Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3 éves kisfiú nem igazán beszél?

3 éves kisfiú nem igazán beszél?

Figyelt kérdés
Nagyon sok szót tud, de a kommunikálással oda-vissza baj van. Beszédkésést állapítottak meg, hamarosan kezdjük a mozgásterápiát; azt mondták nem autista. De én akkor is aggódok fog e valaha beszélni hozzám; mesélni valamit. Lehet még korai az aggódásom; de szeretném hogy minden jól menjen.
ma 17:36
 1/8 anonim ***** válasza:
83%

Ez mit jelent? Ha megkérdezed hogy mi ez a képen, akkor nem reagál?

Nem tudja elmondani pl ha meg szeretne enni valamit?

ma 17:39
 2/8 A kérdező kommentje:

De elmondja mi van a képen, ha kérek valamit hozza ide és lássa miről van szó odahozza, megteszi.

Ha kell valami kér, egy nagy ritkán 2 szavas mondatokba.

ma 17:42
 3/8 anonim ***** válasza:
71%
Az oda-vissza kommunikáció pont azt jelenti, amiket leírtál, hogy csinál. A beszéde fejlettségével van "baj", de igazából még az sem vészes.
ma 18:04
 4/8 A kérdező kommentje:
Én arra értettem hogy megkérdezem mit csinál; hogy van; mi volt az oviba és nem válaszol vagy csak annyit mond jól
ma 18:20
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A fiam beszél megáll@s nélkül, 6 éves lesz de szerintem ezekre a kérdésekre ő is ennyit mondana.
ma 18:45
 6/8 anonim ***** válasza:
85%

Az én 2,5 évesem hosszú dalokat, mondókákat tud fejből, olyan állatneveket tud, hogy fürge cselle meg pöfögő futrinka, de ezek a kérdések még szerintem sokáig feladják majd neki a leckét...

Valahol olvastam, hogy az ilyen "elvont" kérdésekhez még nem elég fejlett az agyuk sokáig. A fiam meg emlékszik, hogy nyáron milyen finom volt a nyaraláson a sültkrumpli, de este már nem tudja megmondani, hogy mit ebédelt...

Lényeg, hogy a kommunikációval semmi baja, ne várj tőle túl sokat!

ma 19:54
 7/8 A kérdező kommentje:
Szavakat sokat tud, megnevezi a tárgyakat, köszön szépen meg énekel stb. De ének közben nem értem mit motyog.
ma 20:48
 8/8 anonim ***** válasza:
12 éves a mostohafiam. Egy szavas mondatokkal válaszol a mai napig, ha ilyeneket kérdezünk 😅😅
ma 21:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!