Hogyan derult ki hogy borderline szemelyisegzavarod van? Mennyi ido alatt diagnosztizaltak vele es pontosan mi volt a menete?
Nekem nincs Borderline-om, de ha érdekel legtöbbször olyan miatt derül ki, amikor valaki nem képes a társadalomban funkcionálni. Borderesekre jellemző, hogy nem tudnak munkahelyet megtartani, iskolákat elvégezni, önbántslmazás is nagyon gyakori, jellemző rájuk a felelőtlen viselkedés is, pl. Gyorshajtás, lopás, ilyesmi. Ha ez sokszor előfordul akkor előbb utóbb
eljutnak egy pszichiáterhez, aki kikerdezi őket, teszteket töltet ki velük.
A jelenleg érvényes elvbúgy szól, hogy ha a kilenc karakter tünetböl, ami a BPD-re jellemző legalább öt megvan, akkor kapsz ilyen diagnózist.
A magyar neve érzelmileg labilis személyiség zavar.
Sajnos sokszor félrediagnosztizálják amúgy én is ismerek olyat, aki szerintem border, de mivel nála nem volt önbántalmazás...így nem kapta meg, pedig amúgy rengeteg más dolog megvolt.
Ja, bocs nem írtam le a menetelét.
Sokat beszéltem a múltamról, a jelenemről picivel kevesebbet, a párkapcsolatomról részletesen kikérdezgetett, a haverokról, hogy érzem magam a munkahelyemen stbb... Aztán teszteket töltöttem ki, majd személyesen is végig mentünk a tüneteken, h melyikek vannak jelen nálam. Ennyi. Egy jó pszichoterapeuta tudja mivan.. XD
Hát én magamtól rájöttem, hogy az vagyok mert borzasztóan labilis vagyok. Nem kívánom én ezt senkinek. Azt hiszem novemberben kezdtem el járni pszichiáterhez és májusban kaptam diagnózist.
Személyisegteszten mentünk végig, ez nagyon hosszú ideig tartott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!