Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Félre diagnosztizálták az...

Félre diagnosztizálták az adhd-s gyereked?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

3 gyermekem van, ebből 2 sni-s. A nagy 10 éves, csendes adhd-s, tehát csak figyelem zavar van.

A második lányom 7 éves, szeptemberben kezdi az iskolát 1 év halasztás után. 5 évesen voltunk vele a gyermek pszichiátrián, bő 1 évet vártunk mire be kerültünk.

Nem kapta meg az adhd-t, annak ellenére,hogy feketén fehéren rajta van a papíron mutatja a klinikai tüneteket,de nem olyan masszívan, hogy akkor megadják, helyette emociónális zavarra kapott kódot. Amivel akkor sem értettem egyet, de mivel azt javasolták iskola kezdéskor menjünk vissza ha úgy látjuk, ennyiben maradtunk.

Most újfent voltunk a pedagógiai szakszolgálatnál, ahol a gyermek pszichológus kijelentette menjünk vissza a gyermek pszichiátriára mert nem létezik, hogy nem adhd-s a gyerek.

Érdekelne volt e olyan aki többszöri nekifutás után kapta csak meg?

ma 06:03
 1/4 anonim ***** válasza:
33%

Ó bár nálunk adhd nincs de kb mindent félrediagnosztizáltak nála. Nem fordult még meg csak lusta( dévény torna lett) ,nem tisztul a könnycsatorna tisztítsa anyatejjel( Heim Pál könnycsatorna kiszúrás), székrekedése van adjon szilvát( glutén, tojás, tej allergia lett), gasztroenterológus szerint csak lelki baj az oka( egy anyatejes babánál...)

Végül MINDIG a magán orvos volt a megoldás. Az sztk sz..r

Ja most orrmandula műtét kell de 2 év a várakozási lista,szóval végül magánkorház,de ezt sem ők találták ki hanem magán fül orr gégész jött rá mi a baj.

Esetedben több anyuka panaszkodott nekem, hogy rossz kódot adnak vagy lekezelik őket, hogy nincs is olyan nagy baj,de van ellenkezője is amikor még túl spilázzák és belelátnak vmit ami nincs.

ma 07:51
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekünk a magán is csődöt mondott 3 alkalommal, sőt az egyiknél az oltásra akarták fogni, pont késtem vele és nem mertem elmondani, hogy még nem kapott, erre előadta a többdiplomás nő, hogy az az oltás visszesést okoz a fejlődésben és autisztikus tüneteket mutat tőle a gyerek.. ennek vagy 10 éve.

Szintén lányom van, volt ilyen kód is rajta, nagyon aljas volt, addig kérdezgették, hogy nehéz-e és hogy viselem, amíg egyszer azt mondtam, hogy nehéz. Na bumm, rárakták, nevetséges volt, egy év alatt is le is vették. Az adhdt is rárakták a remek figyelemtesztje ellenére, mert szociális helyzetekben kapkodott és nem figyelt, felpörgött és hirtelen lett. kipróbáltunk 2 adhd gyógyszert, a ritalint egy hét alatt leállították mert az oviban kibukott tőle az óvónő, felpörgette a gyereket és borzalmas lett, a másik megy egyáltalán nem okozott változást, csak a kezdeti két hétben, de talán az is csak placebo volt, a maradék 3 hónapban nem lett semmi. Vittem az új ped.jellemzést meg a csak ötösöket szerző, szépen író, hibátlan dolgozatokat levágó gyerek értékeléseit, és levetta a doki az adhdt is. Az volt a rohadt nehéz, hogy, nem tudtam intézménybe járatni a gyerekem, a pénz fogyott, mikor meg ment, folyamatosan panaszkodtak rá, tudtam, hogy sok rossz éri és nagyon féltettem, meg aggódtam a jövőéért.

Egy kis szorongásoldó-nyugtató után elmúlt a "figyelemzavara" pár hét után, utána már gyógyszer sem kellett. Csak szorongás volt, kapokodott és felpörgette. Néha most is szorong, most láttam egy különórán, ott is így hatott rá, nem mer elhallgatni és passzív maradni, mellé nagyon rágja a körmét. Alapból is rágja, csak ritkán. Ahol meg teljesen be volt tojva, most láttam először ilyennek is, kis nyuszi hangja volt, tőmondatok, totál feledékenység, alapdolgokat elfelejtett, lefagyott és nem mert ránézni hosszabb időre senkire:D Másik helyen meg túlszerepel ugyanazért a szorongásért. Alapvetően meg halál nyugodt és kiegyensúlyozott, most nagyon lesokkolt ez a két tapasztalat.

A GYODos csoportban sok érzelmi zavar diagnózist látok mostanában autisztikus gyerekeknél is, szerintem csökkenteni kell hivatali szinten ezeket a diagnózisokat. ADHDra is járhat GYOD, ha egymibe jár. Amúgy az enyém egy totál vidám gyerek alapvetően, sosem volt még úgy igazán hosszabb ideig lehangolt. A tiéd?

ma 08:30
 3/4 anonim ***** válasza:

Nálunk először a beszédfogyatékosságot diagnosztizálták, logopédiai oviba kellett járnia. Majd logi osztályba. Elsőben felmerült, hogy ADHD-s visszamentünk mondták, hogy igen valóban az, de jobb lesz nekünk az emocionális zavar kód. Akkor még nem értettük, hogy miért. Visszamentünk úgy a suliba, hogy emocionalis zavar. Folyamatosan azzal szekáltak minket, hogy ez bizony ADHD, irány vissza a pszichiáterhez... Ahogy lehetett, küldték megint a bizottsághoz. Megadták az ADHD diagnózist, viszont közölték, hogy az iskola alapító okiratában benne van, hogy logi osztályba nem járhat ADHD-s, megnéztük, tényleg benne van, de ezt előre elfelejtették elmesélni. Kértük a fenntartó engedélyét, hogy mégis maradhasson, elutasították, vigyük másik suliba. Amit ajánlottak, hogy van hely, az nekünk napi 5 óra ingázást jelentett volna... Megint megkapta inkább az emocionalis zavart, hogy maradhasson, megint szekálások, megint vissza, megint engedély kérés, akkor végre megadták, maradhadtunk, majd közölték, hogy nincs fejlesztő ADHD-ra, szóval fejlesztés nuku, vigyük magán úton, viszont így már csak kevesebb logopédia jár neki, mert ugye a másik fejlesztésre kell időkeret (arra, ami nincs megtartva). 🥴 Na itt már azért kezdett tele lenni a mindenünk... Most pedig eljutottunk a a felvételiig úgy hogy fejlesztést csak magán úton kapott, mert 5 év alatt nem sikerült a suliban megoldaniuk. Komolyan nem tudom sírjak vagy nevessek kínomban. Amúgy a felvételi SNI-vel se egy egyszerű dolog, de nem akarom elvenni a kedvedet az egésztől! Összességében nekünk csak a problemánk lett több és a segítségünk kevesebb az igazi HIVATALOS diagnózissal. Ebből kiindulva a kisebbel már másként csináltuk. Ugyanaz az iskola, szintén logi osztály, vele kapcsolatban közöltem, hogy nem vagyok hajlandó megint végigcsinálni ezt az egészet. A bizottság simán megadja az emocionalis zavart. Fejlesztés erre sincs, de legalább a heti két logit meghagyták neki! Fejlesztesekre pedig magánba ugyanúgy hordjuk, mert attól mi tudjuk, hogy ADHD-s.

Ha nálatok a suliban van fejlesztés/fejlesztő, akkor megéri küzdeni a hivatalos diagnózisért, de ha pl nem körzetes, akkor azért nézz rá a legfrissebb alapító okiratra, mert van, hogy időszakonként változtaznak rajta. Ezt nekünk szülőknek nem reklámozzák, a bizottságban viszont látják a rendszerben és ki sem jelölhetik nekik az adott intézményt a fenntartó engedelye nélkül.

ma 09:13
 4/4 anonim ***** válasza:

#2!"Vittem az új ped.jellemzést meg a csak ötösöket szerző, szépen író, hibátlan dolgozatokat levágó gyerek értékeléseit, és levetta a doki az adhdt is."

"Az volt a rohadt nehéz, hogy, nem tudtam intézménybe járatni a gyerekem, a pénz fogyott, mikor meg ment, folyamatosan panaszkodtak rá, tudtam, hogy sok rossz éri és nagyon féltettem, meg aggódtam a jövőéért."

Akkor most melyik igaz?

ma 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!