Létezik rá gyógyszeres "kezelés" is (javítani lehet a tüneteket), és pszichológus segít megtanulni, hogy hogy kezeld jól az egyes helyzeteket. Ettől még élhetsz teljes életet, hivatalosan nem kizáró ok. Nyilván, ha bántod a gyerekeidet, azért már elvehetik.
tegnapelőtt 16:11
2/12 anonim válasza:
Amennyiben kezelnek vele, nem.
tegnapelőtt 16:21
3/12 anonim válasza:
A fél országtól elvennék emiatt.
Szerintem ha tudsz róla gondoskodni, nem éhezik, nem jár piszkosan, van téli ruhája, akkor nem kell félni.
tegnapelőtt 16:32
4/12 anonim válasza:
Csak a diagnózis miatt nem.
Viszont, ha nem tudod megfelelően ellátni a gyerekeidet és erről jelzés érkezik a gyermekvédelem felé, akkor negatív pont a diagnózisod.
tegnapelőtt 16:35
5/12 anonim válasza:
1# egy borderlineos max magát bántja, nem a gyerekeit. Nekem is adtak erről papírt régebben, azóta van gyerekem. El és virul, imádjuk egymást.
tegnapelőtt 16:40
6/12 anonim válasza:
5.: Esete válogatja. Te egy szelídebb eset lehetzs, de sok borderline komoly indulatkezelési zavarral küzd és pl. a gyerekkel ordibál, vagy akár ilyenkor eljár a keze. A másik probléma a bordeline személyiségzavarral, hogy szélsőséges érzelmekre hajlamosít. A borderline felváltva imádja és gyűlöli ugyanazt az embert. Pl. a gyerekét egyszer felmagasztalja, máskor egy utálatos, szemét kölöknek látja és ezt ki is nyilvánítja.
Anyám szerintem ebben szenvedett, vagy nárcisztikus személyiségzavarban, esetleg a kettő ötvözetében. Évtizedek óta halott, de mai napig fáj, amit velem tett.
tegnapelőtt 16:50
7/12 anonim válasza:
#5 Tudom, arra gondoltam, megvan minden lehetősége jól csinálni, de az alap szabályok rá is vonatkoznak, mint mindenkire. Nekem is van borderlineos testvérem, azon kívül, hogy nagyon boldogtalan tud lenni, egy kedves, gondoskodó ember. Szerintem szuper anyuka lesz egyszer.
Szerintem nem kell aggódj, olyanoktól sem veszik el, akik tényleg sosem kellett volna szaporodjanak. Szomszédnak van vagy 4, úgy beszél velük mint a kutyával. 1000 forintért is egymásnak mennek, mégsem vették el tőle egyiket sem.
tegnapelőtt 17:23
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Szeretnék foglalkozni a problémával csak félek, hogy pszichiáter diagnosztizálja és apósoméknak lesz fogásuk rajtam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!