Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondolsz erről a cikkről(e...

Mit gondolsz erről a cikkről(esetről), erről a helyzetről, kamaszokról, integrálásról, zaklatásról, ép értelmű autistákról? Személyes tapasztalatok érdekelnek osztálytársakról, gyerekekről, családtagokról

Figyelt kérdés

Én ismerek olyan autikat, akik nagyon bántóan, zavaróan viselkednek, akkor is, ha nem értik/nem direkt csinálják, és csak őket közösítik ki. Rengeteg ép értelmű autit ismerek, akiket nem közösítenek ki, de még csak észre sem veszik a problémáikat, vannak barátaik, vagy épp nagyon népszerűek. Tudom, hogy szemét dolognak hangzik, mert nem direkt csinálják a dolgaikat, de attól amiket tesznek még sértőek, bántóak, zavaróak és nincsenek rendben, mondjuk hirtelen felindulásból elveszik valamidet, félrelöknek, beszólnak, lekezelőek, vagy csak ismételgetik, hogy megölnek, mint a cikkben. Csendben maguk előtt dülöngélve nagyon, nagyon sokáig. Tök érthetően húzza fel magát rajta több kamasz napi 8 óra tanulásos együttlét alatt. Ilyen problémás autikat 1 órás foglalkozásokról is kiraknak, mert a közösségek ennyit sem bírnak ki velük(felnőtt, képzett szakemberek sem feltétlen). Iskolában pedig sokkal többet voltak összezárva és kötelezően tanultak mellé. Szerintem a gyerek szülei hibásak a történetben, illetve a suli(ofő), hogy nem rakta ki félév környékén, mert nem minden ép értelmű auti való integrálásba. Szerintem nem véletlen, hogy 20 év alatt egyedül vele volt gond, pedig a suliba rengeteg auti jár/járt, sok olyan is, akiről nem is tudják, hogy az, mert nem akad fent a szakszolgálat szűrőjén, mivel nincs viselkedésgondja.

[link]

tegnapelőtt 12:57
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Kérdezz meg bármilyen embert, aki ilyen gyerekekkel dolgozott alapítványi suliban, vagy inkább szülőt, aki elvitte ilyenekből a gyerekét. Mindenki az én véleményemen lesz. Én kétszeresen lefedem ezt a sztorit, illetve.. háromszorosan, mert talán egyedül az én gyerekem volt egyedül kirekesztett a bántó viselkedése miatt és kb három éve közdkedvelt(máshol), mióta szinte semmilyen bántó viselkedése nem maradt, de kénytelen elviselni másokét. Illetve hát mi jártunk szerintem a legtöbb helyen és próbáltuk ki a legtöbb mindent iskola és különfoglalkozás tekintetében. Nagyon különleges és szerencsés a helyzetünk, és ezért nyílik ekkora rálátásom a sztorira.. és ha ez a nagyfiú az a kisfiú, akit az enyém utált a táborban pár éve..

Egyébként én pártolom az integrálást, szükségesnek tartom, csak nem ebben a formában, és nem minden "más" gyerek iránt érzek szimpátiát. Sőt, néhányat kifejezetten utálok, de segíteni mindnek segítek, csak ne legyenek a mi közelünkben és tegyék tönkre az életünket. Nem azt mondom, hogy helyes volt szekálni, hanem azt, hogy érthető és normális kamaszoktól, hogy szekálták a bántó viselkedésű gyereket, nem a kamaszokat kell vádolni, hanem az ofőt, mint felelős felnőttet, aki nem jelzett. Szerintem ebben semmi agresszió nincs, inkább úgy érzem mindkét gyerekes oldalt védem, csak nem kéne tagadni az igazat, hogy a srác is bántó volt, mint az osztálya.

tegnap 13:13
 22/26 anonim ***** válasza:
67%
Érintett szülő vagyok, gyógypedagógus és egyesületi munkában segítem az autisták integrálását, többszáz esettel találkoztam már, soha nem az autikkal volt a gond, az mindig csak válaszreakció volt már. Alapból egyikük sem ( ahogy a gyerekek maguk sem) agresszívak, bántalmazóak. Sajnos ez az eset sem külumb a többitől, csak ennek híre van.
tegnap 13:36
 23/26 anonim ***** válasza:
14%
Egy iskolaba jártam vele, ismertem látasból, hallottam miket csinál. A cikk nagyon egyoldalú, az nincs benne, hogy mar a gólyataborban elmondtak az osztalynak, hogy lesz egy autista gyerek, tehát kaptak tájekoztatást, nincs benne, hogy rendszeresen ordított akárkivel, meg azokkal is akik segíteni akartak neki, hogy naponta többször elmondta, hogy megöllek, kiváglak az ablakon. Hogy padokat borogatott, hogy rendszeresen támadt osztalytársaira, akár ok nélkül is, erre legjobb példa, hogy egy gólyanapi verseny elvesztése után az ellenfelére támadt, bokáját csavargatta, több embernek kellett leszednie róla. A cikkben az van, hogy tárgyakkal hadonászott, a valóság, hogy többször próbált meg ceruzat vagy ollót a tásaiba vágni, ugy kellett lefogni, csak a gyors reakciókon múlott, hogy nem történt személyi sérülés vagy halál. Az ollós eset utan vették ki az iskolából
ma 15:48
 24/26 anonim ***** válasza:
72%

Olyan nincs, hogy vki ok nélkül fenyegetőzik, agresszívoskodik, annak mindig oka van, maximum te nem vetted észre mi.

Az pedig nem tájékoztatás,hogy elmondják, lesz majd egy autista is. Ok, és mégis mi fán terem az autizmus?

ma 16:05
 25/26 anonim ***** válasza:
0%
Eleg ok az, hogy rosszabb jegyet kapott, mint akart és már attól kepes volt egész nap őrjüngeni
ma 16:07
 26/26 anonim ***** válasza:
42%
Valószínűleg a fejlesztés hiánya miatt. Hol volt a szakos gyógypedagógus? Hol volt a pedagógiai asszisztens mellőle?
ma 16:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!