Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kései gyerekvállalás (48-50...

Kései gyerekvállalás (48-50 év), milyen hatással volt az életetekre? Volt, mikor úgy éreztétek, hiba volt és jobb lenne visszacsinálni az egészet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A férjem már a megismerkedésünknél elmondta, hogy ő nem szeretne gyereket, sem most, sem később. Nem az ő világa, nem az a kifejezett apatípus és mást tart fontosnak az életben. Én is hasonlóan voltam/vagyok, nem gondolom, hogy a boldogságom feltétele az anyaság, elégedett vagyok az életemmel gyerek nélkül is.

Viszont most, hogy közeledik az 50-hez, elkezdte mondogatni, hogy talán mégis lehetne egy kisbabánk, gondolkozhatnánk rajta komolyabban. Mert hogy a karrierjében, szakmájában elérte, amit lehet, nem érzi azt az örömöt a munkájával kapcsolatban, mint régen és erősen gondolkozik, hogy befejezze. Másra vágyik...

Én kicsit úgy érzem, hogy nála így jött elő a kapuzárási pánik, most kezdi realizálni, hogy nem lesz már fiatalabb + két korabeli barátjánál is nemrég születtek babák. De ott többedik házasság, többedik gyerek, tehát tudták, mire számíthatnak. Ő viszont nem tudja. Félek, hogy ez a gyerektéma a következő tétel lenne egy listán, amit ki kell pipálni, azért, hogy elmondhassa, ez is megvan. Csodálatos férj és társ, de nem tudom, hogy viselné, ha a megszokott, kényelmes életünk valamennyire átalakulna...

Néha én is azt érzem, főleg kisbabás/kisgyerekes barátnőkkel, hogy jó lenne egy baba, de aztán nézem azt az oldalát is, hogy évekig egy másik emberi lénynek lennénk úgymond alárendelve, nem lenne szabadidő, pihenés, kettesben töltött idő. Vagy, ha mégis, akkor viseljük el, hogy mindenki elítél miatta.

Én nem vagyok elkésve, 26 éves vagyok, szerintem még fiatal anyukának is számítanék. De az ő életkora aggaszt, az, hogy hogyan bírná az éjszakázásokat, a gyerek után való szaladgálást, mennyire lenne türelme mindenhez...

ma 14:03
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
12%
#10 Lehet, hogy hónapok óta őrlődik, nem könnyű döntés ez!
ma 15:10
 12/32 anonim válasza:
92%
Nekünk is ez van a szomszédban. A csávó 51 évesen lett apa. Semmi türelme a gyerekekhez. Nem tudom mit akartak ebből kihozni. Szegény gyerekeket sajnálom csak.
ma 15:12
 13/32 anonim válasza:

Volt egy barátnöm, akinek nem volt bensöséges kapcsolata az anyjával, csak úgy elvoltak egymás mellett, sokszor vitatkoztak stb. Rákérdeztem, hogy miért van ez így és az volt a válasz, hogy mert apám gyereket akart, anyám meg szült neki egyet. Így lettem én. De szeretni soha nem szeretett engem.

Ezt egy gyerek megérzi. Te is meg fogod érezni, mert nem tudod majd úgy szeretni, ahogy egy olyan anya szeret, aki tényleg akarja azt a gyereket.

ma 15:12
 14/32 anonim ***** válasza:
97%

11, pedig minden kérdésnél kioszt mindenkit a végén 😂

Csak előtte előadja a szabadonélő gazdagkislányos szöveget 10 kommentben, olyan álnaiv módon.

De legalább változtatna a sztori elemein. Minden kérdésben ugyanezt írka, hogy jaj, nemrég született 2 baráti párnál gyerek, biztos miatt, stb. Még a rengeteg részlet is pont ugyanaz.

ma 15:13
 15/32 A kérdező kommentje:

14-es, gondolom, te vagy, akinek az első válasza már törölve lett, a gyönyörű stílus miatt.

Sajnos továbbra is összekeversz valakivel.

ma 15:15
 16/32 anonim ***** válasza:
72%

Azt felejtsd el, hogy majd apuka éjszakázik meg rohangál a gyerek után, ilyen csak filmekben van.

És azt is gondold át, hogy ha nincs szittered, és olyan munkád amit kisgyerek mellett folytatsz, akkor egyedül leszel mindenre. Egy férfi nem fogja feladni a karrierjét, hogy babázzon.

A kor nem vészes, az én férjem is 48 volt a legkisebb gyereknél (nem első), és tök jó minden, de ti egyáltalán nem akartok gyereket.

Ha pánikol, vegyen egy kocsit, vagy utazzatok el.

ma 15:15
 17/32 anonim ***** válasza:

"Azt felejtsd el, hogy majd apuka éjszakázik meg rohangál a gyerek után, ilyen csak filmekben van."

Azért ezt sem kéne állítani ilyen biztosan. Nekem egy nagyon kedves barátom háromgyerekes apuka, sokkal többet foglalkozik a gyerekekkel, mint az édesanya. Fürdet, etet, éjjel felkel hozzájuk, pelenkáz és mindent csinál, amit csak egy gyerek körül csinálni kell. Mindezt munka mellett.

ma 15:19
 18/32 A kérdező kommentje:

"Azt felejtsd el, hogy majd apuka éjszakázik meg rohangál a gyerek után, ilyen csak filmekben van."

Akkor az összes barátnőm filmben él ezek szerint. :D

ma 15:26
 19/32 anonim ***** válasza:
Félek, hogy ez a gyerektéma a következő tétel lenne egy listán, amit ki kell pipálni, azért, hogy elmondhassa, ez is megvan. - te is mered, és ha már te is megfogalmaztad ezt, akkor valószínű, van alapja, sőt! Ennél sokkal fiatalabbak is érzik úgy, hogy hiba volt, csak ennek nincs akkora nyilvánossága, mint a cukormázas képnek. Egyik sem akar igazán foglalkozni a gyerekkel, meg nem bírja, de valakinek muszáj, kikezdi az ezzel járó stressz a kapcsolatot... nem kell ezt ragozni, nem véletlenül van annyi szétesett család, és az sem véletlen, hogy a baráti társaságában is több a többedig házasság, ahogy az sem, eddig nem akart gyereket, oka volt annak, hogy ez nem volt fontos neki. Kész elengedni mindent, hogy egy kölyök rabszolgája legyen, minden szabadság, amit eddig megszokott, oda, és majd a programjait majd ezentúl iskolai szünetekhez igazítja? Azért azt borítékolhatod, hogy ő nem fogja az "apuka mindent tud, csak szoptatni nem" mentalitást képviselni, hamarabb fog ráunni. Más miatt meg ne vállalj gyereket, ha te nem vágysz rá, csak a kedvéért bevállalnád, mert aztán ha bármi nem úgy sül el, ahogy megálmodtátok, és mondjuk nem csendes, 'elvan a sarokban' típusú gyereketek lesz, hanem valami nyűgös, esetleg a most "divatos" valamelyik mentális betegséggel, vagy fejlesztésre szoruló izével megvert gyerek lesz , akit a teremtés koronája nem tud kitenni a sikerei mellé a polcra újabb trófeaként, arra rá fog menni a kapcsolatotok...ehhez nem is kell valami diagnosztizált baj, elég ha nem eléggé ügyes, okos, amilyenek a sikerhez szokott apu megálmondta. Orosz rulett a gyerekvállalás még akkor is, ha akarod, nemhogy ha csak bevállanád...és ha nem jön be a dolog, nem teheted ki a Taigetoszra, hogy aztán visszakapd a régi életedet.
ma 15:29
 20/32 anonim ***** válasza:
73%

#17 munka vagy karrier mellett? Mert ez ugye nem ugyanaz, ne keverjük már össze. És az sem, hogy nem 50 évesen kezdte az elsővel.

Már az, aki még egyáltalán nem családban gondolkodott eddig, hanen a karriernek élt és a saját kényelmének, az nem fogja magát alárendelni senkinek később sem.

Ennek a típusnak a gyereköröm majd akkor jön el, ha már focimeccsre lehet vinni, addig meg anya haja hullik egyedül mindenben.

ma 15:31
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!