió autistával foglalkozott (profilja szerint a munkahelye egy kávézó/bár), ért hozzá és a gyereke is milyen kis érző lélek.
tegnap 20:26
 10/22 anonim ***** válasza:
74%

5ös vagyok.

Nem irigylem azt az autista gyereket..

Ilyen közösségbe sose lett volna esélye beilleszkedni.

tegnap 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!