Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ennyi bevétel mellett megenged...

Ennyi bevétel mellett megengedheti magának egy család, hogy az anyuka otthon maradjon a 3. évre a gyerekkel?

Figyelt kérdés

Apuka 450 nettó körül keres, az anyukának ugye a harmadik évre csak a Gyes és a családi pótlék jár. Egy gyerek van.

Ami rendszeres kiadás havonta 50 ezer lakáshitel, 50 ezer körüli rezsi és 40 ezer az autó fenntartása (apukának munkába járáshoz kell).

Szerintetek ilyen bevétellel reális a 3. évre otthon maradni?

tegnap 12:22
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
75%
Nem reális. Irány a bölcsi,én gyerekem imádja.
tegnap 12:24
 2/40 anonim ***** válasza:
93%

Ha most annyit félre tud tenni havonta a férj bére és gyed mellett, ami a gyed és gyes különbsége, akkor igen.

Ha nem tud félretenni, akkor tudja, min fogja megspórolni a kieső összeget?

tegnap 12:26
 3/40 anonim ***** válasza:
100%
En/ mi nem, de azt nem tudom masok hogy elnek. Ha most se nyultok hozza a gyedhez, csak a ferjed fizetesebol eltek es marad is honap vegen, nem kiflit kell enni 1 hetig, akkor gondolom ti meg tudtok elni belole. Plusz akkor ha felreteszitek a gyedet, akkor ahhoz lehet nyulni.
tegnap 12:42
 4/40 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk nem lett volna reális ilyen jövedelem mellett. De ez függ attól is, hogy milyen igényeitek vannak. Gondolok itt arra, hogy miket esztek isztok, főztök, tudtok-e megtermelni bármit, milyen gyakran kell ruhát, cipőt stb venni, jártok-e el valahova, van-e tartalékotok, stb. Ennyiből nem lehet megmondani, amit ide leírtál.
tegnap 12:43
 5/40 anonim ***** válasza:
73%

Ha levonjuk a lakbért a férjem fizujából, az kb 450 ezer, de fel sem merült, hogy ne menjek vissza dolgozni, pedig csak egy gyerek van.

De ismerek olyan családot, ahol a negyedik gyerek született, a férj ennél kevesebbet keres és a nő nem tervez visszamenni dolgozni, szóval kinek mi.

tegnap 12:43
 6/40 anonim ***** válasza:
43%
Szóval a kötelezők után marad kB 350 kajára, ruhára, félre tenni, gyógyszerre. Legyen a kaja és a tisztítószer 200. Elvileg minimum 100-at félre tudtok tenni? Ha igen, akkor nem sürgetnem hogy azonnal de máris, először beszoktatnam bölcsibe, megvarnam míg hogy bírja, beteg e sokat, és ha minden rendben, akkor mennek vissza.
tegnap 12:49
 7/40 anonim ***** válasza:
78%

Magyarul 1 évig durván 350 ezer ftból kéne 3 embert etetni, ruháztatni stb.

Gondolom ha muszáj, megoldható, de nem valami komfortos.

tegnap 12:50
 8/40 anonim ***** válasza:
72%
6: hol élsz? 350-ből nem fognak 100-at félretenni :D nem is lehet.
tegnap 13:14
 9/40 anonim ***** válasza:
53%

Ennek a négyszereséből költünk jellemzően 5-600 ezret havonta 4 főre, ahol a 2 gyerek már nem olyan kicsi (ovis plusz alsós). És tudnánk min visszafogni. Hetente többször rendelünk pl étteremből, megvan mindenünk.

Nem hinném, hogy egy gyerekkel ennyiből ne lehetne egy évig meglenni.

tegnap 13:18
 10/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Én is úgy gondolom, hogy nem reális, csak nem akartam leírni előre, hogy ne befolyásoljam a véleményeteket. Azért merült fel a kérdés, mert a kisfiam nemrég kezdte a bölcsit és több családtag szerint rossz anya vagyok, hogy beadtam, helyette otthon kellett volna maradnom, mert mi amúgy is megengedhetjük magunknak.
tegnap 13:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!