Kései gyerekvállalás (48-50 év), milyen hatással volt az életetekre? Volt, mikor úgy éreztétek, hiba volt és jobb lenne visszacsinálni az egészet?
Sziasztok!
A férjem már a megismerkedésünknél elmondta, hogy ő nem szeretne gyereket, sem most, sem később. Nem az ő világa, nem az a kifejezett apatípus és mást tart fontosnak az életben. Én is hasonlóan voltam/vagyok, nem gondolom, hogy a boldogságom feltétele az anyaság, elégedett vagyok az életemmel gyerek nélkül is.
Viszont most, hogy közeledik az 50-hez, elkezdte mondogatni, hogy talán mégis lehetne egy kisbabánk, gondolkozhatnánk rajta komolyabban. Mert hogy a karrierjében, szakmájában elérte, amit lehet, nem érzi azt az örömöt a munkájával kapcsolatban, mint régen és erősen gondolkozik, hogy befejezze. Másra vágyik...
Én kicsit úgy érzem, hogy nála így jött elő a kapuzárási pánik, most kezdi realizálni, hogy nem lesz már fiatalabb + két korabeli barátjánál is nemrég születtek babák. De ott többedik házasság, többedik gyerek, tehát tudták, mire számíthatnak. Ő viszont nem tudja. Félek, hogy ez a gyerektéma a következő tétel lenne egy listán, amit ki kell pipálni, azért, hogy elmondhassa, ez is megvan. Csodálatos férj és társ, de nem tudom, hogy viselné, ha a megszokott, kényelmes életünk valamennyire átalakulna...
Néha én is azt érzem, főleg kisbabás/kisgyerekes barátnőkkel, hogy jó lenne egy baba, de aztán nézem azt az oldalát is, hogy évekig egy másik emberi lénynek lennénk úgymond alárendelve, nem lenne szabadidő, pihenés, kettesben töltött idő. Vagy, ha mégis, akkor viseljük el, hogy mindenki elítél miatta.
Én nem vagyok elkésve, 26 éves vagyok, szerintem még fiatal anyukának is számítanék. De az ő életkora aggaszt, az, hogy hogyan bírná az éjszakázásokat, a gyerek után való szaladgálást, mennyire lenne türelme mindenhez...

Először is: te is meggondoltad magad vagy csak ő?
Nehéz eset, mert sokan vállalnak még ilyen korban és sokaknak bejön, működik. De akárhogyis nézzük a türelme, az energiája nem ugyanaz már egy 50 éves embernek, majdnem 70 lesz amikor kamaszodni kezd a gyerek.. ha nekem kéne dönteni ÉN nem vállalnék

Ez nagyban függ a személyiségtől. Van akinek fiatalon sincs türelme hozzá. Viszont a felkelős, rohangálós időszak is csak átmeneti.
Apum is idősebb volt amikor születtünk(2 idősebb tesóm van), viszont minden gond nélkül játszott velünk, vitt minket az oviba stb. Te tudod milyen a párod, hogy mennyire aktív stb
Az ő hatására meggondolnám magam, így fogalmaznék.
Ha nem ő lenne a férjem, akkor nem akarnék babát. Az a tipikus "magyar valóságos" gyerekvállalás sem vonz, hogy anyuka dolga minden, apuka meg már attól is szuper, ha hetente 2x30 percet legozik a gyerekkel.
Szóval akkor benne lennék, ha ketten vagyunk ebben, mind a ketten teljes értékű szülők leszünk. Az élet többi területén ez működik, működött is közöttünk mindig, de ott van bennem az is, hogy mi van, ha egyedül maradok a gyerekkel? Nem azért, mert elhagy, hanem, ha történik vele valami... A munkája sok stresszel jár, magas a vérnyomása, nem tökéletes már a szíve sem.
"De az ő életkora aggaszt, az, hogy hogyan bírná az éjszakázásokat, a gyerek után való szaladgálást, mennyire lenne türelme mindenhez..."
Sehogy. Nem ő kelne fel hozzá, az tuti. Szaladgálni se szaladgálna. Csak az agyára menne a gyerek és a nagyapjának néznék.
"A munkája sok stresszel jár, magas a vérnyomása, nem tökéletes már a szíve sem." ez a plusz stressz jót tenne. Majd meghalna és egyedül maradnál a kölyökkel amit csak miatta vállaltál be

Apam volt 55 amikor en szulettem es 70 evesen halt meg.
Jo apa volt, de igen,zavart hogy allandoan a nagypapamnak neztek es magyarazkodni kellett. Hogy azert erzodott a generacios kulonbseg elegge, nem volt egyszeru vele (neki meg nem volt egyszeru velem nyilvan).
Es nyilvan a korai halala se volt jo, mikozben olyan jo lett volna ha meg van apam kesobb is.
En nem vallalnam be keson a gyereket, nem panaszkodok a gyerekkoromra, de azert elonyosebb, ha fiatalabb szulei vannak az embernek. Arrol nem beszelve, hogy anyam is kicsit leamortizalodott apam mellett.
Egy ido utan azert tul sok volt a 20 ev korkulonbseg nekik is. Amig 25 evesen buli lehet gondolom egy 50+-os faszi, kaland meg mittudomen, penz esetleg, ugyanez mar 50-70 evesnel nem biztos, hogy az.

Én 26 és 32 évesen szültem a gyerekeimet, most 42 vagyok és el sem tudnám képzelni, hogy most, ennyi idősen bevállaljak egy picibabát. Nem vagyok öreg, de a babázáshoz már annak érzem magam, pedig még nem vagyok 50. Még a kisgyerekek hisztijét is nehezen viselem, az éjszakázás pláne kiakasztana... mindennek megvan a maga ideje.
Nem tudom minek akar gyereke, akár a lánya is lehetnél :)
Nincs gyerekem hasonló okokból, de azt mondom, senki más miatt ne vállald be, csak akkor, ha te is tényleg akarod. Azt szokták mondani, hogy a gyereket magadnak szülöd. Engem a történetben nem is a korkülönbség aggaszt, hanem az, hogy csak az ö kedvéért "meggondolnád magad".
Képzeld el, hogy a kedvéért bevállalod, aztán valóban történik vele valami. Ott maradsz egyedül egy gyerekkel, akit valójában a hátad közepére sem kívántál. Azt se hidd, hogy majd "útközben" megszereted, belejössz stb. Ha utána jössz rá, hogy nem kellett volna, már késö lesz.

A szomszédaim is kb. ennyi idősek, a fickó az ötvenes évei végén, a csaj 26 éves, két kicsi gyerekük van. Náluk egyikőjüknek sincs türelme a gyerekekhez és folyamatosan ordítanak egymással is. Rém kellemetlen volt, mikor ideköltöztünk és azt hittük, hogy a fickó a gyerekek nagyapja. A facebook profiljuk alapján, míg nem voltak gyerekeik, utazgattak, élték az életüket. Ez abszolút megszűnt, a csaj itthon van a gyerekekkel, a fickó dolgozik. Ők külsőre is totál ellentétei egymásnak, a fickó már totál nagypapás külsőleg, teljesen ősz a haja és az öltözködése is papás, a csaj meg az instagramjára naponta tölt fel olyan képeket, hogy néha én szégyellem magam és csak róla vannak kint képek. Nekem nagyon furák.
Viszont van olyan családtagunk, ahol szintén tervben van a gyerek, holott a feleség pont annyi idős, mint a férj nagyfia. De rajtuk egyáltalán nem látszik a korkülönbség, mert a férj nagyon fiatalos.

Ez a kérdés már kb. negyedjére van különféle verzióban, de pont ugyanazokkal a részletekkel, leírásokkal. Csak hol szimpla pasid az 50es pasi, hol a férjed.
Ez valami fétised?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!