A régi időkben, ha egy tanár megütött egy diákot, és elmondta otthon, akkor az apjától is kapott egy pofont. Ön szerint helytelen, vagy helyes ez a klasszikus nevelési módszer?
83as születésű vagyok.
94 vagy 95-ben kaptam egy pofont a tanártól.
Semmi különöset nem csináltam a szünetben az udvarra lekiabàltam valakinek az osztályból.Egy ràmszolas is bőven elég lett volna.
Else mertem mondani otthon
Abszolút nem volt helyes.
De az sem, hogy sem a tanár, sem a szülő kb a hangját sem emelheti fel, mert sérülnek a gyerek jogai, meg a lelke…
A testi fenyítést többek között azért IS ítélem el, mert egy munkahelyen a főnök sem megy oda és veri pofàn az alkalmazottat, ha az nem megfelelően viselkedik.
Viszont a másik véglet sem az igazi, hogy 169-edjére is magyarázzuk el türelmesen, ne kiabáljunk, stb.
Kicsit más, de pl volt egy cikk, hogy a gyerek ne halljon otthon hangos szóvàltást, kiabálàst, mert megijed, félni fog, instabil lesz.
Ott is feltettem a kérdést:
Az ilyen szèltől is óvott nebáncsvirág gyerekkel mi lesz, ha iskolába megy? Ott nem fog hallani kiabálàst? Vagy ott úgy megijed majd, hogy maga alá sz*rik?
Azért tartsunk már egy középutat.
30-as korosztály vagyok, nálunk már nemigen volt rendjén, hogy a tanàr üsse a gyereket. (Azt nem mondom, hogy nem láttam rá példát, de gyerekként sem tetszett.)
Na, de tegye fel a kezét (😂), aki nem hallott tanárt torka szakadtából ordítozni, mert 1-2 diák kihozta a sodrából…
Na, ugye…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!