Mennyi havi bevétel szükséges 3 gyermek vállalásához?
Igenyektol fugg. Amilyen eletszinvonalon mi elunk most harman, ahhoz plusz ket gyerekkel nekunk valoban 1,5-2 millio kene, de ennyi nincs es nem hiszem, hogy lesz, igy nem is vallalunk be tobbet.
Masok meg elelnek 200 ezerbol is.
Maga a kérdés hülyeség, mert 3 gyereknél megugrik az adókedvezmény, ingyenes lesz egy csomó minden az iskolában stb. stb.
És rengeteget számít az is, hogy megvan-e a tehermentes, kellő mértékű ház/lakás, vagy venni kell egyet ötvenmillióért a lakóparkban és még a CSOK után is több tízmilliós hitelt kell visszafizetni.
Lehetetlen megmondani.
Csak az ellátásra és a későbbiekre kell a pénz vagy hitelt 2 autót stb-t is fenn kell tartani?
Le kell cserélni ag ingatlant autót?
Kell autó? Kell 2 autó?
Kell 3 vagy 6 gyerekülés?
Minden évben 5-en akartok Tunéziában vagy akárhol messze nyaralni?
Egyébként a családtól is függ.
Az, hogy most ennyi a bevétel, az lehet 2 èv múlva más is.
( ahogy történt is… férjem folyamatosan tanul és halad a jobb állások irányàba, nekem is terv még egy iskola)
Szerintem azért sok nagyobb tétel van. Különórák, sporteszközök, táborok, nyaralás stb. Főleg amikor nagyobb a gyerek.
Illetve ha házban éltek, akkor ott sok járulékos költség is van.
A programok is nagyon drágák pl egy színház, mozi, állatkert ennyi főre.
A nő is sok évre esik ki a munkából, igaz a korai évek nem olyan drágák, ha egészségesek.
Szerintem nettó egymillió kell azért, még ha bele is fér hogy pár évig mondjuk a kétharmada, amíg az anyuka otthon van.
De persze lehet mondani, hogy nem kell tábor, meg nyaralás, nem kell hetente fagyizni meg a vágyott (és reális) ajándekot adni Karácsonyra, nem kell a nyelvvizsga, ha nem megy külön tanár nélkül, az egyetem, ha amiatt nem repül ki a gyerek, elég egy autó vagy annyi se kell (ez helyfüggő), nem baj ha nem tudjuk megvenni a versenybringát vagy a tophangszert majd akkor nem lesz versenyző/művész.
És ott a fogszabàlyzás, ami milliós tétel, a szemüveg (az enyém pl 80-100 ezer alatt kb kivitelezhetetlen).
Stb. Szóval szerintem a 3 gyerek drága, de ez nem akkor derül ki, amikor még csecsemő, és a tesók ruháit, játékait használja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!